Δελτίο Αντιπληροφόρησης 04/03/2019

Download here! - Downloads: 63 - Plays: 14

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 04/03/2019

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Στις 28 Φεβρουαρίου 2019, μεταξύ 8 και 9 το πρωΐ, στη διασταύρωση Αραχώβης & Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια, διμοιρία ματατζήδων απέκλεισε την πρόσβαση προς την πλατεία, την ίδια στιγμή άλλοι ματατζήδες κινούνταν από την Αραχώβης προς την Μπενάκη. Περίπου την ίδια ώρα, εκκενώθηκε από τις δυνάμεις καταστολής η μεταναστευτική κατάληψη στην Αραχώβης 44.

Οι μπάτσοι σε μια καθόλου ασυνήθιστη επιβεβαίωση ότι είναι τα τσιράκια κράτους και αφεντικών, εμποδίζουν προγραμματισμένη από κόσμο της γειτονιάς δενδροφύτευση του λόφου Φιλοπάππου στην Αθήνα. Είχαν το θράσος να τηλεφωνήσουν σε κάτοικο της γειτονιάς για να του “ανακοινωθεί” ότι η προγραμματισμένη για Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στις 12 μεσημέρι, δενδροφύτευση είναι…παράνομη!Επιστρατεύθηκαν διαφόρων κατηγοριών μπάτσοι για να κατασταλεί η δενδροφύτευση. Η κοινότητα καταλήψεων Κουκακίου σε ανακοίνωση της στο ιντιμίντια στις 3 Μαρτίου, αναφέρει: “Αφήνουν κόσμο να μπει στο λόφο αλλά απαγορεύουν δεντράκια και σκαλιστικά εργαλεία. Καλείται κόσμος για στήριξη”.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο μαγαζί  
"Γκουέρνικα", στο Ηράκλειο,  απο την φεμινιστική πρωτοβουλία Ηρακλείου 
,με τρικάκια ,σπρέι και πανό, μετά από καταγγελία βιασμού σε ένα από τα 
αφεντικά του μαγαζιού.
 

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από αλληλέγγυους/ες  
στο νοσοκομείο της Λάρισας , που νοσηλεύεται ο Σπ.Χριστοδούλου, με σκοπό 
να επικοινωνήσουν μαζί του. Ο ίδιος ενημέρωσε για το σκεπτικό του σχετικά 
με τις νομικές κινήσεις που θα ακολουθήσουν αναγνωρίζοντας ότι το 
χρονικό όριο αναμονής του αιτήματος είναι μεγάλο. Λίγο αργότερα ο κόσμος 
απωθήθηκε από όπκε που φύλαγαν το κελί του.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Την Τρίτη 26/02/19 το πρωί ακόμα ένας εργάτης βρέθηκε στον τύμβο των νεκρών του μεροκάματου αυτή τη φορά στα Τρίκαλα , όπου είχε θητεία 27 ετών στον Δήμο Τρικκαίων,στο τμήμα Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης με ειδικότητα ΔΕ Δενδροκόμος. Στην προσπάθειά του να κλαδέψει δέντρα,υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες,χτυπήθηκε από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ στην περιοχή Ρίζωμα.  

 

 

Στις 24/2/19, η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας πραγματοποίησε επίθεση στα κεντρικά της Factory Outlet στην Αθήνα με αφορμή την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και του 8ώρου.

 

ΔΙΕΘΝΗ

 

Στις 24/2/2019 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) απέρριψε ομόφωνα την έκκληση για τη συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου του Hasankeyf και της περιοχής γύρω από την κοιλάδα του Τίγρη ποταμού, η οποία έχει τεράστια παγκόσμια αξία και απειλείται από το έργο του φράγματος Ilisu και του υδροηλεκτρικού σταθμού στο Κουρδιστάν της Τουρκίας. Σύμφωνα με το ΕΔΑΔ, η σύμβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που συμφωνήθηκε μεταξύ των κρατών μελών, δεν προβλέπει ατομικό δικαίωμα πρόσβασης στην πολιτιστική κληρονομιά.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Δευτέρα 4 Μαρτίου 

Δίκη των κατηγορουμένων αντιφασιστών/στριών της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας στις 9πμ στο ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ Δικαστήριο (ΕΦΕΤΕΙΟ)

 

Συνεχίζεται το Εφετείο του Επαναστατικού Αγώνα με τις απολογίες των άλλων κατηγορουμένων, στις 9:30 πμ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού

 

Αντιφασιστική συγκέντρωση στις 6μμ στην Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης

 

Τρίτη 5 Μαρτίου γίνεται η δίκη της καθαρίστριας Δ.Κ. στις 9πμ στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων

 

Τετάρτη 6 Μαρτίου γίνεται η δίκη των 9 τούρκων αγωνιστών στις 9πμ στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού

 

Πέμπτη 7 Μαρτίου Πορεία για τον Ebuka στις 5μμ στην Καμάρα 

 

Παρασκευή 8 Μαρτίου απεργιακές συγκεντρώσεις :

στην Αθήνα στις 2 μ.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος

στην Θεσσαλονίκη στις 1.30 μμ στο άγαλμα Βενιζέλου 

στην Πάτρα στις 12μμ  στην πλατεία Βασιλεως Γεωργίου Α'