Δελτίο Αντιπληροφόρησης 25/02/2019

Download here! - Downloads: 67 - Plays: 11

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 25/02/2019

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου 9/2 ανώνυμη ομάδα πραγματοποίησε εξόρμηση και επίθεση ενάντια σε ναρκέμπορους στη περιοχή των Εξαρχείων. Η ομάδα σε κείμενο της ισχυρίζεται πως στην οδό Αραχώβης, κατέσχεσε το εμπόρευμα από μεμονωμένους εμπόρους, το οποίο και στην συνέχεια έκαψε . «Η συγκεκριμένη δράση πέρα απο μια γενικότερη πολιτική ενέργεια ενάντια στις μαφίες και το παρακράτος ήρθε και ως απάντηση σε προηγηθείσα σεξιστική επίθεση των μαφιόζων σε βάρος συντρόφισσας.

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση της Terra Incognita με αφίσες, σπρέι και τρικάκια  σε χώρους της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ όπου είναι το γραφείο και το εργαστήριο του Κυριάκου Υάκινθου, που χρηματοδοτείται από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη προηγμένων "αμυντικών" ηλεκτρονικών συστημάτων.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Την Τετάρτη 20/2, μετά από παρέμβαση αλληλεγγύης στον Σπύρο Χριστοδούλου στο εφετείο Αθηνών έγινε προσαγωγή 12 ατόμων στη ΓΑΔΑ από ομάδες ΔΙΑΣ. Μετά από λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Την Πέμπτη 21/2, μετά το τέλος της πορείας για το θάνατο μετανάστη σε αστυνομικό τμήμα, έγινε προσαγωγή ενός φοιτητή, μέλους της νΚΑ και της ΕΑΑΚ στο Α.Τ. Ομόνοιας. Ο φοιτητής αφού δέχθηκε χτυπήματα και απειλές από τους μπάτσους αφέθηκε ελεύθερος.

 

ΔΙΕΘΝΗ

 

Οι ακτιβιστές για τα θύματα παιδεραστών ιερέων καταγγέλλουν πως τα αποτελέσματα της συνόδου των επικεφαλής εθνικών ρωμαιοκαθολικών Εκκλησιών με αντικείμενο τη διερεύνηση των σκανδάλων σεξουαλικής κακοποίησης και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή ανάλογων περιστατικών στο μέλλον είναι ανεπαρκή και προχώρησαν σε διαδηλώσεις στους δρόμους της Ρώμης.

 

Ένα νομοσχέδιο που υπέβαλε ο φονταμενταλιστής καθολικός και “παπιστής”, γερουσιαστής της Λέγκας του Βορρά, απειλεί κεκτημένα δικαιώματα των γυναικών στην επιμέλεια των παιδιών τους και στη διατροφή, μετά το διαζύγιο. Έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών σε ολόκληρη την Ιταλία, και θα είναι ένα από τα βασικά θέματα για τις διαδηλώσεις της 8ης Μάρτη.

 

Στον τρίτο μήνα μπήκαν οι κινητοποιήσεις εναντίον του προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αφού και χθες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Βελιγραδίου, όπως κάνουν κάθε Παρασκευή και Σάββατο στην πρωτεύουσα και άλλες πόλεις.

 

Σε οριακό σημείο η κατάσταση στη Βενεζουέλα με την ένταση να έχει μεταφερθεί στα συνοριακά περάσματα με Βραζιλία και Κολομβία και την ανθρωπιστική βοήθεια να βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης. Ο στρατός της Βενεζουέλας χρησιμοποίησε δακρυγόνα κατά εθελοντών που ξεφόρτωναν ανθρωπιστική βοήθεια. Την ίδια στιγμή, το λιγότερο δύο άνθρωποι έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στην πόλη της Σάντα Έλενα ντε Ουαρενέν. 

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στις 10:30, συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης από το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης 

 

Την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στις 12:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη συνεργασία της ΣΤΑ.ΣΥ. με το Ισραηλινό κράτος, στα γραφεία της ΣΤΑ.ΣΥ. (Αθήνας 67, Ομόνοια) από το Ταξικό Μέτωπο (πρωτοβουλία εργαζομένων στις συγκοινωνίες)

 

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου, στις 9:00, συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των των κατηγορουμένων αντιφασιστών/στριών της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας (30/9/12), στα δικαστήρια Ευελπίδων από τη Συνέλευση κατηγορουμένων της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας.