Δελτίο Αντιπληροφόρησης 27/11/2018

Download here! - Downloads: 57 - Plays: 15

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 27/11/2018

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Σε 10 χρόνια φυλακή οδηγήθηκε η 53χρονη καθαρίστρια από το δικαστήριο 
Λάρισσας επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριου Δημοτικού προκειμένου να 
βρει δουλειά.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Καταλήψεις με εθνικιστικά συνθήματα σε πολλά σχολεία της Ελλάδας, υποκινούμενες από γνωστές φασιστικές οργανώσεις. Στην άλλη πλευρά, πολλά σχολεία συντονίστηκαν σε συντονιστικά πόλης ενάντια στον εθνικισμό και τις υποκινούμενες καταλήψεις, ενώ πολλά προέβησαν σε κατάληψη με αιτήματα την υποχρηματοδότηση, το νέο νομοσχέδιο για τα σχολεία και τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

“Ανακοινώθηκε” επερχόμενη καταστολή και λεηλασία ενάντια στην κατειλημμένη γειτονιά των προσφυγικών λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Αθήνα. Τα κυβερνητικά ΜΜΕ δίνουν ρέστα στον Οργουελισμό, ανακαλύπτοντας ακόμη έναν εσωτερικό “εχθρό”.

 

Στο πλαίσιο δράσεων ενάντια στις ναρκομαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή οργανώνεται μουσική γιορτή την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 9μμ στον πεζόδρομο Θεμιστοκλέους και Ερεσού. Η γιορτή που οργανώνεται από τους “κατοίκους Εξαρχείων σε δράση” στηρίζεται από την συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων.

 

ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ/ΑΝΤΙΣΠΙΣΙΣΜΟΣ

 

Νίκη για τους κατοίκους του Βόλου, καθώς ο κανονισμός άρδευσης που ψηφίστηκε παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων κρίθηκε άκυρος και η απόφαση έγκρισής του παράνομη. 

Περισσότερα από 115 πλαστικά ποτήρια, 25 πλαστικές σακούλες, δύο σαγιονάρες και περισσότερα από 1.000 μικρότερα κομμάτια πλαστικού βρέθηκαν στο στομάχι μίας φάλαινας φυσητήρα που εντοπίστηκε νεκρή στην ανατολική Ινδονησία, ανακοίνωσαν την Τρίτη οι Ινδονήσιοι αξιωματούχοι του πάρκου.  

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Απεργιακή συγκέντρωση  την Τετάρτη 28 Νοέμβρη από πρωτοβάθμια σωματεία :

-στην Θεσσαλονίκη 11πμ Καμάρα 

-στην Αθήνα 11πμ πατησίων και στουρνάρη 

 

-Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την υπόθεση της αντιφασιστικής μοτοπορείας την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 στις 9.00 πμ στα Δικαστήρια Ευελπίδων