Δελτίο Αντιπληροφόρησης 17/09/2018

Download here! - Downloads: 28 - Plays: 25

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 17/09/2018

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Δύο μέλη της CNT, οι Jorge και Pablo, συνελήφθησαν το Νοέμβρη του 2012, κατά τη διάρκεια  απεργίας που πραγματοποιήθηκε σε όλη την επικράτεια της Ισπανίας, όταν η αστυνομία τους κατηγόρησε ως υπεύθυνους για τις ταραχές. Πέντε χρόνια μετά, το δικαστηρίο τους καταδικάζε σε φυλάκιση ενός έτους και τεσσάρων ετών και εννέα μηνών, αντίστοιχα. Η καμπάνια StopRepresionRioja ένωσε αλληλέγγυους απ'όλη τη χώρα σε μια διαδήλωση ενάντια στην απόφαση, που πραγματοποιήθηκε με δυνατή βροχή το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στο μέγαρο «δικαιοσύνης» του Logrono.

 

Το Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων καταγγέλλει την αιφνιδιαστική απόλυση δύο εργαζομένων στο Τμήμα Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων της ΜΚΟ ΜΕΤΑδραση, ως καταχρηστική και εκδικητική. Λίγες μέρες μετά την καλοκαιρινή τους άδεια και λίγο πριν ολοκληρωθεί το ωράριό τους, οι δύο εργαζόμενοι κλήθηκαν να υπογράψουν το χαρτί της απόλυσής τους. Με τετράωρη στάση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, το Σωματείο απαιτεί την άμεση ανάκληση των πρόσφατων απολύσεων των δύο εργαζομένων, την ακύρωση των επικείμενων απολύσεων καθώς και την άμεση διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων του Τμήματος Επιτροπείας Ασυνόδευτων Ανηλίκων.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Την Τετάρτη 12/9, νωρίς το πρωί συνεργείο έκοψε την παροχή νερού σε ολόκληρο το κτίριο της κατάληψης GARE, στην Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

 

Την τρίτη 18/09 αντιφασιστική πορεία μνήμης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στις 18:00 στην Καμάρα από Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσαλονίκης, Κατάληψη Terra Incognita, Συλλογικότητα Αναρχικών από τα Ανατολικά, καταληψη 111, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος "Σχολείο", Αναρχική συλλογικότητα Μαύρο & Κόκκινο, Libertatia, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανωσεις της αριστεράς

 

Αντίστοιχα καλέσματα από οργανώσεις και εγχειρήματα του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου και της αριστεράς υπάρχουν σε Αθήνα, Καρδίτσα, Κομοτηνή, Αγρίνιο, Γιάννενα, Βόλο,Πάτρα, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λάρισα , Λαμία , Καβάλα, Κέρκυρα και Τρίκαλα.