Δελτίο Αντιπληροφόρησης 03/09/2018

Download here! - Downloads: 30 - Plays: 19

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 03/09/2018

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Πλήθος μηνύσεων και ενταλμάτων σύλληψης, καθώς και καταστολή του κινήματος ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΥΑΜΒ σε Βόλο και Πήλιο μετά τα γεγονότα κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Απόπειρα επίθεσης με κροτίδα μέσης ισχύος από φασιστοειδή με διερχόμενο μηχανάκι στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου.

Απεργία πείνας ξεκίνησε ο κρατούμενος Γ.Παπαγεωργίου στις φυλακές Χίου στις 28 Αυγούστου μετά από εκδικητική διακοπή της παροχής κοινωφελούς εργασίας.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Με αποκλεισμό καταστημάτων απάντησε η  Attack Βόλου στη «Λευκή Νύχτα» που διοργάνωσε το  Σάββατο 1/9 ο εμπορικός σύλλογος Βόλου.

 

Κήρυξη στάσης εργασίας σε όλες τις δομές της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ πανελλαδικά, τη Δευτέρα 3.9.2018 και ώρα 09:00-13:00 με σκοπό η διοίκηση  της ΜΚΟ ARSIS να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση των απολύσεων και να σταματήσει την στοχοποίηση των εργαζόμενων. 

 

ΔΙΕΘΝΗ

 

Δεύτερη εβδομάδα κινητοποιήσεων για πάνω από 4.000 εργάτες στα δυο μεγαλύτερα ναυπηγεία της Κροατίας, με μεγάλο μέρος των κατοίκων των δύο πόλεων να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Διανύουμε την τρίτη εβδομάδα πανεθνικής απεργίας και κινητοποιήσεων στις φυλακές της ΗΠΑ.  Οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, δυνατότητα κοινωνικής αποκατάστασης και τέλος της σύγχρονης δουλείας.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

Την Τρίτη 4.9 θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση στη ΔΕΗ κέντρου στην πλατεία ΧΑΝΘ για κομμένα ρεύματα-επανασυνδέσεις-διακανονισμούς από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Τούμπας στις 11 πμ.

Την Τρίτη 4.9 θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση ενημέρωσης και καταγγελίας ενόψει της ΔΕΘ από συλλογικότητες και οργανώσεις της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Ευόσμου στις 7 μ.μ.

Την Πέμπτη 6.9 θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση ενημέρωσης και καταγγελίας ενόψει της ΔΕΘ από συλλογικότητες και οργανώσεις της Θεσσαλονίκης στην Αγία Βαρβάρα-Άνω Τούμπα στις 7μμ

Σάββατο 8.9 – Καλέσματα για τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Στην Καμάρα στις 6μμ καλούν ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, η ΑΠΟ, ο Ε.Κ.Χ. Σχολείο, η ΑΚ, η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, καθώς και άλλες συλλογικότητες 
και ομάδες
Η ΟΚΔΕ καλεί στις 6μμ Εγνατία με Αγίας Σοφίας

Τη Δευτέρα 10.9 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη για τη μήνυση που κατέθεσε η εργοδοσία εναντίον απολυμένης εγκύου, έξω από το Ειρηνοδικείο Περιστερίου στις 12μμ