Δελτίο Αντιπληροφόρησης 08/07/2018

Download here! - Downloads: 55 - Plays: 24

Την Kυριακή 24/6 φασιστες επιχειρουν πογκρομ εναντιον Τουρκων αγωνιστων που βρισκονται εκεινη την στιγμη στο Συνταγμα. Οι 50 φασιστες επιτιθενται δυο φορες, παρα την παρουσια της αστυνομιας. Ακολουθει το πογκρομ εναντια σε αγωνιστες στην καταληψη πικπα. Επιτιθενται στην καταληψη και χτυπαν εναν αγωνιστη στο κεφαλι. Οι μπατσοι συλλαμβανουν συντροφους.

 

Το πρωί της Τρίτης 26.6, μετά από φραγμό του δρόμου που οδηγεί στο ΧΥΤΑ Λευκίμης στην Κέρκυρα και συγκροτημένη εμφάνιση της Χ.Α. με ομιλίες θετικές προς τη δημιουργία ΧΥΤΑ στην περιοχή, οι κάτοικοι συγκρούονται με τους μπάτσους και συλλαμβάνονται 2 άτομα. Το ίδιο απόγευμα καλείται πορεία όπου μετά από συγκρούσεις συνελήφθησαν άλλα 4 άτομα.  Στους πρωινούς συλληφθέντες ασκήθηκαν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Στους υπόλοιπους συλληφθέντες αποδόθηκαν κατηγορίες τόσο πλημμεληματικού χαρακτήρα όσο και κακουργήματα.

 

Την Τετάρτη 27.6 παράλληλα με το φασιστοκάλεσμα στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης έχει καλεστεί περιφρούρηση γειτονιάς γύρω από τις καταλήψεις mundo Nuevo και terra ingognita. Η συγκέντρωση του Υπουργείου κατεβαίνει με πορεία προς Εγνατία και προσπαθεί να προσεγγίσει την mundo Nuevo, ενώ παράλληλα ξεκινά φασιστική μοτοπορεία από το one salonica. Περίπου 80 φασίστες κυκλοφορούν με στυλιάρια στο κέντρο της πόλης και κυνηγάνε μετανάστες, απειλούν κόσμο και σπάνε μαγαζί όπου έτρεξε να βρει καταφύγιο ένας μετανάστης και βεβηλώνουν το μνημείο του ολοκαυτώματος.

 

Την Τετάρτη 27.6 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε κατάστημα ΑΒ στην Πάτρα από την αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” για την εργατική δολοφονία στις 14.6

 

Την Πέμπτη 28.6 κρίθηκαν αθώοι και αφέθηκαν ελεύθεροι η Ηριάννα και ο Περικλής.

 

Την Πέμπτη 28.6 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από αναρχικούς/αναρχικές με μπογιές στην πλαζ Τσαμάκια στη Μυτιλήνη η οποία απαγόρευε σε υπηκόους εκτός της συνθήκης Σένγκεν,  μετανάστες και πρόσφυγες δηλαδή, να εισέλθουν στην παραλία.

 

Την Πέμπτη 28.6 ομάδα ΔΙΑΣ απείλησε με όπλο στην αντιφασιστική περιφρούρηση των Προσφυγικών Λ. Αλεξάνδρας.

 

Την Πέμπτη 28.6 πραγματοποιήθηκε επίθεση στον ΑΒ Νέας Φιλαδέλφιας με τρικάκια, σπασμένα τζάμια και μπογιές από την Πρωτοβουλία Ταξικής Αλληλεγγύης Νέας Φιλαδέλφειας για την εργατική δολοφονία στις 14.6.

 

Την Παρασκευή 29.6 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Μερκούρη ως μια ακόμη απάντηση στην φασιστική επίθεση που δέχτηκε η κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα την Κυριακή 24 Ιουνίου. Η αντιφασιστική συγκέντρωση καλέστηκε από την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου και τον Κοινωνικός Χώρο για την Υγεία που στεγάζονται στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ.

 

Την Παρασκευή 29.6 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, ενάντια στο κάλεσμα της φασιστικής συγκέντρωσης στο Δημαρχείο και τον Λευκό Πύργο και έληξε όταν διαλύθηκαν οι φασίστες. Μόλις όμως έληξε αυτή τελικά γυρω στις 22.15 βγήκαν σε πορεία με την κάλυψη της αστυνομίας που τους συνόδευε. Διαλύθηκαν γύρω στις 23.00.

 

Την Παρασκευή 29.6 συνελλήφθη μέλος του Ρουβίκωνα για ανάρτησή του στα social media. Παρά την αθωωτική απόφαση του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, η Εισαγγελεία άσκησε έφεση. 

 

Την Παρασκευή 29.6 κατοχυρώνεται νομικά η ταυτότητα φύλου τρανς μετανάστριας για πρώτη φορά ενώ έως τώρα αυτό το προνόμιο το είχαν μόνο άτομα με ελληνική υπηκοότητα. 

 

Το Σάββατο 30.6 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με αναγραφή συνθημάτων ενάντια στη λευκή νύχτα και τις γιορτές της κατανάλωσης στις γειτονιές του Ιλίου, στην Αθήνα από τον Θερσίτη. 

 

Την Κυριακή 1.7 αναρχικοί/αναρχικές καταλαμβάνουν την Πλατεία Αριστοτέλους από τις 15:00, όπου αργότερα είχε καλεστεί η φασιστοσυγκέντρωση η οποία μεταφέρεται. Μεταφέρεται επίσης το κάλεσμα για την αντιφασιστική πορεία των 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου και μετά από παράλληλη πορεία με τους φασίστες, καταλαμβάνεται κομμάτι της Εγνατίας και κρατείται μέχρι αργά το βράδυ ώσπου να διαλυθούν οι ένδοξοι πατριώτες.

 

Την Τετάρτη 4.7 η Οργάνωση Αναρχική Δράση αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών χαμηλής ισχύος της 27ης Ιουνίου, στις οικείες του Γενικού Ταξίαρχου Πασχάλη Δάλλα, που εκτελεί χρέη Αναπληρωτή Αρχηγού Υποστήριξης στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Θεσσαλονίκη και του στρατιωτικού εισαγγελέα, Ευάγγελου Χαριτάκη.

 

Την Τετάρτη 4.7 πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία από την Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

 

Την Τετάρτη 4.7 η αναρχική ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” πραγματοποίηση παρέμβαση με μπογιές σε Τράπεζα Πειραιώς στην Πάτρα, ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

 

Καλέσματα

 

Παρασκευή 6.7 αντιφασιστική-αντιεθνικιστική μικροφωνική στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο

 

Παρασκευή 6.7 πορεία προς το πολιτικό γραφείο του Μ.Βαρβιτσιώτη από τη συνέλευση αλληλεγγύης στον Δ.Κουφοντίνα. Συγκέντρωση στην πλατεία εξαρχείων στις 19:00.

 

Παρασκευή 6.7 κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη θέσπιση τους 12ωρου και τον εργασιακό μεσσαίωνα στην Πρεσβεία της Αυστρίας (Βας. Σοφίας 4) από την Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε. 

 

Σάββατο 7.7 συγκέντρωση υπεράσπισης της εκδήλωσης Athens in Flames από το αναρχικό δίκτυο δημιουργίας Οχετός, από τις 18:00 και έπειτα στο λόγο του Στρέφη.

 

Κυριακή 8.7 κάλεσμα σε διεθνιστική συγκέντρωση στις 17:00 στην πλατεία Σπλάντζια στα Χανιά, από την Συνακτική Ομάδα Χανίων της Άπατρις.

 

Κυριακή 8.7 κάλεσμα σε διεθνιστική συγκέντρωση στις 19:00 στην πλατεία συντάγματος από την ΟΡΜΑ.

 

Τετάρτη 11.7 κάλεσμα σε αντιπολεμική διαδήλωση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στα Προπύλαια στην Αθήνα και στο Άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη, στις 18:30, από την Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας.