Δελτίο Αντιπληροφόρησης 13/06/2018

Download here! - Downloads: 53 - Plays: 12

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 13/06/2018

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Την Κυριακή 10/6 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Την απεργιακή κινητοποίηση στήριξαν ο συντονισμός ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας μαζί με σωματεία βάσης ενώ πραγματοποιήθηκαν αποκλεισμοί στα καταστήματα Marks & Spencer, Stradivarious και Zara.

 

Την Κυριακή 10 Ιούνη τοΣυντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα “απελευθερωμένα” ωράρια, προχώρησε σε απεργιακές συγκεντρώσεις-περιφρουρήσεις σε καταστήματα της Inditex στις “τουριστικές ζώνες” και πιο συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας στα Διοικητικά γραφεία του Ομίλου Inditex και στη Γλυφάδα.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Ιούνιου ο Δημήτρης Κουφοντίνας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ύστερα από περαιτέρω επιδείνωση της υγείας του λόγω της απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 30 Μάη με στόχο την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Εισέβαλαν για ακόμα μια φορά μπάτσοι στα εξάρχεια πραγματοποιώντας επιχείρηση σκούπα. Προσήγαγαν κόσμο απτήν πλατεία ενώ μερικές από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Την Τετάρτη 6/6 έγινε στην Αθήνα μοτοπορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Αντίστοιχη πορεία έγινε και το Σάββατο 9/6, ενώ παρεμβάσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Κόρινθο.

Την Πέμπτη 7/6 έγινε κινητοποίηση εκπαιδευτικών σωματείων στη Θεσσαλονίκη, στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο παιδείας. Την ίδια μέρα στην Αθήνα έγινε πορεία από φοιτητικούς συλλόγους στα Προπύλαια, ενάντια σε άλλο νομοσχέδιο του υπουργείου για την παιδαγωγική επάρκεια.

Το Σάββατο 9/6 έγινε παρέμβαση στο Athens Pride από την φεμινιστική πρωτοβουλία Queer Ντεκαπάζ ενάντια στον τρόπο οργάνωσης και το περιεχόμενο του pride.

Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9/6 από την ΟΡΜΑ και άλλες οργανώσεις στο Πέραμα.

 

ΔΙΕΘΝΗ

Η ένωση Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμου καλεί σε διοργάνωση διεθνούς μέρας αλληλεγγύης, στις 25 Ιουνίου, στους συλληφθέντες των διαδηλώσεων την ημέρα ορκωμοσίας του Τραμπ. 44 διαδηλωτές περιμένουν την εκδίκαση της δίκης τους, σε μια προσπάθεια του κράτους να ποινικοποιήσει την αγωνιστική τους δράση.

 

Η εθνική ομάδα της Αργεντινής ακύρωσε φιλικό αγώνα με το Ισραήλ λόγω των τελευταίων γεγονότων.

 

Την Κυριακή 10/6 το ιταλικό κράτος αρνήθηκε την αγκυροβόληση διασωστικού πλοίου που περιείχε 629 μετανάστριες και μετανάστες και απαίτησε την αποχώρησή του από τα διεθνή ύδατα της χώρας.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, την Παρασκευή 15/6, στις 7:00μμ, στην Καμάρα από την Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.