Δελτίο Αντιπληροφόρησης 30/05/2018

Download here! - Downloads: 65 - Plays: 17

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 30/05/2018

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Κατέληξε εργάτης στη Λάρισσα τα ξημερώματα της Τετάρτης, 23 Μαίου 2018. Ο Γιώργος Ζυγοροδήμος, εισήχθει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας επειδή ακρωτηριάστικε, την Δευτέρα 21 Μαίου 2018, καθώς είχε εγκλωβιστεί σε μηχάνημα στην κατασκευαστική εταιρεία «ΑΡΜΟΣ» την ώρα που δούλευε.Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι ο 32χρονος έχασε τη ζωή του λόγω της έλλειψης μέτρων προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, της χρησιμοποίησης ανειδίκευτων εργατών σε ειδικευμένες εργασίες και της εντατικοποίησης της δουλειάς.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Την Τετάρτη 23 Μαΐου κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης στους δρόμους του Περάματος, η πορεία δέχτηκε επίθεση από ενέδρα χρυσαυγιτών με σιδερολοστούς έξω από τα γραφεία του εργοδοτικού σωματείου τους. Η επίθεση αποκρούστηκε επιτυχώς, στη συνέχεια οι φασίστες κλείστηκαν στα γραφεία με τους μπάτσους να τους προστατεύουν. Ακολούθησαν προσαγωγές των αντιφασιστών που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στις 23 Μαΐου ολοκληρώθηκε η δίκη των συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη ’16, με τις απολογίες των 7 κατηγορούμενων. Οι κατηγορούμενοι είχαν φορτωθεί όλοι με τις ίδιες βαρύτατες κατηγορίες περί εμπρησμού, έκρηξης, οπλοκατοχής, οπλοχρησίας, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξης κοινής ειρήνης, αντίστασης, εξύβρισης, ενώ μια κατηγορουμένη είχε επιπλέον την κατηγορία της «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης» και ένας εκ των κατηγορουμένων είχε την επιπλέον κατηγορία για παράνομη είσοδο στη χώρα. 13μιση χρόνια κάθειρξη (επειδή βρέθηκε στα Εξάρχεια στις 6 δεκέμβρη) ήταν η ποινή για τον μετανάστη. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν όλοι για τη διατάραξη, οι περισσότεροι για την αντίσταση και την εξύβριση και για την άρνηση του φακελώματος όπου τους αποδόθηκαν ποινές από 4 μήνες μέχρι 2 χρόνια με 3ετή αναστολή, σε κάποιους μη εφέσιμη.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Την Τρίτη 22 Μάη στους Αγίους Ανάργυρους μια ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκαν σε δύο αδέλφια μετανάστες, με τον ένα να τραυματίζεται σοβαρά στο πρόσωπο.

Καινούρια κατάληψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μάη στην Κέρκυρα με όνομα Αντινομία.

ΔΙΕΘΝΗ

Την Παρασκευή 25 Μάη δεκάδες Παλαιστίνιοι που διαδήλωναν στα σύνορα με τη Γάζα τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά και δακρυγόνα .

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το Σάββατο 26 Μαΐου από επίθεση του ισραηλινού στρατού στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Την Πέμπτη 31 Μαΐου, συγκέντρωση ενάντια στην κρατική καταστολή, στις
18:30 στην πλατεία Ελευθερίας στην Ξάνθη, από το Πέλοτο.

Την Πέμπτη 31 Μαΐου, κάλεσμα για συλλογή υλικών αγαθών για
κρατούμενους/ες, στις 19:00 στο Χώρο Πολύμορφης Δράσης Αναρχικών Ζαΐμη
11 στα Εξάρχεια.

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου, πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia,
στις 18:00 στην κατάληψη Libertatia, Λεωφόρου Στρατού 19 & Σαρανταπόρου
στη Θεσσαλονίκη.

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου, Πανηπειρωτική πορεία ενάντια στις εξορύξεις
υδρογονανθράκων, στις 18:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Γιάννινα.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου, μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης σε
συλληφθέντες/είσες στις 6 Δεκεμβρίου 2014, στις 12:00 στην πλατεία Όλγας
στην Πάτρα.

Το Σάββατο 2 Ιουνίου, μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό Μάριο
Σεϊσίδη, στις 19:00 στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα.