Δελτίο Αντιπληροφόρησης 21/05/2018

Download here! - Downloads: 56 - Plays: 18

ΔΙΕΘΝΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

-Ξεκίνησε την Πέμπτη 17 Μαΐου το δεύτερο κύμα καταστολής στη ZAD

-Εννέα έγκλειστοι και δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι σκοτώθηκαν και άλλοι 28 τραυματίστηκαν όταν ξέσπασε εξέγερση σε φυλακή στη δυτική Πολιτεία Λάρα της Βενεζουέλας.

-Επτά Αφγανοί πρόσφυγες, εκ των οποίων τρία παιδιά, πνίγηκαν αφού το σκάφος στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε τη Δευτέρα 14 Μαίου στην τουρκική επαρχία Τσανάκαλε.

-Στις 20 Μαΐου στο Βερολίνο ακτιβιστές κατέλαβαν 9 κτήρια με αφορμή τον επαναπροσδιορισμό μιας έκθεσης σχετικά με τη νομική κατάσταση όσον αφορά τις καταλήψεις .

-Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο άνοιγμα της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ με τις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ να δολοφονούν 52 Παλαιστίνιους και να τραυματίζουν τουλάχιστον 2.500.

-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε στις 18 Μαΐου η Πρωτοβουλία για ένα Πολύμορφο Κίνημα Στην Ψυχική Υγεία κατά της «Εισαγωγής και εφαρμογής της υποχρεωτικής θεραπείας στην κοινότητα».

-Το πρωί της Τρίτης 15 Μαΐου , με τη συμμετοχή 380 μπάτσων, εκκενώθηκαν οι αυτοσχέδιοι καταυλισμοί προσφύγων και μεταναστών στα πρώην εργοστάσια της Αβέξ και του Λαδόπουλου στην Πάτρα. Οι περίπου 600 πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά την επικράτεια.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

-Ένας 19χρονος συνελήφθη την Παρασκευή 18 Μαίου κατηγορούμενος για συμμετοχή στην επίθεση που πραγματοποίησαν μέλη του ρουβίκωνα σε συμβολαιογραφείο.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

– Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δημοσίων σχολείων στις 22 και 23 Μάη. 

-Σε κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία της Ελευσίνας για την καταβολή των δεδουλευμένων από την εργοδοσία. 

-Την παρασκευή σκοτώθηκε 38χρονος εργάτης καθώς έπεσε από ύψος σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Πάτρα. 

-Τραυματίστηκε υπάλληλος καθαριότητας στον Τύρναβο αυξάνοντας τον αριθμό των εργατικών ατυχημάτων.  
 

ΑΝΤΙΣΠΕ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ

– Κάλεσμα για στήριξη στην κατάληψη του δάσους Hambacher Forst στη Γερμανία, ενάντια στις καταστροφικές για το δάσος βλέψεις της εταιρείας RWE κι ενάντια στην καταστροφική για το περιβάλλον και τους κατοίκους της περιοχής ανασκαφή καφέ άνθρακα. Email επικοινωνίας: hambacherforst@riseup.net για ενδιαφερόμεν@. 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

-Την Δευτέρα 21 Μαΐου, κάλεσμα σε μικροφωνική αλληλεγγύης , στις 12:00 στην Καμάρα, από την συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia.

-Την Δευτέρα 21 Μαΐου, εφετείο για τον αγωνιστή Γιώργο Μήτσου, στις 09:00 στη Λουκάρεως.

-Την Δευτέρα 21 Μαΐου, εφετείο της 2ης δίκης του επαναστατικού αγώνα , στις 09:00 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού.

-Την Δευτέρα 21 Μαΐου, συγκέντρωση αντιπληροφόρησης , στις 19:00 στο σύνταγμα, από συντονισμό συλλογικοτήτων και ατόμων ενάντια στα κέντρα κράτησης.

-Την Τρίτη 22 Μαΐου, εργατική συγκέντρωση αλληλεγγύης, στις 19:00 έξω από το βιβλιοπωλείο Ιανός, από τον σύλλογο υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου-ψηφιακών μέσων Αττικής.

-Την Τετάρτη 23 Μαΐου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των 8 διωκόμενων μεταναστών από Π. Ράλλη, στις 09:00 στο εφετείο στη Λουκάρεως, από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων και Ατόμων Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης .

-Την Πέμπτη 24 Μαΐου, μοτοπορεία ενάντια σε HotSpots και κέντρα κράτησης στις 17:00 στην Καμάρα, από Φάμπρικα Υφανέτ, Ubuntu Wahhada και Clandestina.

-Την Πέμπτη 24 Μαΐου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες του Ιανού στις 09:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων από τον σύλλογο υπαλλήλων βιβλίου-χάρτου-ψηφιακών μέσων Αττικής.

-Την Παρασκευή 25Μαΐου, συγκέντρωση και πορεία, στις 18:00 έξω από την κατάληψη Libertatia, από την συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia.

-Την Παρασκευή 25 Μαΐου, μοτοπορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό Μάριο Σεΐσίδη, στις 18:00 στην Πλατεία Εξαρχείων, από Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Μάριο Σεΐσίδη.

-Την Παρασκευή 25 Μαΐου, αντιφασιστική πορεία, στις 19:00 στην Πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου.

– Το Σάββατο 26 Μαΐου, αντιπολεμική αντιεθνική πορεία, στις 12:00 στην Πλατεία Ταχυδρομείου, από Συνέλευση Αναρχικών Λάρισας, Αντιφασιστική Μαθητική Συνέλευση Λάρισας, Κατάληψη Terra Incognita και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.