Δελτίο Αντιπληροφόρησης 15/05/2018

Download here! - Downloads: 63 - Plays: 14

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

 

– Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Μαΐου η συνεδρίαση για την εξέταση του αιτήματος αναίρεσης της αθωωτικής απόφασης του Τάσου Θεοφίλου. Ο Α.Π. θα εκδώσει την απόφαση για την αποδοχή ή απόρριψη του αιτήματος μέσα στους επόμενους μήνες.

 

-Την Πέμπτη 10 Μαΐου Έγιναν συλλήψεις στην Τήνο μελών του Ρουβίκωνα έπειτα από παρέμβαση στο δημαρχείο για την εργατική δολοφονία 2 εργατών στα απορριματοφόρα του δήμου.

 

-Την Τετάρτη 9 Μαΐου για ακόμα μία φορά Τα ΜΑΤ δεν δίστασαν να εμποδίζουν τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης να παρέμβει στον ηλεκτροονικό πλειστηριασμό.

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

-Η fast track επενδυση του ΣΥΡΙΖΑ με την Ισπανική Repsoil για την εξόρυξη υδρογονάνθρακα συνεχίζεται. Μετά την υπογραφή σύμβασης παραχώρησης μεγάλης έκτασης του Ιονίου (δυτικά της Κέρκυρας), προαναγγέλθηκε η υπογραφή των συμβάσεων για δύο ακόΜη περιοχές στο Ιόνιο και Δυτικά – Νοτιοδυτικά της Κρήτης. Την 1 Ιουνίου στα Γιαννενα, καλείτε πανηπειρωτική πορέια ενάντια στην εξόρυξη.

 

ΔΙΕΘΝΗ

 

-Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 36 τραυματίστηκαν από την εκρήξεις βομβών που έγιναν κοντά σε οικονομική υπηρεσία τελωνείων στα ανατολικά του Αφγανιστάν.

 

 

-Ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών την Παρασκευή κατα τη διάρκεια διαδηλώσεων στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας

 

 

-Εισαγγελείς στην Τουρκία διέταξαν την σύλληψη 300 υπόπτων στο πλαίσιο έρευνας για τον εντοπισμό στρατιωτικών που διατηρούν δεσμούς με τον Φετουλάχ Γκιουλέν για τον οποίο, η Άγκυρα υποστηρίζει ότι ήταν ο οργανωτής της προσπάθειας του αποτυχημένου πραξικοπήματος το 2016

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

 

– Την Τρίτη 15 Μαΐου, συγκέντρωση 70 χρόνια από τη Νάκμπα, στις 19:00 στην Καμάρα, από την δικτύωση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

-Την Τρίτη 15 Μαΐου, κάλεσμα για δίκη του Α.Γ. κατά AMUSE EVENT, στις 09:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων, από πρωτοβουλία ατόμων του ΟΤΕ

-Την Τρίτη 15 Μαΐου, συγκέντρωση αλληλεγγύης , στις 09:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων, από ΣΣΜ.

-Την Τρίτη 15 Μαΐου, κάλεσμα σε πορεία προς την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία, στις 18:00 στο πάρκο Ελευθερίας, από Ταξική Αντεπίθεση, Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό και Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

-Την Παρασκευή 18 Μαΐου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 6 διωκόμενους αντιφασίστες, στις 09:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

-Την Παρασκευή 18 Μαΐου, δίκη της Πόλας Ρούπα, στις 09:30 στις Φυλακές Κορυδαλλού.

-Την Παρασκευή 18 Μαΐου, πορεία για τις ελεύθερες μετακινήσεις στις 12:30 στο Σταθμό Μετρό Κατεχάκη, από Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση.

-Την Παρασκευή 18 Μαΐου, διαδήλωση για την ψυχική υγεία στις 12:30 στο Υπουργείο υγείας στην Αριστοτέλους, από πρωτοβουλία για ένα πολύμορφο κίνημα στην ψυχική υγεία, αριστερή ενωτική παρέμβαση και πρωτοβουλία σωματείου δράση-αλληλεγγύη λυπτων υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

-Το Σάββατο 19 Μαΐου, πολύχρωμη πορεία του 2ου αυτό-οργανωμένου Thessaloniki Pride, στις 13:30 στο άγαλμα Βενιζέλου, από Ανοιχτή Πρωτοβουλία για ένα αυτό-οργανωμένο Thessaloniki Pride.