Δελτίο Αντιπληροφόρησης 07/05/2018

Download here! - Downloads: 67 - Plays: 17

-Στις 02 Μαΐου φασιστική επίθεση με ρόπαλα και μαχαίρια στη Λέρο. 14 πρόσφυγες τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Την ίδια μέρα ρατσιστική-τρανσοφοβική επίθεση εις βάρος δυο τρανς-γυναικών προσφύγων.

 

-Στις 02 Μαΐου φασιστική επίθεση με παλούκια κατά προσφύγων κοντά στο camp του Ελαιώνα.

-Από τις 03 Μαΐου ατμοσφαιρική ρύπανση και δυσοσμία εξαιτίας των ρυπογόνων εγκαταστάσεων πετρελαίου στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Δεκαέξι σχολειά παραμένουν κλειστά.

 

-Συνελήφθη ξανά την Πέμπτη 3 Μαίου ο ολικός αρνητής στράτευσης Δημήτρης Δ. κατά την παρουσία του στο τμήμα για παλιότερες υποθέσεις, για απείθεια με αυτόφορη διαδικασία.

-Σε οκτώ μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε 30 Απριλίου ο σύντροφος Κώστας Κ. για την συμμετοχή του στις διαδηλώσεις ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος τον Ιούνιο του 2011.

-Πυρκαγιά που ξέσπασε σε στάβλο στα Γρεβενά είχε ως αποτέλεσμα να καούν ζωντανά 180 ζώα.

-Στις 4 Μαΐου πραγματοποιήθηκε κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη από κατοίκους της Χαλκιδικής και μέλη της ανοιχτής  συνέλευσης αλληλεγγύης ενάντια στις εξορύξεις.

-Μαζική πορεία πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου στο Βόλο  ενάντια στην κάυση σκουπιδιών, rdf, πετκόκ κλπ από την τσιμεντοβιομηχανία της ΑΓΕΤ ( συμφερόντων της Γαλλικής LaFarge), και στην κατασκευή εργοστασίου μετατροπής σκουπιδών σε srf, προς καύση στην παραπάνω βιομηχανία, από τον Δήμο Βόλου.

 

-Την 1η Μάη οργανώθηκε πορεία στη Βαρσοβία από Πολωνούς φασίστες με το σύνθημα "Εθνική Ημέρα Εργατών", η οποία σταμάτησε με επιτυχία από το συνασπισμό των αντιφασιστικών ομάδων και των πολιτών της Βαρσοβίας.

 

-Την Πέμπτη 26 Απρίλη 2018 βγήκε η απόφαση για τον ομαδικό βιασμό έφηβης από το τριμελές δικαστήριο της Παμπλόνα και αντί για 22 και 26 χρόνια που ζητούσαν ο εισαγγελέας και η δικηγόρος της κοπέλας, καταδικάστηκαν σε 9 χρόνια για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς θεωρούν ότι δεν υπήρξε βία από την πλευρά τους.

 

-Την Δευτέρα 7 Μαΐου, παρέμβαση για τα κομμένα ρεύματα, στις 11:00 στη ΔΕΗ Κεντρικής Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή 136).

-Την Τρίτη 8 Μαϊου, μοτοπορεία αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους διωκόμενους στις Σκουριές, στις 18:00 στην Καμάρα.

-Την Πέμπτη 10 Μαϊου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους διωκόμενους στις Σκουριές, στις 9:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

-Την Πέμπτη 10 Μαϊου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia, στις 18:00 στα Προπύλαια.

-Την Παρασκευή 11 Μαϊου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στο σύντροφο Τάσο Θεοφίλου, στις 9:00 στο εφετείο στη Λουκάρεως.

-Την Παρασκευή 11 Μαϊου, μικροφωνική αλληλεγγύης στο σύντροφο Τάσο Θεοφίλου, στις 12:00 στη Τσιμισκή με Ναυαρίνου στη Θεσσαλονίκη.

-Την Κυριακή 13 Μαϊου, διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση, στην πλατεία Συντάγματος στη 13:00 με προσυγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια.

-Την Κυριακή 13 Μαϊου, πανκρήτειο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στη βάση της Σούδας στις 16:00.