Δελτίο Αντιπληροφόρησης 16/04/2018

Download here! - Downloads: 67 - Plays: 25

Συνεχίζει για 8η μέρα η αντίσταση στην εκκένωση του ZAD, στη Γαλλία, με συγκρούσεις και δράσεις αλληλεγγύης όπως πορείες, απεργίες και πανεπιστημιακές καταλήψεις.

 

Την Παρασκευή 13/4 απορρίφθηκε το αίτημα το απεργού πείνας-δίψας
Β.Δημάκη .Παρόλα αυτά το Σάββατο 14/4 σταμάτησε την απεργία
δίψας καθώς του δόθηκαν από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου
Δικαιοσύνης Δουλάμη διαβεβαιώσεις ότι θα έχει άμεσα πρόσβαση στο
Πανεπιστήμιο .

Απεργία πείνας ξεκίνησε η Αναστασία Γρίβα την Τρίτη 10 Απριλίου που
βρίσκεται στη φυλακή ,αδίκως, για διακίνηση ναρκωτικών ζητώντας την άρση
της κράτησής της και την άμεση αποφυλάκιση της με περιοριστικούς όρους
προκείμενου να φροντίσει την μητερα της και τον γιό της.

 

Έξι είναι οι τραυματίες μετά την αστυνομική καταστολή της πορείας τη Δευτέρα 16 Απριλίου στις Σκουριές. Τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές, δέχτηκαν κόκκινες μπογιές και χρησιμοποίησαν βία, χημικά και κρότου-λάμψης.

 

Πραγματοποιήθηκε χθες 14/4 η πορεία για τους 35 και 8 μετανάστες από Μόρια και Πέτρου Ράλλη όπου συμμετείχαν παραπάνω από 700 άτομα ως μέρος της καμπάνιας αλληλεγγύης ενόψη των δικαστηρίων των μεταναστών που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για στάση και εξέγερση και τα οποία έχουν οριστεί για τις 20 και 27 Απριλίου.

 

Αποκλεισμός εισόδου του δημοτικού θεάτρου Κορίνθου “Θωμάς Θωμαίδης” στις 14.4 λόγω της προγραμματισμένης εκδήλωσης της πατριωτικής κίνησης κορίνθιων πολιτών από Αναρχικές/ους Κορίνθου, ΑΣΥΚΑΜΟ και Αναρχική Ομάδα Ελευσίνας Non Serviam.

 

Ασφαλίτης πιάστηκε σε πορεία του ΚΚΕ για την απελευθέρωση συλληφθέντων του αντιπολεμικού συλλαλητηρίου.

 

Την Κυριακή 15 Απρίλη λίγο μετά τις έξι το πρωί πραγματοποιήθηκε επίθεση με σφυριά και μπογιές στο κτίριο της εταιρίας PAPERPACK συμφερόντων της οικογένειας Τσουκαρίδη από την Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας. Η επίθεση έγινε σαν απάντηση στην απόλυση τριών εργαζόμενων που είχαν αναπτύξει συνδικαλιστική δράση.

Την Τρίτη 20 Μάρτη ο Συντονισμός εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επιβατών για ελεύθερη μετακίνηση πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση – παρέμβαση στο σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο.

 

Πρώτο πιστοποιητικό γεννήσεως που αναγράφει στο πεδίο του φύλου intersex για την Sara Kelly Keenan, ετών 55.

 

Η Μάλτα γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που κατοχύρωσε νομικά την απαγόρευση των θεραπειών ομοφυλοφιλίας.

 

Καλέσματα

Την Δευτέρα 16 Απριλίου, συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, στις 20:00 στο δημαρχείο Αμπελοκήπων Θεσαλονίκης, από την ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και Μενεμένης.

Την Τρίτη 17 και την Πέμπτη 19 Απριλίου, παρέμβαση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, στις 15:00 στα γραφεία της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ (Λ. Σοφού 26), από τους εργαζόμενους.

Την Τρίτη 17 Απριλίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες της Μόριας και της Πέτρου Ράλλη, στις 18:00 στο Παράρτημα στην Πάτρα.

Την Τρίτη 17 Απριλίου, πορεία αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες της Μόριας και της Πέτρου Ράλλη, στις 18:00 στην Πλατεία Σαπφούς στη Μυτηλίνη.

Την Τρίτη 17 Απριλίου, μικροφωνική αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες της Μόριας και της Πέτρου Ράλλη, στις 19:00 στην Καμάρα ΚΑΙ την Πέμπτη 19 Απριλίου, πορεία αλληλεγγύης, στις 18:00 στην Καμάρα.

Την Τρίτη 17 Απριλίου, διαδήλωση ενάντια στην εξόρυξη πετρελαίου, στις 18:30 στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Ιωάννινα.

Την Τρίτη 17 Απριλίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στη ZAD, στις 18:00 στη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Απριλίου, κάλεσμα στο εφετείο της 2ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα, στις 9:30 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου, συγκέντρωση για δημόσιες και ελεύθερες μετακινήσεις, στις 18:00 στα Προπύλαια.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες της Μόριας και της Πέτρου Ράλλη, στις 12:00 στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Την Παρασκευή 21 Απριλίου, μοτοπορεία αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες της Μόριας και της Πέτρου Ράλλη, στις 11:00 από το πεδίο του Άρεως και συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους μετανάστες της Μόριας και της Πέτρου Ράλλη, στις 12:00 στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.

Από την Παρασκευή έως την Κυριακή, πανελλήνια συνάντηση αυτοογρανωμένων ραδιοφώνων, στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.