Δελτίο Αντιπληροφόρησης 05/03/2018

Download here! - Downloads: 57 - Plays: 20

Κοινωνικά

-Στις 2 Μαρτίου αποφασίστηκε από το ΚΕΜ ότι στις 10 Απρίλη θα γίνει η μεταγωγή του Γιαγτζογλου στις φύλακες Κορυδαλλού στο πλαίσο μετατροπής των φυλακών σε φυλακή υπόδικων, με αποτέλεσμα ο ίδιος να σταματήσει την απεργία πείνας-δίψας. Ο Γιαγτζόγλου είναι καταπονημένος από την απεργία και θα παραμείνει για νοσηλεία στο νοσοκομείο.
 

 

Εργατικά

-Τραγικό θάνατο βρήκε 48χρονος εργάτης στις αποθήκες του Συνεταιρισμού στο Πουρνάρι Δομοκού, το Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου όταν καταπλακώθηκε από σιτάρι στα σιλό.

 

-Σε απεργιακές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργάτριες και οι εργάτες της χημικής βιομηχανίας SKOT A.E. στη Μάνδρα Αττικής, ζητώντας να σταματήσει το μπαράζ απολύσεων που ξεκίνησε αιφνιδιαστικά τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου.

 

-Κατάληψη του υπουργείου παιδείας πραγματοποιήσαν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί την Παρασκευή 2 Μαρτίου με κεντρικό αίτημα αυτό των μόνιμων διορισμών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είχαν προηγηθεί συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, τα οποία προέβησαν σε χρήση βίας και χημικών, προκειμένου να εμποδίσουν τους αναπληρωτές να μπουν στο κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

 

Καταστολή

-Την Κυριακή 24 Φλεβάρη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης έξω από το Υπ. Δικαιοσύνης, με αφορμή τη βίαιη μεταγωγή του αναρχικού κρατούμενου Ντίνου Γιαγτζόγλου και την επακόλουθη εξέγερση στις φυλακές Κορυδαλλού. Εκεί οι σύντροφοι/ισσες δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, κάποιοι/ες τραυματίστηκαν, ενώ μάλιστα έγιναν και 4 συλλήψεις.

 

-Την Τρίτη 27 Φλεβάρη στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το στρατοδικείο του ολικού αρνητή στράτευσης Δημήτρη Δ., στο οποίο καταδικάστηκε σε 4 μήνες με 3ετή αναστολή. Ωστόσο πρωτοφανές γεγονός αποτέλεσε η σύλληψη και δίωξή του για δεύτερη φορά, με το αδίκημα της ανυποταξίας (παρόλο που του έχει επιβληθεί δεύτερο 6χίλιαρο). Με την δικαιολογία πως "θα είναι παράβαση καθήκοντος" αν δεν εκτελέσουν την αυτόφορη διαδικασία από την στιγμή που τον είχαν εκεί, συνελήφθη για δεύτερη φορά και καλέστηκε να παρουσιαστεί εκ νέου σε δίκη δύο μέρες μετά, όπου πήρε αναβολή επ’αόριστον.

 

-Την Πέμπτη 1 Μάρτη, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση έξω από το σπίτι του Ευτύχη Φυτράκη, Γενικού Γραμματέα του Υπ. Δικαιοσύνης, σε ένδειξη αλληλεγγύης στο σύντροφο απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου. Οι σύντροφοι/ισσες περικυκλώθηκαν από μπάτσους και προσήχθηκαν στη ΓΑΔΑ.

 

-Την Πέμπτη 1 Μάρτη, μετά το τέλος της αντιφασιστικής – αντιεθνικιστικής – αντικρατικής πορείας στην Πάτρα, ακολούθησαν συγκρούσεις με την αστυνομία σε μια κίνηση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιατζόγλου και υπήρξαν 6 συλλήψεις.

 

Οικολογία-Αντισπισισμός

-Με ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 5000 ευρώ καταδικάστηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο Σύρου ο άνδρας που είχε δηλητηριάσει με φόλα το σκύλο του ανηψιού του στην περιοχή του Λαγκαδά στον Αδάμαντα της Μήλου στις 3 Ιουλίου το 2014. Ο ίδιος δεν παραβρέθηκε στη δίκη (η οποία είχε αναβληθεί τρεις φορές), κι εκπροσωπήθηκε μόνο από το δικηγόρο του.

 

-Στην περιοχή του Ζωγράφου της Αττικής εντοπίστηκε στις 2 Μαρτίου μεγάλη ποσότητα από λουκάνικα-φόλες που κάποιος άφησε στη ρίζα ενός δέντρου κοντά στο σημείο όπου συνήθως ταΐζουν τις αδέσποτες γάτες της γειτονιάς. Σε μικρή απόσταση από εκείνο το σημείο βρέθηκε και το πτώμα μιας γάτας.

 

-Η Ελβετία απαγόρευσε με νόμο το παραδοσιακό μαγείρεμα των αστακών, δηλαδή το βρασμό τους ενώ είναι ακόμα ζωντανοί. Η απόφαση αυτή στηρίζεται σε επιστημονικά ευρήματα, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι αστακοί διαθέτουν εξελιγμένο νευρικό σύστημα, το οποίο ευθύνεται για την έκλυση πόνου κατά τη διάρκεια αυτής της βάρβαρης διαδικασίας.

 

-Ένα φορτηγό ανατράπηκε στην Ολλανδία στις 3 Μαρτίου, προκαλώντας τον θάνατο σε 108 από τα 300 μωρά μοσχαράκια που κουβαλούσε.

 

Καλέσματα

– Την Δευτέρα 5 Μαρτίου, συγκέντρωση και μικροφωνική ενάντια στην έκδοση του αγωνιστή S.N. Ozbolat, στις 17:00 στην Καμάρα, από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 9 Τούρκους πολιτικούς κρατούμενους.

 

-Την Δευτέρα 5 Μαρτίου, κάλεσμα για αντιφασιστική-αντιεθνικιστική διαδήλωση, στις 17:00 στην Πλατεία Συντάγματος, από ΟΡ.Μ.Α..

 

-Την Τρίτη 6 Μαρτίου, κάλεσμα σε αντιεθνική πορεία γειτονιάς, στις 18:00 στην Πλατεία Άγιου Θεράποντα, από Φάμπρικα Υφανέτ.

 

-Την Τετάρτη 7 Μαρτίου, κάλεσμα σε συγκέντρωση-πορεία ενάντια σε κάθε εθνικισμό και αλληλεγγύης στην Libertatia, στις 11:00 στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, από το Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής.

 

-Την Τετάρτη 7 Μαρτίου, κάλεσμα αλληλεγγύης για την εκδίκαση της αγωγής της απολυμένης συναδέλφου, στις 9:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης.

 

-Την Πέμπτη 8 Μαρτίου, μικροφωνική για διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη στους αγώνες των γυναικών, στις 12:00 στην Καμάρα, από Ομάδα Ενάντια στην Πατριαρχία.

 

-Την Πέμπτη 8 Μαρτίου, μικροφωνική για την Βαλκανική πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης, στις 18:00 στην Καμάρα, από ΕΠΘ, Ανοιχτή συνέλευση Δυτικών Συνοικιών και Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά.

 

-Την Πέμπτη 8 Μαρτίου, κάλεσμα σε πορεία αγώνα ενάντια σε καπιταλισμό και πατριαρχία, στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

 

-Την Πέμπτη 8 Μαρτίου, κάλεσμα σε φεμινιστική πορεία, στις 18:00 στην Πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο, από Φεμινιστική Πρωτοβουλία Ηρακλείου.

 

-Την Πέμπτη 8 Μαρτίου, συγκέντρωση διεθνιστικής και ταξικής αλληλεγγύης στους αγώνες των γυναικών, στις 18:00 στην πλατεία Βασ. Γεωργίου Α’, από Πρωτοβουλία γυναικών ενάντια στην Πατριαρχία.

 

-Το Σάββατο 10 Μαρτίου, προσυγκέντρωση για την Πανβαλκανική πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης, στις 11:00 στην κατάληψη Libertatia.

 

-Το Σάββατο 10 Μαρτίου, κάλεσμα στην Πανβαλκανική πορεία διεθνιστικής αλληλεγγύης, στις 12:00 στην Καμάρα, από συνέλευση αλληλεγγύης στη Libertatia, σουαρέ νουάρ, Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο, κατάληψη GARE, συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά, Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής, Φάμπρικα Υφανέτ, Αναρχική Ομοσπονδία, συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση, αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti, κατάληψη Mundo Nuevo, Ταξική Αντεπίθεση και Αναρχική Πολιτική Οργάνωση.

 

-Την Κυριακή 11 Μαρτίου, συγκέντρωση ενάντια στην έμφυλη καταπίεση και εκμετάλλευση θηλυκών ανθρώπινων ζώων και μη, στις 18:00 στα Προπύλαια.