Δελτίο Αντιπληροφόρησης 15/01/2018

Download here! - Downloads: 39 - Plays: 30

Δελτίο Αντιπληροφόρησης

 

 

Κοινωνικά:

 

– Ακυρώθηκε το σεμινάριο κραβ μαγκά με καλεσμένους εκπαιδευτές της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας του ισραηλινού στρατού που ήταν προγραμματισμένο για το Σάββατο 13/1 στο ΟΑΚΑ μετά την δημοσίευση του καλέσματος σε συγκέντρωση από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. Η ακύρωση του σεμιναρίου εντάσσεται σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

 

– Διαδηλώσεις ξέσπασαν στο Σουδάν σε αντίθεση με τον διπλασιασμό των τιμών του ψωμιού. Τουλάχιστον ένας φοιτητής γυμνασίου σκοτώθηκε και ο κοσμήτορας ενός γυναικείου πανεπιστημίου κινηματογραφήθηκε να διαπράτει τον ξυλοδαρμό διαμαρτυρόμενων φοιτητριών στο Χαρτούμ.

 

– Περισσότεροι από 770 άνθρωποι συνελήφθησαν στην Τυνησία κατά τη διάρκεια σχεδόν μιας εβδομάδας διαμαρτυριών κατά κυβερνητικού σχεδίου αύξησης των φόρων και των τιμών βασικών αγαθών. Περίπου το ένα τρίτο των συλληφθέντων είναι ηλικίας μεταξύ 15 και 20 ετών.

 

 

Εργατικά:

 

-Η ψήφιση του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου θα
πραγματοποιηθεί οριστικά στις 15 Ιανουαρίου.Το πολυνομοσχέδιο
περιλαμβάνει τα συμφωνηθέντα μέτρα για το κλείσιμο της τρίτης
αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων η καταστρατήγηση του απεργιακού
δικαιώματος, το ψαλίδισμα επιδομάτων και η ολοκλήρωση της διαδικασίας
πώλησης του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

-Μπογιές, πανό και συνθήματα στο κτίριο ΓΣΕΕ, από Πρωτοβάθμια Σωματεία
και συλλογικότητες, καταγγέλλοντας την στήριξη της στην κυβέρνηση, την
ΕΕ και τον ΣΕΒ για το περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας.

-Η δυναμική παρουσία εργαζόμενων της Σ.Ε ΒΙΟΜΕ και αλληλέγγυων σε
Θεσσαλονίκη και Αθήνα ανέβαλε την προσπάθεια πλειστηριασμού των
οικοπέδων του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστάσιου. Οι συγκεντρώσεις που
πραγματοποιήθηκαν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και στο υπουργείο Εργασίας
έστειλαν για μια ακόμα φορά μήνυμα θέλησης και αποφασιστικότητας το
εργοστάσιο να παραμείνει για πάντα στα χέρια των εργαζομένων.

-Πραγματοποιήθηκε καμπάνια δράσεων για την επαναπρόσληψη της πρώην εργαζόμενης του
Aromalab:
. Παρασκευή 12/1 7:00μμ Συγκέντρωση-Μικροφωνική Τσιμισκή με Αριστοτέλους
. Σάββατο 13/1 11:00πμ  Προσυγκέντρωση Άγαλμα Βενιζέλου και στις12:30μμ Συγκέντρωση Aromalab, Λέκκα 3, Ωραιόκαστρο
. Τρίτη 16/1 6:00μμ Συγκέντρωση-Μικροφωνική Τσιμισκή με Ναυαρίνου

-Το Brothers in law απέλυσε εργαζόμενους επειδή δεν επέστρεψαν το δώρο χριστουγέννων. Η εργοδοσία του “Brothers in Law“ αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις απολύσεις των 2 εργαζομένων που αρνήθηκαν υπό καθεστώς τρομοκρατίας να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

 

Καλέσματα:

 

-Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 5 διωκόμενους της διαδήλωσης NO EXPO, στις 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων, από την Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγίας Παρασκευής, το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου Αθήνας, το Αυτόνομο Σχήμα Φυσικομαθηματικού και το Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ.

 

-Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 6 συλληφθέντες της πορείας στις 6/12/14, στις 9:00 στα Δικαστήρια Πάτρας, από την αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος, το αναρχικό – αντιεξουσιαστικό στέκι Άτακτον και την Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση.

 

-Την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου,

 • απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο,

στις 11:30:

  • στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό στο Ηράκλειο

στις 12:00:

  • στα Κεντρικά Λύκεια Μυτιλήνης, από την Ανοιχτή πρωτοβουλία συνδικαλιστών για μια Συνέλευση Αγώνα

  • στα Προπύλαια, από τις ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής και την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων

και στις 12:30:

  • στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, από την Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών και τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης

  • στην πλατεία Κλαυθμώνος, από την Ο.Κ.Δ.Ε. και την Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών

 • και πορεία ενάντια στο πολυνομοσχέδιο,

στις 18:00:

  • στην πλατεία Συντάγματος, από την Ο.Κ.Δ.Ε., την Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών, τις ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής και την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων

  • στα Προπύλαια, από την Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική χειραφέτηση και την Ταξική Αντεπίθεση

  • στην πλατεία Όλγας στην Πάτρα, από την αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος και απο συντρόφους/ισσες

  • στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, από την ΕΣΕ Ιωαννίνων

και στις 18:30:

  • στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, από την Αντεπίθεση των Εκπαιδευτικών και τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

  • στην Πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο, από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό στο Ηράκλειο

 

-Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, συγκέντρωση για το πάρκο της οδού Ορλώφ, στις 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων, από την Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων – Θησείου – Κουκακίου.

 

-Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους αντιφασίστες της 21ης Φεβρουαρίου 2017, στις 9:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, από την κατάληψη Αντιβίωση, την Ε.Σ.Ε. Ιωαννίνων, τις ομάδες Σεμπρεβίβα και Rebel Kollektiv, την αντιφασιστική συνέλευση No Pasaran, την Ο.Κ.Δ.Ε. και άλλους/ες αντιφασίστες/αντιφασίστριες.

-Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου, συγκέντρωση-μικροφωνική αλληλεγγύης στην πρώην εργαζόμενη του Aromalab, στις 18:30 Ναυαρίνου με Τσιμισκή, από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στην πρώην Εργαζόμενη του Aromalab.

 

-Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, κάλεσμα αλληλεγγύης στο Εφετείο του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση της οργάνωσης εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος, στις 9:00 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού.

 

-Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, συγκέντρωση για την εκδίκαση της υπόθεσης της πρώην εργαζόμενης του Aromalab, στις 9:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στην πρώην Εργαζόμενη του Aromalab.

 

-Συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου
στις 15:30μ.μ.:

 • στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Κάλεσμα απο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Επιτροπή δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

 • στο ειρηνοδικείο Νίκαιας από τον Συντονισμό κατά των πλειστηριασμών σε Νίκαια-Κορυδαλλό.

 • στο ειρηνοδικείο Περιστερίου απο την Πρωτοβουλία “Περιστέρι Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Αποκοπές Ρεύματος-Νερού” και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟ.ΜΕ.

 • στα δικαστήρια Καρδίτσας από την αναρχική ομάδα "Buena Ventura" και την Κίνηση Πολιτών Ν. Καρδίτσας “Πλειστηριασμοί σπιτιών και γης STOP”

 • στο ειρηνοδικείο Αθηνών από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟ.ΜΕ., το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τη Λαική Ενότητα.

 

-Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, συγκέντρωση για το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού του οικοπέδου της ΒΙΟ.ΜΕ., στις 9:00 και στις 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από το Σωματείο εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ., την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, την Ομάδα φοιτητών/φοιτητριών για την αλληλεγγύη στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ. και την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

 

-Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, αντιφασιστική πορεία για τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, στις 12:00 στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα, από το Στέκι Αντίπνοια, την αναρχική συλλογικότητα Vogliamo Tutto e per Tutti, την Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου και την Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου.

 

-Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, πορεία αλληλεγγύης στον Παλαιστηνιακό Λαό προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία, στις 18:00 στο Σύνταγμα στην Αθήνα, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστηνιακό Λαό και την Ταξική Αντεπίθεση

 

-Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, συγκέντρωση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις 11:00 στην Πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι, από την Πρωτοβουλία Αναρχικών-Αντιεξουσιαστών από τους Πρόποδες του Υμηττού.