Δελτίο Αντιπληροφόρησης 8/1/2018

Download here! - Downloads: 40 - Plays: 26

Κοινωνικά:

 

-Περίπου 700 Παλαιστίνιοι που βρίσκονται φυλακισμένοι στα Ισραηλινά στρατόπεδα συγκέντρωσης άρχισαν απεργία πείνας, έπειτα από δημόσιο μήνυμα ισραηλινού υπουργού για εκτέλεση των Παλαιστινίων κρατουμένων.

 

-Ως ένδειξη ελάχιστης αντανακλαστικής αλληλεγγύης στην κατάληψη ΤΕΡΜΙΤΑ , τα ξημερώματα της Παρασκευής σύντροφοι στο Ηράκλειο γέμισαν τους τοίχους της πόλης με συνθήματα, ενώ στο Βόλο την Κυριακή πραγματοποιήθηκε πορεία με την στήριξη αλληλέγγυων από τις γύρω πόλεις.

 

Εργατικά:

 

-Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου η Συνέλευση Βάσης Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Κέρκυρας ανέρτησε στην πόλη της Κέρκυρας 3 πανό ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Δύο από τα πανό τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της πολής, την πλατεία Ανουντσιάτα και την κεντρική πλατεία (Σαρόκο), ενώ το τρίτο τοποθετήθηκε σε στάση του αστικού κοντά στα καταστήματα «Jumbo» και «Σκλαβενίτης».

 

-Την Κυριακή 24/12, πραγματοποιήθηκε επίθεση με σπάσιμο στις τζαμαρίες, από την "Εργατική Αντιβία", των καταστημάτων Market in στις ακόλουθες περιοχές:

 • στην οδό Λομβάρδου, στο Γκύζη
 • στην οδό Λιακαταίων, στο Γκύζη
 • στην οδό Θεσσαλονικής, στα Πετράλωνα
 • στην οδό Αγίου Γεωργίου, στο Ίλιον
 • στην οδό 17 Νοέμβρη, στο Χολαργό

 

Τα ξημερώματα 2 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με σπρέι στο Market In που βρίσκεται στο Ίλιον (Ελαιών και Αυλώνος), από αναρχικούς και αναρχικές.

 

Καταστολή:

 

-Στις 4 Ιανουαρίου το πρωί εισέβαλαν μπάτσοι στην κατάληψη Τερμίτα με στόχο την εκκένωση της και τελικώς την κατεδάφισή της .Κατά τη διάρκεια της εκκένωσης της προσήχθησαν τρία άτομα τα οποία τελικά αφέθηκαν ελεύθερα.

-Στις 4 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε σε φοιτητή του ΕΚΠΑ (πολιτικό νομικής), αλλά και κρατούμενου οτι μετάγεται για τη φυλακή Μαλανδρίνου παρότι έχει ενεργή δήλωση 6 μαθημάτων , τα οποία σε ένα μήνα εξετάζονται ! Η απάντηση του σε αυτό ήταν η άρνηση να μεταχθεί με αποτέλεσμα να ξεκινήσει απεργία πείνας.

 

Καλέσματα:

 

-Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, κάλεσμα αλληλεγγύης στο Εφετείο του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση της οργάνωσης εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος, στις 9:00 στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού.

 

-Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, κάλεσμα συμπαράστασης στη δίκη αγωνιστών από την Τουρκία, στις 9:00 στο Εφετείο Μυτιλήνης, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν.

 

-Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, μικροφωνική συγκέντρωση για αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη ΒΙΟ.ΜΕ., στις 11:00 στην Πρυτανεία του Α.Π.Θ., από την Ομάδα φοιτητών/φοιτητριών για την αλληλεγγύη στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ..

 

-Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, μικροφωνική αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων, στις 11:30 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας, από την Συνέλευση Αναρχικών Λάρισας.

 

-Την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, συγκέντρωση ενάντια στον πλειστηριασμό της ΒΙΟ.ΜΕ., στις 16:00 στην Πλατεία Συντάγματος και στις 15:00 στον σταθμό ΗΣΑΠ Αττική αντίστοιχα, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟ.ΜΕ.

 

-Την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, αντιφασιστική συγκέντρωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής στις φυλακές Κορυδαλλού και στο Εφετείο Αθηνών αντίστοιχα, στις 8:00 από την Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α..

 

-Την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, μικροφωνική αλληλεγγύης στον Γ.Τσιρώνη, στις 18:00 στην Καμάρα, από το Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων & διωκόμενων αγωνιστών Θεσσαλονίκης και από την Κατάληψη 111.

 

-Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, μικροφωνική συγκέντρωση για αλληλεγγύη στην αγωνιζόμενη ΒΙΟ.ΜΕ., στις 12:00 στην Λέσχη του Α.Π.Θ., από την Ομάδα φοιτητών/φοιτητριών για την αλληλεγγύη στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ..

 

-Συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις 15:30μ.μ.:

 • στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Κάλεσμα απο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Επιτροπή δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

 • στο ειρηνοδικείο Νίκαιας από τον Συντονισμό κατά των πλειστηριασμών σε Νίκαια-Κορυδαλλό.

 • στο ειρηνοδικείο Περιστερίου απο την Πρωτοβουλία “Περιστέρι Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Αποκοπές Ρεύματος-Νερού” και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟ.ΜΕ.

 • στα δικαστήρια Καρδίτσας από την αναρχική ομάδα "Buena Ventura" και την Κίνηση Πολιτών Ν. Καρδίτσας “Πλειστηριασμοί σπιτιών και γης STOP”

 • στο ειρηνοδικείο Αθηνών από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟ.ΜΕ., το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τη Λαική Ενότητα.

 

-Την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, συγκέντρωση για το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού του οικοπέδου της ΒΙΟ.ΜΕ.,

 • στις 9:00 και στις 11:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από το Σωματέιο εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ., την Ανοιχτή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, την Ομάδα φοιτητών/φοιτητριών για την αλληλεγγύη στον αγώνα της ΒΙΟ.ΜΕ., τη Φωνή WebTV και την Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

 • Στις 12:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος με κατεύθυνση το υπουργείο Εργασίας

 

-Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, πορεία αλληλεγγύης στους 4 διωκόμενους αντιφασίστες της 21ης Φεβρουαρίου 2017, στις 18:00 στην Περιφέρεια Ηπείρου στα Γιάννενα, από την κατάληψη Αντιβίωση, την Ε.Σ.Ε. Ιωαννίνων, τις ομάδες Σεμπρεβίβα και Rebel Kollektiv, την αντιφασιστική συνέλευση No Pasaran και άλλους/ες αντιφασίστες/αντιφασίστριες.

 

-Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, συγκέντρωση ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία, στις 10:00 στην Τσιμισκή με Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, από τον Συντονισμό Δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία και στα “απελευθερωμένα” ωράρια.

 

-Την Κυριακή 14 Ιανουαρίου, αντιφασιστική διαδήλωση για τα 5 χρόνια απο τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, στις 12:00 στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα, από την Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α..