Δελτίο Αντιπληροφόρησης 1/1/2018

Download here! - Downloads: 46 - Plays: 17

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 1431ΑΜ (1-7/1/18)

 

Κοινωνικά:

 

-Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν την παραμονή πρωτοχρονιάς έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού και Λάρισας. Μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής κανείς δεν είναι ελεύθερος.

 

Εργατικά:

 

-Η εταιρεία "Market In" αρνείται να εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση για την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της πρώην "Καρυπίδης". Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, θα έπρεπε να τους δεχθεί στην εργασία τους την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, έως ότου εκδικαστεί οριστικά η υπόθεση. Η εργοδοσία δεν εφαρμόζει την απόφαση, χρησιμοποιώντας διάφορες προφάσεις, ενώ εταιρεία ζήτησε από το δικαστήριο να ανακληθεί η προσωρινή διαταγή, υποστηρίζοντας ότι λόγω «μειωμένων κερδών» δεν μπορεί να αντέξει την επαναπρόσληψή τους.

 

-Την προσεχή Κυριακή 31/12 τα μαγαζιά θα είναι για 3η συνεχόμενη Κυριακή ανοιχτά. Ουσιαστικά πρόκειται για την 8η Κυριακή του χρόνου με τα μαγαζιά ανοιχτά σε πανελλαδικό επίπεδο, που θεσμοθετήθηκε το 2014 μέσω τροπολογίας. Ως Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής όπως έχουμε καταδείξει μέσα από τους αγώνες μας και πιο συγκεκριμένα και μέσα από τις κλαδικές απεργίες μας, είμαστε κάθετα αντίθετοι στο άνοιγμα των καταστημάτων την τελευταία Κυριακή του χρόνου, όπως άλλωστε και για όλες τις υπόλοιπες Κυριακές (βλ. 7, 8, 8+2, 32…), που θεσμοθετήθηκαν από τους πρόσφατους σχετικούς νόμους (2013-2017).

 

Καταστολή:

 

-Τα ξημερώματα της Πέμπτης 28/12/17 η κατάληψη Σινιάλο δέχτηκε εμπρηστική επίθεση από 2-3 άτομα ενώ ο χώρος ήταν κλειστός.Την επίθεση ανέλαβε η φασιστοσυμμορία ΑΜΕ. Ευτυχώς οι ζημιές που προκλήθηκαν ήταν μικρής κλίμακας μόνο στη τζαμαρία.

 

Καλέσματα:

 

-Την Τρίτη 2 Ιανουαρίου, κάλεσμα για εργατική συγκέντρωση, στις 10:00 στο Factory Outlet Πειραιώς, από Εργαζόμενους/εργαζόμενες από τον κλάδο του εμπορίου, τον Σύλλογο Υπαλλήλων Βιβίου-Χάρτου-Ψηφιακών Μέσων Αττικής, την Πρωτοβουλία Εργαζομένων και Ανέργων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα"ωράρια

 

Συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου
στις 15:30μ.μ.:

  • στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Κάλεσμα απο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Επιτροπή δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

  • στο ειρηνοδικείο Νίκαιας από τον Συντονισμό κατά των πλειστηριασμών σε Νίκαια-Κορυδαλλό.

  • στο ειρηνοδικείο Περιστερίου απο την Πρωτοβουλία “Περιστέρι Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Αποκοπές Ρεύματος-Νερού”

  • στα δικαστήρια Καρδίτσας από την αναρχική ομάδα "Buena Ventura" και την Κίνηση Πολιτών Ν. Καρδίτσας “Πλειστηριασμοί σπιτιών και γης STOP”

και στις 16:00μ.μ.:

  • στο ειρηνοδικείο Αθηνών από το Κίνημα Δεν Πληρώνω και τη Λαική Ενότητα.