Δελτίο Αντιπληροφόρησης 19/12/2017

Download here! - Downloads: 46 - Plays: 16

Καταστολή

-Χημικά και ξύλο σε φοιτητές , έξω από την 86η Σύνοδο των Πρυτάνεων μαζί με τον υπουργό παιδείας το Σάββατο 16/12 σε κινητοποίηση τους για το πλάνο συγχωνεύσεων/καταργήσεων σχολών ΤΕΙ, διδακτική επάρκεια, φοιτητική μέριμνα και το νόμο Γαυρόγλου.

 

-Ρομά πέθανε στο αστυνομικό τμήμα Φυλής εξαιτίας της αδιαφορίας των μπάτσων . Ο 62χρονος είχε συλληφθεί την Τρίτη 12/12 για κλοπές και βρισκόταν στο κρατητήριο του τμήματος, όταν άφησε την τελευταία του πνοή, μετά από αδιαθεσία που αισθάνθηκε.

 

-Τα ξημερώματα της Παρασκευή 15ης Δεκεμβρίου, χρυσαυγίτες μπράβοι του ιδιοκτήτη του ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ στα Γιάννενα, Ράμου, επιτεθήκαν με μολότοφ στα γραφεία της ΕΣΕ, στο Συνδικαλιστικό Κέντρο Ακηδεμόνευτων Τάσεων.

 

Εργατικά

 

-Στις 17/12 το πρωί πραγματοποιήθηκαν αποκλεισμοί στον εμπορικό δρόμο της Νέας Ιωνίας για την εργάσιμη Κυριακή από τη Συνέλευση Κενταύρου και την Πρωτοβουλία Ταξικής Αλληλεγγύης Νέας Φιλαδέλφειας.

 

-Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στις 16/12 στο κατάστημα market in στην οδό Πατησίων.

 

-Μετά την επίθεση από χρυσαυίτες-μπράβους της εταιρίας "Market in" στο κέντρο ΣΥΝΔΙΚΑΤ στα Γιάννενα, πραγματοποιείται παρέμβαση στο κατάστημα "Market in" στα Πετράλωνα της Θεσσαλονίκης.

 

-Στο κατάστημα της Benneton στην Ερμού πραγματοποιήθηκε στις 16/12 παρέμβαση-μοίρασμα κειμένων και συμβολικός αποκλεισμός για την απόλυση οροθετικού εργαζόμενου και μιας συναδέλφου, που τον υποστήριξε, καθώς και για τις δολοφονίες στη «μακρινή» Αργεντινή. Στην παρέμβαση συμμετείχαν η ΕΣΕ Αθήνας και οι συλλογικότητες Red Fractal, Α.ΣΥ.ΚΑ.ΜΟ. και σύντροφοι/ισσες.

 

-Κυκλοφορεί το νέο ημερολόγιο των εργαζομένων για το 2018.Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας της ΕΣΕ Αθήνας.

 

Καλέσματα

 

– Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, κάλεσμα αλληλεγγύης στη δίκη ατόμων που κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ησυχίας, στις 9:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από τον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο “Σχολείο”.

– Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των 6 συλληφθέντων της 6ης Δεκέμβρη 2016, στις 10:00 στα Δικαστήρια Ηρακλείου, από την Κατάληψη Ευαγγελισμού.

 

– Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, συγκέντρωση ενάντια στα σκλαβοπάζαρα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στις 17:00 μπροστά στη Βουλή και πορεία στις 19:00 προς τα γραφεία της ΕΕ, από Αντιρατσιστικές/Μεταναστευτικές/Κοινωνικές/Πολιτικές Οργανώσεις και τον Χώρο Στέγασης Προσφύγων “City Plaza”.

 

– Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας Μαζιώτη και Ρούπα και στον αγώνα των κρατουμένων ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, στις 18:00 στο Παράρτημα Πανεπιστημίου Πατρών, από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας και ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα.

 

– Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους φοιτητές του Φυσικού, στις 8:00 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο, από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους διωκόμενους φοιτητές του Φυσικού.

 

-Συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου

στις 15:30μ.μ.:

• στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. Κάλεσμα από Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, Επιτροπή δράσης Δυτικών Συνοικιών Θεσσαλονίκης και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.

• στο ειρηνοδικείο Νίκαιας από τον Συντονισμό κατά των πλειστηριασμών σε Νίκαια-Κορυδαλλό.

• στο ειρηνοδικείο Περιστερίου από την Πρωτοβουλία “Περιστέρι Ενάντια στους Πλειστηριασμούς και τις Αποκοπές Ρεύματος-Νερού”

• στα δικαστήρια Καρδίτσας από την αναρχική ομάδα "Buena Ventura" και την Κίνηση Πολιτών Ν. Καρδίτσας “Πλειστηριασμοί σπιτιών και γης STOP”

και στις 16:00μ.μ.:

• στο ειρηνοδικείο Αθηνών από το Κίνημα Δεν Πληρώνω.

 

– Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, πορεία για ελεύθερες μετακινήσεις, στις 18:00 στον Σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, από την Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στον έλεγχο και τον αποκλεισμό στα Μ.Μ.Μ.

 

– Την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Mundo Nuevo ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις, στις 18:00 στην Καμάρα, από την κατάληψη Mundo Nuevo.