Δελτίο Αντιπληροφόρησης 04/12/2017

Download here! - Downloads: 92 - Plays: 72

Δελτίο Αντιπληροφόριστης 1431am 4/12

 

Κοινωνικά

 

– Το Σάββατο 25/11 μοιράστηκαν κείμενα στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και αναρτήθηκε πανό ενάντια στα σχέδια για εξόρυξη πετρελαίου στην Ήπειρο. O Ισπανικός κολοσσός πετρελαίου Repsol-Energean Oil ξεκίνησε τo καταστροφικό του έργο για την εκμετάλλευση της περιοχής, που ξεκινά από τα Ιωαννινά και περιλαμβάνει την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα. Σύμφωνα με μελέτες το έργο θα μολύνει μέχρι την ολοκλήρωση του, το νερό και τον αέρα, ενώ δασικές εκτάσεις θα ισοπεδοθούν.

 

–  Νέα κατάληψη στα Εξάρχεια με σκοπό τη στέγαση αυτοοργανωμένου γυμναστηρίου.

 

Εργατικά

– Παρέμβαση στα μαγαζιά STREET SOUVLAKI και SUGAR INN από το Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτισμού, για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων της Ε.Μ.

– Ένας 52χρονος εργαζόμενος σε συνεργείο που εκτελούσε εργασίες σε επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο στη μεγάλη δεξαμενή του ΟΛΠ στο Πέραμα, έχασε τη ζωή του το Σάββατο, από φωτία που ξέσπασε στο πλοίο.

– Τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 6 Δεκέμβρη, από τις 11:40 έως τις 15:40 στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου, που διαχειρίζεται η εταιρία «Waste Solutions SA», προκήρυξε το ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, που συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο 2 Δεκέμβρη, με βάση τις εξελίξεις στο εργοστάσιο ανακύκλωσης.

– Στις 8 Νοεμβρίου 2017, οι εργαζόμενοι στα Public κέρδισαν τον αγώνα τους στην υπόθεση που εκδικάστηκε στις 30 Μαΐου 2017. Με την απόφαση 1761/2017, το δικαστήριο τους δικαίωσε, υποχρεώνοντας την εταιρεία να καταβάλει το σύνολο των δεδουλευμένων συν τους τόκους. Αυτό που διεκδικούσαν οι εργαζόμενοι, αλλά δεν τους το αναγνώρισε το δικαστήριο ήταν η αποζημίωση για οδοιπορικά για εκπαιδευτικά ταξίδια στην Αθήνα.

 

Καταστολή

– Ξυλοδαρμοι διαδηλωτων και χημικα στις 29 Νοεμβρίου σε συγκεντρωση εναντια στους πληστηριασμους στο Ειρηνοδικειο Αθηνων απο τα ΜΑΤ.

– Προσήχθησαν 15 περίπου σύντροφοι στον Ευαγγελισμό έπειτα από παρέμβαση έξω από το σπίτι του Κοντονή.

– Μετά την ανακατάλήψηση της Gare αρκετές και προκλιτικές διελεύσεις μπάτσων από τον χώρο της κατάληψης

– Προφυλακίστηκαν οι 9 κούρδοι αγωνιστές του DHKP-C που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη από την αντιτρόμοκρατική. Οι σύντροφοι οδηγήθηκαν ενώπιον του ανακριτή φωνάζοντας συνθήματα μαζί με τους αλληλέγγυους που βρισκόντουσαν εκεί.

 

Καλέσματα

 

– Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, κάλεσμα συμπαράστασης και συγκέντρωσης στις 08:30 στα Δικαστήρια Ευελπίδων για την άδικη προσαγωγή και σύλληψη των 9 αγωνιστών από την Τουρκία, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους από την Τουρκία και το Κουρδιστάν

– Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 αντιφασίστες Δ.Τ. και Π.Κ. στις 12:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτινής, από το αναρχικό στέκι Utopia A.D.
 

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, προπαγανδιστική πορεία για τον αγώνα των εστιακών και τις αλλαγές στα ΜΜΜ στη 01:00 με προσυγκέντρωση στην πύλη Ζωγράφου του ΕΜΠ, από την Ανοικτή Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας.

– Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς στις 15:30 στο Ειρηνοδικείο Πάρτας, από την αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος

– Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, ανακοινωμένα καλέσματα μέχρι στιγμής για συγκεντρώσεις:

 • στις 12:00:

   • στην Πλατεία Καπνεργάτη, Καβάλα, από το Αυτόνομο Στέκι Καβάλας

   • στα Προπύλαια, Αθήνα, από τη Συνέλευση Μαθητριών/τών από τον Α/Α χώρο

 • στις 16:00 προσυγκέντρωση στην Κατάληψη Mundo Nuevo, από την Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό – Μαύρο & Κόκκινο

 • στις 18:00:

   • στην Καμάρα, Θεσσαλονίκη, από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης

   • στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βόλος, από την ΑΚΡΗΔΑ

   • στην Πλατεία Ταχυδρομίου, Λάρισα, από την Αντιφασιστική μαθητική συνέλευση Λάρισας

   • στην Πλατεία Δικαστηρίων, Πρέβεζα, απο αναρχικές/ούς Πρέβεζας

   • στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, από την ΕΣΕ Ρεθύμνου

   • στην Πλατεία Δημάδη, Αγρίνιο, από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου και την Κατάληψη Apertus

   • στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας, από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Καρδίτσας

Χωρίς συγκεκριμένη ώρα συγκέντρωσης για Αθήνα, από την Ταξική Αντεπίθεση και από την Ανοιχτή Συνέλευση Ενάντια στην Αστυνομική Κατοχή

 

– Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, συγκέντρωση αλλυλεγγύης στις 09:00 στα Δικαστήρια Αγρινίου, από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου και την Κατάληψη Apertus.

 

– Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, παράσταση διαμαρτυρίας στην Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ξάνθης στις 09:00, από το Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης και το Αυτόνομο Σχήμα Ξάνθης