Δελτίο Αντιπληροφόρησης 07/11/2017

Download here! - Downloads: 103 - Plays: 116

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 7/11/2017

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Με απόφαση της ΕΡΤ Χανίων διακόπηκαν οι εκπομπές των παραγωγών, που ως μέρος του κινήματος αλληλεγγύης είχαν αγωνιστεί για την κοινωνική αυτοδιαχείρηση της ΕΡΤ. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι παραγωγοί σε κείμενό τους, δεν επιβάρρυναν καθόλου τα οικονομικά του σταθμού, αφού οι εκπομπές γινόταν αμμισθί ενώ σημειώνουν ότι ακόμα και πριν την αυτοδιαχείρηση της ΕΡΤ οι πολίτες έκαναν εκπομπές ελεύθερα στον κρατικό ραδιοσταθμό.

 

Συμβολική κατάληψη του υπουργείου Εργασίας, πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης 2 Νοεμβρίου, εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα. Στα αιτήματα τους η τήρηση του κατώτατου μισθού στα 751ευρώ και η απαγόρευση πληστηριασμών και κατασχέσεων. Ενώ καλούν σε πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζομενων στις 9 Νοέμβρη.

 

Νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» σε λατομείο στο Δρυμό Θεσσαλονίκης. Ο 50χρονος εργαζόμενος γνωστής επιχείρησης παρασκευής μπετόν σκοτώθηκε πέφτοντας από μεγάλο ύψος. Τον 50χρονο βρήκε νεκρό, το απόγευμα της Τρίτης, ένας συνάδελφός του.

 

Ακόμη ένα νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε την Τετάρτη στην κατασκευή της Μονάδας του ΑτμοΗλεκτρικού Σταθμού της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, που προστίθεται στα περισσότερα από 30 που έχουν γίνει στο εργοτάξιο. Συγκεκριμένα 38χρονος οικοδόμος έπεσε από μεγάλο ύψος, τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο «Μποδοσάκειο» με τραύματα στο κεφάλι και στους θωρακικούς σπόνδυλους, χωρίς ευτυχώς να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Επίθεση δέχτηκαν τρείς γυναίκες την Τετάρτη 1 Νοέμβρη, η μία εκ των οποίων συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, έξω απ' το εφετείο Αθηνών. Αρκετή ώρα μετά το περιστατικό ακολούθησαν 25 προσαγωγές χρυσαυγιτών, όμως αναμεσά τους δεν υπήρχαν εκείνοι που συμμετείχαν στην επίθεση. Για αλλη μιά φορά αποδεικνύεται πως οι αρχές συνεργάζονται με τους φασίστες με κάθε τρόπο. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 3 Νοεμβρίου, με απόφαση οι προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα της ΓΑΔΑ παρουσία εισαγγελέα και ενός δικαστή.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Το πρωί του Σαββάτου 4 Νοέμβρη, δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι πραγματοποιήσανε παρέμβαση στο Πέραμα σχετικά με την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό, από την πλατεία Ηρώων μέχρι τα καραβάκια για Σαλαμίνα, με πανό, κείμενα, τρικάκια, συνθήματα, σπρέι. Η παρέμβαση ολοκληρώθηκε με ολιγόλεπτη συγκέντρωση και αναγραφή συνθημάτων στο κτίριο της FOSPETROLEUM του Θ. Κουντούρη, ιδιοκτήτριας εταιρείας του δεξαμενόπλοιου ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ που βυθιζόμενο μόλυνε τον Σαρωνικό με περισσότερους από 2.500 τόνους μαζούτ. Συνθήματα γράφτηκαν και στο λακέδικο εργοδοτικό σωματείο της χ.α. «Άγιος Νικόλαος», στα τσιράκια των εφοπλιστών.

 

Αντισπισιστική πορεία πραγματοποιήθηκε στις 04/11. Η πορεία ξεκίνησε από την πλ. ομονοίας στις 14.30, η συμμετοχή του κόσμου ήταν γύρω στα 100 άτομα, υπήρχε παλμός σε όλη την διάρκεια της πορείας, το σώμα πορευτηκε αρκετά συγκροτημένα έγινε μια μικρή στάση – αποκλεισμός στα MacDonalds στο Σύνταγμα, οπού η πορεία σχεδόν περικυκλώθηκε ασφυκτικά από τους μπάτσους και λίγα λεπτά αργότερα μπήκε στην πλ. Συντάγματος και ο κόσμος έσπασε στο μετρό.

 

Την Παρασκευή 3 Νοέμβρη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση μέσα στον σταθμό Αττική ενάντια στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις μπάρες και κάθε έλεγχο κι εμπορευματοποίηση. Ανοίχτηκαν πανό, μοιράστηκαν κείμενα και φωνάχτηκαν συνθήματα. Η λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου αποτελεί κήρυξη πολέμου. Δεν θα ανεχτούμε νέους και παλιούς φραγμούς.

 

Με συνεργασία τριών αεροπορικών εταιριών πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτώβρη η απέλαση ενός μετανάστη από το Βέλγιο στη Νότια Αφρική. Ο μετανάστης με το όνομα Ανέλε πέταξε με ευθύνη των αεροπορικών εταιριών KLM, Air France και Delta Airlines. Με ευθύνη των αρχών μετανάστευσης του Βελγίου, ο μετανάστης επαναπροωθήθηκε σε μια χώρα με την οποία δεν έχει καμία σχέση, καθώς κατάγεται από την Ζιμπάμπουε. Οι αλληλέγγυοι-ες στο ιντυμίντια του Βελγίου επιρρίπτουν ευθύνες τόσο στη σκληρή μεταναστευτική της κυβέρνησης, όσο και στις ίδιες τις αεροπορικές εταιρίες.

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Τετάρτη 8/11 στις 12πμ στην Πλατεία Συντάγματος Διαδήλωση στην Γερμανική Πρεσβεία για τις οικογενειακές επανενώσεις των προσφύγων απο Χώρος Στέγασης Προσφύγων CITY PLAZA

 

Τετάρτη 8/11 στις 9πμ συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης για τους συλληφθέντες της 6/12/14

 

Τετάρτη 8/11 στις 8:30 αντιφασιστική συγκέντρωση στα Δικαστήρια Λουκάρεως όπου δικάζεται ο χρυσαυγίτης Χρ. Ζέρβας, πρωτοπαλίκαρο του Μιχαλολιάκου και μετακλητός του υπάλληλος στη Βουλή, για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του Αλέξη Λάζαρη.Καλούν:Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη – Πολυγώνου, ΚΕΕΡΦΑ Αμπελοκήπων

 

Τετάρτη 8/11 στις 15:30 συγκέντρωση ενάντια στους Πλειστηριασμούς στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

 

Κυριακή 12/11 στις 11πμ συγκέντρωση ενάντια στην εγκατάσταση πυρηνικών όπλων στην αεροπορική βάση του Αράξου απο αναρχική ομάδα "δυσήνιος ίππος" – μέλος της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης