ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 23/10/2017

Download here! - Downloads: 62 - Plays: 38

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 23/10/2017

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Με την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Αθήνας, την Δευτέρα 17 Οκτώβρη, η Ηριάννα και ο Περικλής θα παραμείνουν στη φυλακή, μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους σε δεύτερο βαθμό. Η νέα αρνητική δικαστική ετυμηγορία δεν είναι φυσικά «μεμονωμένο περιστατικό». Είναι ο κανόνας που επιβεβαιώνεται, χωρίς εξαιρέσεις. Ο κανόνας του τρόμου, ενός κράτους που υποτίθεται ότι επιχειρεί να προστατεύσει τους πολίτες από την τρομοκρατία, αλλά ασκεί κανονικότατη τρομοκρατία ενάντια στους επιλεγμένους στόχους του.

 

Επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στη Μόρια Λέσβου. Ένα 5χρονο κορίτσι από τη Συρία καθώς επίσης και ένας 55χρονος Ιρακινός, δεν κατάφεραν να επιβιώσουν κάτω από τις αντίξοες συνθήκες του στρατοπέδου, χωρίς να τους παρασχεθεί καμία ιατρική βοήθεια. Ταυτόχρονα οι αρχές, πυροδοτούν το εμφυλιοπολεμικό κλίμα μεταξύ των μεταναστών.

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

Η μαζική συμμετοχή και η αλληλεγγύη ήταν από τα βασικά χαρακτηριστικά της απεργιακής μάχης που έδωσαν από την Παρασκευή (20/10) το πρωί μέχρι το πρωί του Σαββάτου (21/10) οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου.

Την απεργία προκήρυξε το σωματείο τους, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, και αποτελεί συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν το καλοκαίρι, όταν η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι κλείνει το πρακτορείο «Ευρώπη» πετώντας στο δρόμο 250 εργαζόμενους.

Απέναντι σε αυτήν την εξέλιξη το σωματείο διεκδικεί: Να μη μείνει κανείς εργαζόμενος της «Ευρώπης» στο δρόμο. Να προσληφθούν όλοι, με όλα τους τα δικαιώματα από την «Αργος» ή όποια άλλη εταιρεία αναλάβει διακίνηση του Τύπου. Υπεράσπιση των θέσεων εργασίας με όλα τα δικαιώματα. Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης τώρα. Οχι στην αντικατάσταση της εργασίας τους από εργολάβους.

 

Γυαλιά – καρφιά έκαναν τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών – Πειραιά στις 17/10. Με ανακοίνωσή της στο indymedia η Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου (ΑΣΥΚΑΜΟ) ανέλαβε την ευθύνη της ενέργειας ενώ ο υπόδικος για συμμετοχή σε παραδικαστικό κύκλωμα, πρόεδρος των συμβολαιογράφων Αθήνας, δήλωσε ότι αυτό είναι συνέπεια «της απόλυτης ανομίας που επικρατεί».

Προφανώς για τον ίδιο νομιμότητα είναι να καθορίζεις παρασκηνιακά δικαστικές αποφάσεις και να πρωτοστατείς, όπως κάνει ο Γιώργος Ρούσκας, για να περάσει η λαϊκή περιουσία, μέσω πλειστηριασμών στα νύχια αρπακτικών – κορακιών. Αυτή η αντίδραση ήταν μια απάντηση στην επιλογή των μελών αυτού του Συλλόγου, ο οποίος εχει πρωτοστατήσει στην υφαρπαγή της λαϊκής περιουσίας.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς Τετάρτη 25/10 στις 3 και μισή στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης απο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσ/νίκης,Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών,Ελευθεριακή Πρωτοβουλία και Αναρχική Ομοσπονδία.

 

Πορεία:Είμαστε οι άρρωστοι αυτής της κοινωνίας και είμαστε οργισμένες την Παρασκευή 27/10 στις 6μμ στην Καμάρα από Φάμπρικα Υφανέτ.

 

Αντιφασιστική πορεία, 1 χρόνος Κατάληψη παλιό νεκροτομείο την Παρασκευή 27/10 στις 5μμ στην Αλεξανδρούπολη από Κατάληψη παλιού Νεκροτομείου.