Δελτίο Αντιπληροφόρησης 11/9/2017

Download here! - Downloads: 92 - Plays: 0

Καταστολή

 

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 και ενώ πραγματοποιούνταν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΑΥΓΗΣ, ως  ένδειξη αλληλεγγύης στον αναρχικό σύντροφο Παναγιώτη Ζ. οι αλληλέγγυοι/ες γνωστοποιήσανε στους εργαζομένους ότι δεν πρόκειται να λήξουν την κατάληψη αν δεν αποχωρήσουν οι μπάτσοι και οι εργαζόμενοι απαίτησαν από τις διμοιρίες των ΥΜΕΤ να φύγουν, κάτι που  έγινε. Περίπου 40 λεπτά αργότερα, έκαναν την εμφάνισή τους 2 τζιπ με μπάτσους της ΟΠΚΕ, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από  τρεις συντρόφους που εκείνη την ώρα είχαν βγει από την κατάληψη για να ελέγξουν περιμετρικά το χώρο αυτής, με σκοπό την ασφαλή αποχώρησή. Τότε ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό προς τον χώρο της κατάληψης. Ένας εκ των μπάτσων εκτόξευσε  γκλοπ στο κεφάλι ενός συντρόφου, ενώ οι υπόλοιποι έτρεχαν με τα όπλα στα χέρια.  Μάλιστα, κατά την εισβολή τους στην είσοδο του κτιρίου της  κατάληψης, δεν δίστασαν να οπλίσουν και με τα όπλα παρατεταμένα να απειλήσουν συντρόφους.

 

Συνεχίζονται και κλιμακώνονται  οι κινητοποιήσεις των κρατουμένων σε πανελλαδικό επίπεδο. Στις 8/9 το βράδυ σημειώθηκε αναταραχή στις φυλακές Κορυδαλλού καθώς οι κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους και παραμένουν στο προαύλιο χώρο λόγω των επικείμενων τροποποιήσεων στον νόμο Παρασκευόπουλου που εξαιρεί την πλειονότητα των κρατουμένων από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου. Τα προαύλια κρατούνται ανοικτά από τις 9:00 το πρωί έως τις 22:30 το βράδυ και οι πτέρυγες έως τις 23:00, χωρίς να γίνεται το μεσημεριανό κλείδωμα και η καταμέτρηση. Στις 9/9/2017 στις 8μμ η Εισαγγελέας Περιμένη μαζί με Αρχιφύλακες και τον Διευθυντή της Φυλακής πήγαν στην Ά πτέρυγα του Κορυδαλλού σε μια  προσπάθεια τους να κλείσουν το προαύλιο για να σπάσει η κινητοποίηση. Μετά από την άρνηση των κρατουμένων αποχώρησαν απειλώντας τους με πειθαρχικά και μεταγωγές.

Κοινωνικά

 

Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στις Σταγιάτες Πηλίου το Watervolo Festival. Διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις των κατοίκων για την ελεύθερη πρόσβαση στα νερά των πηγών, χωρίς τον έλεγχο του δήμου και του κράτους. 

 

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου έγινε παρέμβαση στο Goethe Institut στην Αθήνα. Ενόψει της μέρας διεθνούς κινητοποίησης το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου σε ένδειξη αλληλεγγύης με το υπό καταστολή Linksunten Indymedia.

 

Στις 9/9/17 από τις 06:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε επιχείρηση της αστυνομίας στο Hot Spot της Μόριας στην Λέσβο, προκειμένου να συλληφθούν μετανάστες, για τους οποίος έχει βγει απορριπτική, οριστική και αμετάκλητη απόφαση μη χορήγησης πολιτικού ασύλου και θα πρέπει,σύμφωνα με την συνθήκη που συνυπέγραψαν η κυβέρνηση Σύριζα- ΑΝΕΛ, η Τουρκία και η Ευρωπαική Ένωση, να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

 

Την αναστολή των επενδύσεών της στην Ελλάδα αποφάσισε η καναδική Eldorado Gold. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Δευτέρας, πέρα από κάποια προγράμματα συντήρησης και περιβαλλοντικής διαχείρισης, η Eldorado Gold «υπό τις παρούσες συνθήκες» δεν θα συνεχίσει τις επενδύσεις της στη Χαλκιδική και στη Θράκη (λόφος Περάματος, Σάπες).

 

 

Εργατικά

 

Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, την Πέμπτη το μεσημέρι, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών στο πλαίσιο της γενικής συντήρησης του διυλιστηρίου, εργαζόμενος δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από μηχανή καθαρισμού βιομηχανικού εξοπλισμού.

 

Ανεργία φέρνει η έναρξη του νέου σχολικού έτους για τις καθαρίστριες στα δημόσια σχολεία του δήμου Ζίτσας. Οπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΕΚΙ), οι 15 εργαζόμενες μένουν άνεργες ως αποτέλεσμα απόφασης της δημοτικής αρχής να προκηρύξει μέσα στο καλοκαίρι διαγωνισμό για τις θέσεις εργασίας. Πρόκειται για εργαζόμενες οι περισσότερες από τις οποίες δούλευαν για δέκα και πλέον χρόνια στην καθαριότητα των σχολείων, με συμβάσεις που ξεκινούν και τελειώνουν μαζί με τη σχολική χρονιά.

 

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αποδυναμώθηκε σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς έχουν αποχωρήσει 7.000 μόνιμοι εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.

 

O Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ζητά την εφαρμογή νέων αντεργατικών μέτρων, φέρνοντας ως παράδειγμα την μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα που πέρασε προ ημερών η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν. Ζητούν την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία, υποστηρίζοντας πως «η επαναφορά εργασιακών ρυθμίσεων που ίσχυαν πριν την κρίση δεν πρόκειται να οδηγήσει σε έξοδο από την ύφεση».

 

Μέλη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών κατάφεραν να ακυρώσουν την Τετάρτη περισσότερους από 200 πλειστηριασμούς, που είχαν προγραμματιστεί σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας. Για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες, με εντολή της κυβέρνησης οι κατασταλτικές δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να επιβάλουν τη διενέργεια των πλειστηριασμών στην Αθήνα, χωρίς επιτυχία.

 

 

Καλέσματα

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε συνάδελφο σερβιτόρο, τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11.00, στην Επιθεώρηση Εργασίας Ιωαννίνων, από Σωματείο Βάσης Σερβιτόρων & Μαγείρων Ιωαννίνων.

Συγκεντρώσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, θα πραγματοποιηθούν τη Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 στις 15.30, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Καρδίτσα. Καλέσματα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, Περιστερίου, Νίκαιας και στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και Πάτρας. 

Αντιφασιστική πορεία,  το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.00, στο Σύνταγμα. 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα, από Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Πειραιά.

Συγκέντρωση-πορεία ενάντια στην κυριακάτικη εργασία, τη  

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στις 10.00πμ, Τσιμισκή με Αριστοτέλους, από

  Συντονισμό Δράσης Ενάντια στην Κυριακάτικη Εργασία και στα Απελευθερωμένα Ωράρια.

Αντιφασιστική πορεία,  τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 στις 17.00, στο κερατσίνι και τον βόλο, 4 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα.