Δελτίο Αντιπληροφόρησης 04/09/2017

Download here! - Downloads: 87 - Plays: 45

κοινωνικα

 

Από την προηγούμενη Δευτέρα πραγματοποιείται διαμαρτυρία αφγανών μεταναστών στη Μυτιλήνη. Η διαμαρτυρία ξεκίνησε από το κέντρο κράτησης της Μόρια από όπου ξεκίνησαν πορεία προς την πόλη της Μυτιλήνης γύρω στα 100 άτομα. Η πορεία κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης, στην οποία και δήλωσαν ότι θα παραμείνουν μέχρι οι αρχές να ικανοποιήσουν τα αιτήματά τους. Βασικά αιτήματα είναι, η επιτάχυνση των διαδικασιών των αιτημάτων ασύλου τους και ο απεγκλωβισμός τους από το νησί, καθώς και ο τερματισμός των απελάσεων προς το Αφγανιστάν. Κατά την παραμονή και διανυκτέρευσή τους στην πλατεία Σαπφούς δέχτηκαν την ενόχληση της αστυνομίας η οποία τους απείλησε με συλλήψεις. Παράλληλα υπήρξε η προσαγωγή ενός αλληλέγγυου.

 

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε στη Λουκάρεως παρέμβαση από την συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό Παναγιώτη Ζ. ενάντια στην δικαστική τρομοκρατία. Η προφυλάκιση του Παναγιώτη αποτελεί μεθόδευση του κρατικού μηχανισμού που στόχο έχει την τρομοκρατία και την καταστολή όλων μας.

 

 

καταστολη

 

Την Παρασκευή το πρωί 1/9 απέδρασαν από το Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας  πρόσφυγες και μετανάστες , από έναν ειδικό χώρο στον οποίο κρατούνται άτομα που είχαν καταθέσει αίτημα για οικειοθελή αποχώρηση μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και βρίσκονταν σε στάδιο αναμονής.Συνολικά απέδρασαν δέκα άτομα εκ των οποίων οι πέντε συνελήφθησαν αργότερα.

 

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου στις 9π.μ. στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίστηκε το εφετείο της 1ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα, με την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης του Κώστα Γουρνά.

 

Τα ξημερώματα της 29ης Αυγούστου ο Ελεύθερος κοινωνικός χώρος Φαβέλα δέχτηκε επίθεση με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς από φασίστες. Σκοπός της θρασύδειλης αυτής πράξης, ήταν αφενός ο εκφοβισμός των ανθρώπων που συμμετέχουν στο χώρο και αφετέρου μια γενικότερη τρομοκράτηση της γειτονιάς με στόχο να στραφεί εναντίον της Φαβέλας. Η στήριξη της γειτονιάς αποδείχθηκε ωστόσο έμπρακτα από το γεγονός ότι γείτονες έσβησαν άμεσα τη φωτιά και ειδοποίησαν την πυροσβεστική αλλά και τη συνέλευση του χώρου, που έσπευσε στο σημείο. Το αποτέλεσμα ήταν ελάχιστες φθορές στην πόρτα και τα παραθυρόφυλλα της πρόσοψης του χώρου.

 

Το πρωί της Τετάρτης 26/9/2012, ημέρα γενικής απεργίας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην ανοιχτή απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, καλεσμένη από την «Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου» και τον«Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου». Η επίθεση εξαπολύθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι/ες κατέβηκαν στο δρόμο, με σκοπό να πορευτούν προς την απεργιακή πορεία στο κέντρο της Αθήνας.Αποτέλεσμα της αστυνομικής επίθεσης ήταν να κυνηγηθούν οι διαδηλωτές/ριες στα γύρω στενά,πολλοί να χτυπηθούν και να καταλήξουν στο νοσοκομείο. Πάνω από 20 άτομα προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, εκ των οποίων 12 συνελήφθησαν, ανάμεσα τους και μαθητές από σχολεία της περιοχής. Στις 4 Σεπτέμβρη 2017 δικάζονται για την επιλογή τους να συμμετάσχουν σε εκείνη την απεργιακή κινητοποίηση ως φοιτητές/τριες, άνεργοι/ες, επισφαλείς εργαζόμενοι/ες,μετανάστες/στριες.Τα αιτήματα των συλληφθέντων είναι :Απαιτούμε την αθώωσή μας και την απόσυρση των ψευδών και αβάσιμων κατηγοριών που μας έχουν απαγγελθεί. Απαιτούμε να σταματήσει η δημοσιοποίηση φωτογραφιών αγωνιστών/ριών που συλλαμβάνονται σε πορείες και κινητοποιήσεις. Στηρίζουμε τη μήνυση που έχουν καταθέσει εναντίον των μπάτσων οι αντιφασίστες/στριες που βασανίστηκαν μετά την μοτοπορεία στις 30/09/2012

 

 

εργατικα

 

Περίπου 100 αστυνομικοί των ΜΑΤ απέκλεισαν το πρωί του Σαββάτου δρόμο στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, προκειμένου να προχωρήσει η έξωση ιδιοκτήτη καταστήματος και η κατάσχεση των εμπορευμάτων του, για λογαριασμό αμερικανικού fund που κατέχει τα δάνεια του ιδιοκτήτη. Λόγω και της παρέμβασης πολιτών που βρέθηκαν στο σημείο, η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε. Η αστυνομία πραγματοποίησε δύο συλλήψεις, με την κατηγορία της πρόκλησης φθοράς και της απλής σωματικής βλάβης.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι στα πρακτορεία διανομής Τύπου, την ώρα που πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία είχαν κληθεί οι εργοδότες και των δύο πρακτορείων («Αργος» και «Ευρώπη»). Οι περίπου 250 εργαζόμενοι στην «Ευρώπη» βρίσκονται «στον αέρα», καθώς οι εκδότες – μέτοχοι της επιχείρησης μετέφεραν μαζικά τα έντυπα στο άλλο πρακτορείο («Αργος»), στις αρχές Αυγούστου.  Οι εργαζόμενοι , που έχουν αποφασίσει την προκήρυξη απεργίας για τις 7/9, καλούν σωματεία που δραστηριοποιούνται στο χώρο του Τύπου να στηρίξουν την κινητοποίηση.

 

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί το Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού, που λέει «όχι στις διακρίσεις ενάντια στους συμβασιούχους. Απαιτούμε εξασφάλιση των αμοιβών μας και ίσα δικαιώματα για την ίδια εργασία». Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι ζητούν την «άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων των συναδέλφων που προσελήφθησαν τον Ιούνη με οκτάμηνη σύμβαση εργασίας στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων», «άμεση καταβολή των εξαιρέσιμων στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο  των συναδέλφων εκεί όπως και την «άμεση ανανέωση των συμβάσεων των συναδέλφων στο έργο ΕΣΠΑ της Νέας Μονής που υλοποιεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χίου».

 

Δύο ακόμα θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα σημειώθηκαν την Τρίτη και την περασμένη Παρασκευή, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών εργατών και εργατριών σε 18 μόνο τις τελευταίες 60 μέρες. 30χρονη συμβασιούχος εργαζόμενη στην υπηρεσία καθαριότητας στο δήμο Πύργου, μητέρα δύο παιδιών, βρισκόταν στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου, την ώρα που αυτό έκανε όπισθεν και την παρέσυρε, με αποτέλεσμα το θανατό της. 50χρονος χειριστής πρέσας ,σκοτώθηκε την περασμένη Παρασκευή στις Κρηνίδες της Καβάλας, όταν την ώρα που έστηνε το μηχάνημα για να ρίξει μπετό σε ένα χωράφι ήρθε σε επαφή με καλώδιο υψηλής τάσης του δικτύου της ΔΕΗ. 

 

Λίγο μετά τις 7 το πρωί της Πέμπτης, 31 Αυγούστου, υπάλληλος της ΔΕΗ που διενεργούσε εργασίες στον υποσταθμό της Επιχείρησης, που βρίσκεται στην περιοχή Λιβαδάκι, υπέστη ηλεκτροπληξία και εγκαύματα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

 

καλεσματα

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των 12 συλληφθέντων/εισσών της Γενικής Απεργίας στις 26 Σεπτέμβρη του 2012 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στις 9πμ στο Κτίριο Ευελπίδων από Αυτόνομο Σχήμα ΦΜΣ.

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε απολυμένο εργαζόμενο της εταιρίας Ιχθυοκαλλιέργειας ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 9πμ στα Δικαστήρια Ηγουμενίτσας από Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου.

 

Συγκέντρωση και πορεία για την ΔΕΘ το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 17:30 στη γωνία Εγνατίας με Αγίας Σοφίας από ΟΚΔΕ, Πρωτοβάθμια Σωματεία, Επιτροπές Αγώνα και Εργανόμενοι Νοσοκομείων. και στις 18:00 στην Καμάρα, από Αναρχική Ομοσπονδία, φεστιβάλ Άμεσης Δημοκρατίας, Επιτροπές αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού/χαλκού.

 

Συγκέντρωση και πορεία για την δολοφονία του Π.Φύσσα τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στις 17:00 στο Κερατσίνι.