Δελτίο αντιπληροφόρησης (29-05-2017)

Download here! - Downloads: 175 - Plays: 168

ΕΡΓΑΤΙΚΑ: 

 

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της "TOP GAS", προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια του εργατικού ατυχήματος που σημειώθηκε την Πέμπτη στον Ασπρόπυργο Αττικής και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών εργατών, με τους δύο από αυτούς να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικό». H ιδιοκτήτρια εταιρεία έχει ήδη κληθεί να παράσχει εξηγήσεις για τρεις παραβάσεις των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ: 

1) Στις 24/5 γύρω στις 15:30 δημιουργήθηκε ένταση στα Εξάρχεια, μεταξύ ομάδας ατόμων από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο και κατασταλτικές δυνάμεις  των ΜΑΤ έξω από την κατάληψη Θεμιστοκλέους 58, με τις τελευταίες να απωθούνται.

 

Είχαν προηγηθεί εντάσεις έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη, μεταξύ μελών αριστερών φοιτητικών παρατάξεων και ατόμων του ευρύτερου αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου τα οποία έκαναν παρέμβαση και μίνι – πορεία, ενάντια στις φοιτητικές εκλογές.

2) Mε την ολοκλήρωση της κατάθεσης της μητέρας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνας Τσαλικιάν και την κατάθεση της Λητούς Βαλιάτζα, αυτόπτη μάρτυρα στην δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου συνεχίστηκε την Τετάρτη 24/5 η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, των πρώην ειδικών φρουρών Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

3) Σε μαζικές συλλήψεις ατόμων από τον ευρύτερο αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, προέβησαν οι αστυνομικές αρχές τη Δανίας, στην Κοπεγχάγη, πραγματοποιώντας επιδρομές σε κτίρια και καταλήψεις. Ένα από τα κτίρια που δέχτηκε επίθεση ήταν η κολλεκτίβα Bumzen, η οποία βρίσκεται στην οδό Baldersgade. 25 άτομα συνελήφθησαν κατά την επιδρομή με 9 από αυτά να βρίσκονται σε να τεθούν σε προδικαστική επιμέλεια, από τις αρχές.

4) Στις 25/5  στις 13.00 η ώρα παργματοποιήθηκε παρέμβαση μπροστά στο τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης. Η είσοδος του τουρκικού προξενείου εδώ και αρκετά χρόνια έχει σταθερή παρουσία αστυνομικής δύναμης ΜΑΤ και ασφάλειας. Χωρίς να γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό από τους μπάτσους, ξεκίνησε η παρέμβαση. Η δράση κράτησε 15 λεπτά, πετάχτηκαν τρικάκι, ανοίχτηκε πανό στην είσοδο του προξενείου και δύο στον απέναντι δρόμο με τη συνολική συμμετοχή 40 αλληλέγγυων, αγωνιστών και αγωνιστριών. Φωνάχτηκαν συνθήματα στα τουρκικά και τα ελληνικά. Ήταν μια δράση αλληλεγγύης με τους απεργούς πείνας στην Τουρκία,ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης απο την  Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και απο Αλληλέγγυους/ες

5) Κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει από τις 18/5 οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού (πτέρυγες Α,Β,Γ,Δ) ,οι κρατούμενοι των φυλακών Πάτρας (πτέρυγες Α,Β,Γ) , οι κρατούμενες στις Γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού και οι κρατούμενοι που βρίσκονται στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, με τα εξής αιτήματα: 1)μονιμοποίηση, χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις, των διατάξεων του νόμου 4322/2015 που αφορούν τις αποφυλακίσεις κρατουμένων με αναστολή, 2)  κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στον θεσμό των αδειών ( νόμος  του πρώην υπουργού της ΝΔ Νίκου Δένδια), 3) κατάργηση του νόμου έκτρωμα,  που αφορά στην αθροιστική έκτιση της ποινής για  συγκεκριμένα αδικήματα εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων,  κατά την διάρκεια της άδειας ή μετά την παραβίαση της.Στοχεύοντας σε πρώτο χρόνο στην  μαζικοποίηση του αγώνα τους  αρνούνται  το μεσημεριανό κλείδωμα (12.00 – 15.00) 

6) Συνέλευση απο την επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29/5 στις 19:00 στο Πολυτεχνείο (στο κτίριο Γκίνη) προς  στήριξη και αλληλεγγύη  στους εκπαιδευτικούς απεργούς πείνας, Νουριγιέ Γκιουλμέν και Σεμίχ Οζακτσά που συνεχίζουν ακόμα και μέσα στη φυλακή την αντίστασή τους. Είναι σε απεργία πείνας από τις 9 Μαρτίου, 80η ημέρα της απεργίας πείνας.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ:

 

Καταγγελία συντρόφισσας που δέχτηκε έμφυλη επίθεση στο Ρέθυμνο το βράδυ της Πέμπτης. Η έμφυλη βία δεν είναι προσωπική υπόθεση. Μας αφορά όλες και όλους. Γεννιέται από την πατριαρχία και μεγαλώνει με την σιωπή, καταλήγει το κείμενο-καταγγελία που δημοσιοποίησε η συντρόφισσα. Καμία ανοχή στην κουλτούρα του βιασμού κανένα ελαφρυντικό στους θύτες και στην κοινωνία που τους γεννά.  

 
 
Έκτακτα μέτρα και χρήση των στρατιωτικών Ειδικών δυνάμεων στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας. Η πραξικοπηματική κυβέρνηση έπειτα από πρόσφατο σκάνδαλο διαφθοράς προσπαθεί με κάθε μέσω να πνίξει την οργή των διαδηλωτών. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων στους δρόμους της Μπραζίλια ενώ αρκετοί μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με σοβαρά τραύματα από πραγματικά πυρά μπάτσων.
 
ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ:
 
Tρίτη 30/5 Πορεία για την εκκένωση κατάληψης Στέγης Barricada, στις 18:00 Πλατεία ΟΣΕ Λάρισα, από Κατάληψη Ντουγρού,κατάληψη barricada, κατειλημμένο στέκι Αντιδραστήριο
 
Τετάρτη 31/5 Συνέχιση Δίκης 10 συλληφθέντων 27/2/2010, Υπόθεση Toddi, στις 9 πμ, Εφετείο Λουκάρεως ,στους Αμπελόκηπους, 
 
Τετάρτη 31/5 Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις 16:00 στο Ειρηνοδικείο της Λουκάρεως στους Αμπελόκηπους, από Κίνημα δεν πληρώνω
 
Πέμπτη 1/6 Μικροφωνική και πορεία γειτονιάς για τον ΕΚΧ Σχολείο, στις 18:00 στην κατάληψη "Σχολέιο για την μάθηση της ελευθερίας", από ΕΚΧ Σχολείο για την μάθηση της ελευθερίας
 
Σάββατο 3/6 2ημερο δράσεων ενάντια στο Φράγμα της Μεσοχώρας,  στην Μεσοχώρα, Τρίκαλα, από Δίκτυο Μεσοχώρα – Αχελώος SOS