Δελτίο αντιπληροφόρησης (15-05-2017)

Download here! - Downloads: 97 - Plays: 37
 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ:
1.  Μπαράζ προκλήσεων από εργοδότες πολλών επιχειρήσεων για την εργατική Πρωτομαγιά. Η εργοδοσία της εταιρείας «Euro Catering», υποχρέωσε τους εργαζόμενους να πάνε για δουλειά την Πρωτομαγιά. Η διοίκηση της επιχείρησης «Μιμίκος» (όμιλος Φιλίππου) για να «ρεφάρει» την «χασούρα» της Πρωτομαγιάς, ανάγκασε τους εργαζόμενους να δουλέψουν την Κυριακή 30 Απρίλη. Τους μπάτσους κάλεσε την Πέμπτη 25/9 η επιχείρηση αναψυκτικών «ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ» στην Αχαΐα, για να απαγορέψει συνδικαλιστές να μπουν στον χώρο του εργοστασίου για να ενημερώσουν για την απεργία της 1ης Μάη. Ομοίως έπραξε και η εργοδοσία στο σούπερ μάρκετ «ΜΑRΚΕΤ ΙΝ», χωρίς να καλέσει μπάτσους, αλλά απαγορεύοντας την είσοδο συνδικαλιστών για να προπαγανδίσουν τις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς,
2.  Στάση εργασίας την Τρίτη 2 Μάη πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Ανακύκλωσης» στο Ηράκλειο Κρήτης, απαντώντας στην απόλυση συναδέλφου τους.
3.  Σε απεργία την Τρίτη 2 Μάη κατέβηκαν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την εκχώρηση της Εγνατίας οδού σε ιδιωτικά συμφέροντα,
 
4.  Μετά από δύο χρόνια αναμονής δικαιώθηκε ο δικαστικός αγώνας σε πρώτο βαθμό των εργαζομένων του υποκαταστήματος της Γενικής Ταχυδρομικής στο Αιγάλεω, ακυρώθηκαν οι απολύσεις τους και το δικαστήριο αποφάσισε την καταβολή των δεδουλευμένων και την επιστροφή στην εργασία τους. Αυτή η απόφαση βέβαια δεν προήλθε από την βαθιά ταξική συνείδηση της αστικής «δικαιοσύνης» αλλά είναι αποτέλεσμα των αγώνων των ίδιων των εργαζομένων και όσων βρέθηκαν στο πλευρό τους, σωματεία, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες κλπ.
 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ:

 

1.  Τη Δευτέρα 15 Μάη συνεχίζεται η δίκη του αναρχικού κομμουνιστή Τάσου Θεοφίλου με την αγόρευση και την πρόταση της εισαγγελέως και την αγόρευση πιθανότατα της πολιτικής αγωγής.

Η παρουσία και η αλληλεγγύη του κόσμου του κινήματος, του κόσμου του αγώνα, να μπει ανάχωμα στην αστυνομική και δικαστική εξουσία που κρατάει τον σύντροφο έγκλειστο σχεδόν πέντε χρόνια χωρίς κανένα στοιχείο.

 

 

2. Tην Τρίτη στις 9 Μαϊου, τις μεσημεριανές ώρες πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης από μέλη της συνέλευσης, για την κατάληψη Termita στο Βόλο, η οποία εδώ και πολλούς μήνες έχει στοχοποιηθεί και απειλείται με εκκένωση από το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.  Η παρέμβαση διήρκεσε για περίπου δυόμισι ώρες , κατά την διάρκεια της οποίας μοιράστηκαν ενημερωτικά κείμενα της συνέλευσης και αναρτήθηκε πανό στην είσοδο του πανεπιστημίου.

 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ:

 

1.  Την Παρασκευή 5/5 είχε προγραμματιστεί να γίνει συνάντηση της Suez Environment με τη διοίκηση της ΕΥΑΘ, έτσι ώστε οι εκπρόσωποι της εταιρίας «να ενημερωθούν» για τις εξελίξεις γύρω από την ιδιωτικοποίηση. Την ίδια μέρα ήταν προγραμματισμένη να γίνει και η ανακοίνωση του ονόματος του συμβούλου αποκρατικοποίησης της ΕΥΑΘ. 

Η συνάντηση ακυρώθηκε εξαιτίας της κινητοποίησης των εργαζόμενων και την στήριξη που είχαν από την Πρωτοβουλία SOSτε το νερό. Οι εργαζόμενοι με ανακοινώσεις και συνεντεύξεις τους καταγγέλλουν ότι ο επόμενος στόχος ιδιωτικοποίησης μετά την πώληση του ΟΛΘ είναι η ΕΥΑΘ με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι θέσεις εργασίας, καθώς και η πρόσβαση όλων σε καθαρό και φτηνό νερό.  

 

2.  Ρατσιστική επίθεση  έγινε την Τρίτη 2 Μάη, όταν μετανάστης εργάτης επέστρεφε από τον Ασπρόπυργο με το λεωφορείο 855. Η ομάδα βρισκόταν μέσα στο λεωφορείο και όταν κατέβηκε τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν με σιδερογροθιά στο πρόσωπο. Σταμάτησαν μόνο όταν άρχισαν να φωνάζουν αγανακτισμένοι οι περίοικοι.

Επίσης την  Πέμπτη 4/5  η ομάδα των φασιστών επιχείρησε να επιτεθεί σε εργάτη γης στο χωράφι αλλά αντιμετωπίστηκε με αποφασιστικότητα από τον ίδιο τον παραγωγό και αποχώρησε.

Η ομάδα αυτή έχει επιλέξει να περιπολεί και να επιτίθεται σε μετανάστες εργάτες στην διαδρομή του λεωφορείου 855 από το κέντρο του Ασπρόπυργου προς την Γκορυτσά. 

Η δράση της ομάδας αυτής είναι σχεδιασμένη και καθοδηγημένη σε συγκεκριμένους στόχους. Βγαίνουν ως ομάδα, καλύπτουν τα πρόσωπα τους, χρησιμοποιούν σιδερογροθιές και ρόπαλα και έχουν επιλέξει ως κεντρικό στόχο τους Πακιστανούς εργάτες γης.

 

3.  Εκατοντάδες κόσμου όλων των ηλικιών και των ρευμάτων της Αριστεράς και του αναρχικού χώρου και κάτοικοι από τα γύρω χωριά είπαν το στερνό αντίο στον αναρχικό αγωνιστή Βαρδή Τσουρή την Παρασκευή 5 Μάη στο νεκροταφείο του Λειβαδά Ανατολικού Σελίνου. 

 

4.  Η δηλωμένη πρόθεση του Πολυτεχνείου Κρήτης να ξεπουλήσει το κτήριο στο λόφο Καστέλι, παραχωρώντας το προς “αξιοποίηση” σε ξενοδοχειακή εταιρία και στο οποίο στεγάζεται η κατάληψη “Rosa Nera”, αποτελεί κομμάτι της επίθεσης που δέχεται η δημόσια εκπαίδευση, ειδικά η τριτοβάθμια, αλλά και η νεολαία. 

 

 
 
ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ:
 
1.  15/5 στις 9 π.μ. στην Οδό Λουκάρεως στην Αθήνα κάλεσμα αλληλεγγύης στο Εφετείο του Τάσου Θεοφίλου
 
2.  17/5 στις 10:30 στην Πάτρα, η Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση και πορεία.
 
3.  Την ίδια μέρα θα γίνουν πορείες κατά της ψήφισης του 4ου μνημονίου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας:
 
-Αθήνα 10:30 στο Πολυτεχνείο
-Ιωάννινα 10:30 στο Εργατικό Κέντρο
-Θεσσαλονίκη 10:00 Καμάρα (Μαύρο Κόκκινο)
 
4.  20/5 στις 12:00 στο Μοναστηράκι: Πορεία αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας παλαιστίνιους κρατούμενους
 
5.  20/5 στις 12:00 στο πάρκο επί της Ιατρού Γωγούση στη Σταυρούπολη

4ο Αντιφασιστικό Τουρνουά μπάσκετ 3×3