Δελτίο αντιπληροφόρησης (08-05-2017)

Download here! - Downloads: 91 - Plays: 0

ΕΡΓΑΤΙΚΑ:

 

 

1. Οι εργαζόμενοι της ACS στο Μαρούσι, με κινητοποιήσεις κατάφεραν να ανακαλέσουν απόλυση συναδέλφου τους. Η απόλυση όπως καταγγέλλεται, έγινε με σκοπό να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να μην διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

 

2. Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της πολυεθνικής εταιρείας ανελκυστήρων «OTIS» στην Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Απρίλη, οι εργαζόμενοι και το κλαδικό συνδικάτο, απαίτησαν από τη διοίκηση της εταιρείας την άμεση επαναπρόσληψη εργαζόμενου – συνδικαλιστή.

 

3. Σοβαρή καταγγελία από τους εργαζόμενους της εταιρείας «Mellon». Η εργοδοσία μπροστά στα κέρδη της δεν διστάζει να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση καταγγελία το επιχειρησιακό σωματείο, την Δευτέρα 24 Απρίλη μετά από τηλεφώνημα στην εταιρεία για βόμβα, αποφάσισε ότι δε συντρέχει λόγος να εκκενωθεί το κτίριο. Προφανώς δεν ήθελαν να διακοπεί η παραγωγή, ποντάροντας στο ότι το τηλεφώνημα ήταν φάρσα.

 

4. Στάση εργασίας και συγκέντρωση στα δικαστήρια έκαναν την Παρασκευή 28 Απρίλη, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης. Η κινητοποίηση έγινε καθώς για τις 28/4, είχε οριστεί η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων για την μη πληρωμή δεδουλευμένων των συμβασιούχων στην καθαριότητα.

 

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ:

 

 

— Την Κυριακή, ο αναρχικός κρατούμενος Alfredo Cospito ξεκινά μια απεργία πείνας δέκα ημερών ενάντια στη λογοκρισία που του επέβαλε ο εισαγγελέας Sparagna, η οποία λογοκρισία αποκλείει σχεδόν ολόκληρη την εισερχόμενη και εξερχόμενη αλληλογραφία.

Ο Αλφρέντο ζητά από όλους τους συντρόφους του να στέλνουν βιβλία, περιοδικά, επιστολές και έντυπα γενικά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας και υποστήριξης της απεργίας του.

 

— Στις 6:30 το πρωί, την 3η Μάη, πολλές ομάδες μπάτσων, υπό τον συντονισμό του ROS (οργανωμένο έγκλημα και αντι-τρομοκρατία) και των Digos (ασφάλεια), εισέβαλαν στην κατάληψη Asilo στο Τορίνο, και στις καταλήψεις  Corso Giulio Cesare και Borgo Dora, καθώς και σε δύο σπίτια στο Τορίνο και την Μπαρτζε (Barge). Η δικαιολογία για αυτήν την κατασταλτική επιχείρηση, μετά την οποία 6 συντρόφισσες/οι βρίσκονται κρατούμενες/οι, είναι ένας διαπληκτισμός που είχε γίνει μπροστά στο  Asilo τον περασμένο Φλεβάρη. Οι κατηγορίες είναι απαγωγή, διακεκριμένη φθορά και αντίσταση. 

 

— Την 21η μέρα (Κυριακή) διανύει η μαζικότερη απεργία πείνας παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων των τελευταίων χρόνων. Την περασμένη Τετάρτη, 50 φυλακισμένα στελέχη από όλες τις οργανώσεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης ανακοίνωσαν, μέσω της Επιτροπής Φυλακισμένων των Παλαιστινιακών και Ισλαμικών Δυνάμεων ότι μπαίνουν στην απεργία πείνας. Ο αριθμός των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων που συνεχίζουν την απεργία πείνας αυξάνεται σταθερά, με ομάδες δεκάδων φυλακισμένων να μπαίνουν στην απεργία πείνας σε κύματα, κατόπιν συνεννόησης και συντονισμού από την οργανωτική καθοδήγηση της απεργίας πείνας.  Από την πρώτη μέρα οι απεργοί πείνας καταναλώνουν μόνο νερό με αλάτι το οποίο παρασκευάζουν μόνοι τους, ενώ έχουν αρνηθεί την χορήγηση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής από τους δεσμοφύλακες και το ιατρικό προσωπικό των φυλακών.

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ:

 

1.  Πέμπτη 11/5 στις 18:00 στην Καμάρα διαδήλωση αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ απο Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής

 

 
2.  Δευτέρα 8/5 στις 10:00πμ στους Αμπελόκηπους (χώρος της ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ) Αντιφασιστική υπεράσπιση των προσφυγικών της Λ.Αλεξάνδρας απο Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών (ΣΥ.ΚΑ.ΠΡΟ)
 
3.  Τετάρτη 10/5 στις 15:30 στα Δικαστήρια Θεσ/νίκης συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς απο Επιτροπή δράσης Δυτικών Συνοικιών (Θεσσαλονίκη),Συντονισμός  Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσ/νίκης