Δελτίο αντιπληροφόρησης 9-12-2016)

Download here! - Downloads: 75 - Plays: 36

Κοινωνικά

1)Μαζικό και μαχητικό ήταν το πανελλαδικό παναναπηρικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Δεκέμβρη στην Αθήνα. Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, χιλιάδες ανάπηροι με τις οικογένειες και τους συμπαραστάτες τους από όλη τη χώρα πλημμύρισαν τους δρόμους ενάντια στις μνημονιακές περικοπές σε συντάξεις, επιδόματα, υγεία, παιδεία, πρόνοια.

2)Τα συγκλονιστικά στοιχεία που έχουν έρθει στο φως κατά τη διάρκεια των 100 συνεδριάσεων της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, συζητήθηκαν στην επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσε την Τρίτη 29/11 η  Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος «Jailgoldendawn» στην πλημμυρισμένη από κόσμο αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

3)Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στο βορρά της Κύπρου, σχολικό λεωφορείο συγκρούστηκε με φορτηγό που έβγαινε από λατομείο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δυο μαθήτριες και ο οδηγός του σχολικού ενώ τραυματίστηκαν άλλα έξι άτομα. Εκατοντάδες μαθητές κατέβηκαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας πολιορκώντας το πρωθυπουργικό γραφείο και απαιτώντας την παραίτηση της Κυβέρνησης.Το δυστύχημα θεωρήθηκε ότι ήταν αποτέλεσμα της μη αλλαγής της ώρας στο βορρά μετά από απόφαση της δεξιάς κυβέρνησης η οποία προτίμησε να συντονιστεί με την ώρα στην Τουρκία κι οχι με την ώρα στην Ευρώπη.

4)Tην  Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ο στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να περάσει κάτω από τον ποταμό Μιζούρι στη Ντακότα ο αγωγός πετρελαίου και ότι θα αναζητήσει άλλες οδούς. Την απόφαση πανηγύρισαν με ενθουσιασμό χιλιάδες Αυτόχθονες Αμερικάνοι της φυλής Σιου του Standing Rock που μαζί με χιλιάδες ακτιβιστές έχουν κατασκηνώσει εδώ και μήνες στην περιοχή εμποδίζοντας τη διέλευση του αγωγού που απειλεί με μόλυνση το νερό και το περιβάλλον.

Καλέσματα 

1) Συγκέντρωση αλληλεγγύης σε δίκες διωκόμενων αντιφασιστών ,στα δικαστήρια Αγρινίου την Παρασκευή 9/12 ώρα 9:00, από τη συνέλευση ενάντια στην κρατική καταστολή.

2) αντιφασιστική συγκέντρωση από Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α και ΟΡ.Μ.Α  στον Άγιο Μελέτη στην Αθήνα το Σάββατο 10/12 στις 12 το μεσημέρι. 

3) μοτοπορεία-μικροφωνική αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης για τον Μάριο Σεϊσίδη στην Πλατεία Εξαρχείων στην Αθήνα  το Σάββατο 10/12 στις 21:00.

4) πορεία για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας από το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης και τoν Συντονισμό ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία και τα "απελευθερωμένα" ωράρια  Την Κυριακή 11/12 στη Τσιμισκή με Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 12:00.