Δελτίο Αντιπληροφόρησης (21/11/2016)

Download here! - Downloads: 68 - Plays: 32

Εργατικά

 1. Στο νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύεται ηλεκτρολόγος που έπεσε στο κενό κατά τη διάρκεια εργασιών. Ο ηλεκτρολόγος, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό, κατά τη διάρκεια εργασιών σε πυρηνελουργείο, το οποίο δεν λειτουργεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματίας φέρει κατάγματα στην σπονδυλική στήλη και στο μηρό. Το εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη 9 Νοέμβρη στο χωριό Γαρίπα του Ηρακλείου.

 2. Νέα εργοδοτική δολοφονία σημειώθηκε την Τετάρτη 2/11 όταν 56χρονος εργάτης καταπλακώθηκε από βράχο σε μεταλλευτική στοά της εταιρείας «Δελφοί – Δίστομο ΑΜΕ». Όπως καταγγέλλεται δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας λόγω κόστους με αποτέλεσμα να προστεθεί ένας ακόμα νεκρός στην λίστα των εργοδοτικών εγκλημάτων.

 3. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των ανέργων στο υπουργείο εργασίας με αιτήματα: επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποίησε η συλλογικότητα Ενεργοί Άνεργοι. Στην παράσταση διαμαρτυρίας το παρών έδωσαν συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων αλλά και σωματεία που δήλωσαν την συμπαράσταση τους στα δίκαια αιτήματα των ανέργων.

 4. Σε μία ακόμα στημένη δίκη την Παρασκευή 11 Νοέμβρη για την κινητοποίηση στην απεργία της 24ης Φλεβάρη 2010 οδηγήθηκαν δύο συνδικαλιστές στην Ζάκυνθο. Είναι πρόδηλο ότι αφεντικά και κράτος προχωρούν σε ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, εκδικητικά για όσους αντιστέκονται και εκφοβιστικά για τους υπόλοιπους που αγωνίζονται.

 5. Την Κυριακή 6 Νοέμβρη, στα πλαίσια της απεργίας στον κλάδο του εμπορίου, πραγματοποιήθηκε εργατική παρέμβαση στην Ερμού από το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα «απελευθερωμένα ωράρια». Οι απεργιακές περιφρουρήσεις ξεκίνησαν στις 8:30πμ και αποκλείστηκαν συνολικά 15 καταστήματα. Το κατάστημα της Wind και του Πλαίσιο (χώροι δουλειάς όπου τα επιχειρησιακά σωματεία των εργαζομένων συμμετέχουν στον αγώνα ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας) παρέμειναν κλειστά για όλη την Κυριακή.

Καταστολή

 1. Ξεκίνησε στις 21 Νοέμβρη το εφετείο του Τάσου Θεοφίλου, τρία χρόνια σχεδόν από τη λήξη της δίκης του σε πρώτο βαθμό, στην όποια του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 25 ετών, με μοναδικό “ενοχοποιητικό” στοιχείο την ύπαρξη δείγματος dna σε καπέλο που φέρεται να βρέθηκε στον τόπο της ληστείας.

 2. Κατά τη διάρκεια συγκρούσεων έξω από το Πολυτεχνείο στη Θεσσαλονίκη και μετά τη λήξη της πορείας της 17 Νοέμβρη, οι μπάτσοι συνέλαβαν 2 άτομα. Αργότερα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη ΓΑΔΘ απο περίπου 30 συντρόφους και συντρόφισσες. Κατα τη διάρκεια της συγκέντρωσης, και μετά από εκατέρωθεν αντεγκλήσεις, αρκετές δυνάμεις μπάτσων, αποτελούμενες από ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ασφαλίτες και ζητάδες, απώθησαν βίαια τον αλληλέγγυο κόσμο προς τα ΚΤΕΛ.

Καλέσματα

  1. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 17/11, την Τρίτη στις 08.00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης από Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης και Κατάληψη 111.

  2. Εξόρμηση ενημέρωσης για πλειστηριασμό σπιτιού πολυμελούς οικογένειας ΑΜΕΑ, την Τρίτη, στις 18.30, στην πλατεία Αγ. Θεράποντα στην Κάτω Τούμπα, από Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

  3. Παρέμβαση στα κεντρικά της τράπεζας Πειραιώς, Τσιμισκή με Εθνικής Αμύνης και πορεία (με παρέμβαση στην Τράπεζα Ελλάδος) προς τα δικαστήρια, την Τετάρτη, στις 12.30, από Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

  4. Συγκέντρωση για τη ματαίωση των πλειστηριασμών, την Τετάρτη, στις 15.30, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.