Δελτίο αντιπληροφόρησης (31-10-2016)

Download here! - Downloads: 45 - Plays: 31

 

Κοινωνικά

  1. Επεισόδια μεταξύ προσφύγων/μεταναστών, σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου 29/10 στο κέντρο φιλοξενίας της Σούδας στο κάστρο της Χίου. Από άγνωστη αφορμή υπήρξαν συμπλοκές μεταξύ Κούρδων κ Ιρακινών, με αποτέλεσμα 6 άτομα να μεταφερθούν για την παροχή πρώτων βοηθειών στα επείγοντα του νοσοκομείου της Χίου. Μάλιστα σε δυο έγινε εισαγωγή, λόγω σοβαρότερων τραυμάτων από αιχμηρό αντικείμενο. Στη Σούδα έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε ετοιμότητα τέθηκε και η διμοιρία των ΜΑΤ.

  2. Μια ομάδα μαθητών γυμνασίου και λυκείου στο Όκλαντ της Καλιφόρνια προσχώρησε στην διαμαρτυρία που ξεκίνησε ο οργανωτής του παιχνιδιού των Σαν Φρανσίσκο 49ερς, Colin Kaepernick κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις Η.Π.Α. Οι φοιτητές, μέλη της Oakland Unified School District’s Honour Band, γονάτισαν οταν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος πριν από ένα επαγγελματικό παιχνίδι μπέιζμπολ. Η απόφαση από τους μαθητές της 7ης και 8ης πάρθηκε, γνωρίζοντας οτι αυτό θα ηταν μια πράξη αμφιλεγόμενη καθώς είναι πιθανό να θεωρηθεί μεγάλη ασέβεια προς την σημαία.

  3. Ολοκληρώνεται σήμερα 30/10 στο κατειλημμένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ η δεύτερη Ευρωμεσογειακή συνάντηση των κατειλημμένων συνεργατικών εγχειρημάτων διεθνώς.

 

Καταστολή

  1. Ένας σύντροφος μέλος του Αντιφασιστικού συντονισμού στην Πατησίων, συννελήφθει από μπάτσους της ΔΙΑΣ το πρωι του Σαββάτου στην πλ. Αμερικής κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής παρέμβασης. Την Κυριακή πέρασε από εισαγγελέα και ξαναμεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ αφού ορίστηκε δικάσιμος για τη Δευτέρα το πρωί. Οι κατηγορίες που του ασκήθηκαν είναι της αντίστασης κατά της αρχής και της οπλοκατοχής.

 

Καλέσματα

  1. Συγκέντρωση αλληγγεγύης στον αναρχικό Θοδωρή Σίψα την Δευτέρα στις 9πμ στο Πρωτοδικείο Αθηνών από τη συνέλευση αλληλεγγύης στον σύντροφο Θοδωρή Σίψα και τη συνέλευση Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους,τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές.

  2. Αντιφασιστικές κινητοποιήσεις την Τρίτη ως απάντηση στη νεκροφιλική φιέστα – συγκέντρωση που ετοιμάζουν την ίδια μέρα οι νεοναζί δολοφόνοι στη Λ. Ηρακλείου. Στις 8.30 πμ συγκέντρωση στο Εφετείο και στις 6 μμ διαδήλωση στον ΗΣΑΠ Ν.Ηρακλείου

  3. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη συναγωνίστρια Λήδα Σοφιανού και δύο ακόμη διαδηλωτών που συνελήφθησαν σε απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Φλεβάρη του 2011, στο Εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως, 4ος όροφος) την Τετάρτη στις 9 π.μ.

  4. Αντιφασιστική συγκέντρωση για τη συμμετοχή της ΧΑ στις εκλογές των δασκάλων στο 11ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου την Τετάρτη στις 10 π.μ.