Δελτίο Αντιπληροφόρησης (26/10/2016)

Download here! - Downloads: 62 - Plays: 17

Εργατικά

  1. Μεγάλη ηταν η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα που απεύθυναν πάνω από 500 σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα το απόγευμα της Δευτέρας 17 Οκτώβρη. Βασική αιχμή του συλλαλητηρίου ήταν το αίτημα για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και ανάκτηση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις κατά τα χρόνια των μνημονίων. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε αρκετές άλλες πόλεις της χώρας.
  2. Σε εβδομάδα δράσης από τις 19 έως τις 25 Οκτώβρη για την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης προχωρούν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης μετά από κοινή συνεδρίαση των δύο διοικητικών συμβουλίων τους. Οι δράσεις θα κορυφωθούν με την οργάνωση απογευματινών πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις στις 25 Οκτώβρη.

 

Κοινωνικά

  1. Αντισυγκέντρωση πραγματοποίηθηκε το Σάββατο στην Καβάλα με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της χρυσής αυγής. Οι αντιφασίστες συγκεντρώθηκαν και με μικρή πορεία προσέγγισαν -οσο γινόταν- τα γραφεία φωνάζοντας αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά συνθήματα, καθώς και συνθήματα αλληλεγγύης σε μετανάστες και φυλακισμένους αγωνιστές.

 

Καλέσματα

  1. Κάλεσμα αλληλεγγύης στον Θοδωρή Σίψα, την Πέμπτη στις 9.00 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, από Συνέλευση Αλληλεγγύης στο σύντροφο Θοδωρή Σίψα.
  2. Εφετείο των τεσσάρων βασανιστών του Ουαλίντ Τάλεμπ, την Πέμπτη στις 9.00 στο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, από αλληλέγγους/ες.
  3. Πορεία ενάντια στις μαφίες, την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Εξαρχείων, από Κόκκινη Γραμμή – Ομάδα για την εργατική αντεπίθεση, Αναρχική Ομάδα Ρουβίκωνας και Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων.