Δελτίο Αντιπληροφόρησης (24/10/2016)

Download here! - Downloads: 80 - Plays: 20

Εργατικά

  1. Μία ακόμα εργοδοτική δολοφονία σημειώθηκε στις Σταγιάτες Βόλου, με νεκρό έναν 34χρονο εργάτη που έπεσε σε δεξαμενή με μούστο. Ο 34χρονος Αλβανός εργάτης Μπένζο Μπλιντάρ, σκοτώθηκε στην προσπάθειά του να μεταγγίσει μούστο από μια μεγάλη κυλινδρική δεξαμενή σε μια άλλη μικρότερη, όταν ζαλίστηκε εξαιτίας των αναθυμιάσεων και έπεσε μέσα. Αποτέλεσμα ήταν να χάσει αμέσως τις αισθήσεις του και να πνιγεί στο μούστο της γεμάτης δεξαμενής, η οποία είχε ύψος 3 μέτρα. Ο εργάτης ήταν πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.
  2. Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 12 Οκτώβρη και σε συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, κατέβηκαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής, ενάντια στο «ψαλίδι» που επιβάλλει στο εφάπαξ τους η κυβέρνηση, καθώς και στα σχέδια για μετατροπή του ΤΑΠΙΤ σε επαγγελματικό ταμείο.
  3. Σε κινητοποιήσεις προχωράνε οι επικουρικοί γιατροί των νοσοκομείων ολόκληρης της χώρας. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα 24 Οκτώβρη προγραμματίστηκε στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας ενώ για το απόγευμα της Τρίτης 25 Οκτώβρη αποφασίστηκε συγκέντρωση όλων των επικουρικών στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου «Σωτηρία».

 

Καταστολή

  1. Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και είχε ως αφορμή το θάνατο μίας μετανάστριας και του γιου της όταν ο οδηγός ενός ΙΧ τους παρέσυρε έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Ωραιοκάστρου. Στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 200 άτομα ανάμεσα στα οποία υπήρχαν και μετανάστες από το ίδιο στρατόπεδο.

 

Καλέσματα

  1. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες τις κατάληψης Μαραγκοπούλειο, την Τρίτη στις 09:00 στα δικαστήρια Πάτρας, από Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό στέκι Άτακτον και συντρόφους/συντρόφισσες.
  2. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο της 1ης δίκης του Επαναστατικού Αγώνα, την Τρίτη στις 09:00 στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, από Συνέλευση αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους, τους φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές.
  3. Αντιφασιστική συγκέντρωση σε δίκη χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν σε συντρόφους και συντρόφισσες το Νοέμβριο του 2012, την Τρίτη στις 09:30 στα δικαστήρια Ηρακλείου.
  4. Πορεία ενάντια στις μαφίες, την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Εξαρχείων, από Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων.