Δελτίο Αντιπληροφόρησης (21/10/2016)

Download here! - Downloads: 84 - Plays: 32

Εργατικά

Η εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε στην συνεδρίαση της για Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία που θα  πραγματοποιηθεί στις 24 Νοέμβρη .

24ωρη απεργία προκήρυξε το Πανελλήνιο Σωματείο Έκτακτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού, την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, για τους εργαζόμενους συμβασιούχους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χίου.

Σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας, προς διεκδίκηση της αποκατάστασης των απωλειών που έχουν υποστεί οι συντάξεις και τα δικαιώματά τους, εξελίχθηκε η συνέλευση των Συνδέσμων Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Πειραιά που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Πανελλαδική κινητοποίηση πραγματοποίησαν την Τρίτη στην Αθήνα εργαζόμενοι στις «κοινωνικές δομές αντιμετώπισης της φτώχειας» δηλαδή κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία και τα λοιπά, διεκδικώντας να συνεχίσουν να δουλεύουν και να μην απολυθούν μετά τη λήξη των προγραμμάτων που χρηματοδοτούν τις σχετικές δομές.

 

Καλέσματα

Διαμαρτυρία στην Ιταλική πρεσβεία στην Αθήνα, το Σάββατο στις 11:00, από ΕΣΕ Αθήνας.

Διαδήλωση ενάντια στις μαφίες, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταστολή, το Σάββατο στις 12:00 στην πλατεία Εξαρχείων, από Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων.

Πορεία στις Σκουριές την Κυριακή με προσυγκέντρωση στις 11:00 στον κόμβο Μεγάλης Παναγίας, από Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης. Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη με λεωφορεία στις 9:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη δίκη των απεργών στα πανεπιστήμια τη Δευτέρα στις 9:00 στα δικαστήρια Ευελπίδων, από Αυτόνομη Ταξική Συλλογικότητα Εργαζομένων ΕΚΠΑ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αναρχικούς Ναξάκη και Σαραφούδη τη Δευτέρα στις 9:00 στο εφετείο Λουκάρεως, από αλληλέγγυους/-ες.

 

Διεθνή

Το Σάββατο 19 Νοέμβρη 2016 θα πραγματοποιηθεί πορεία στην Χάγη της Ολλανδίας εναντίον του κύματος καταστολής που δέχονται οι αντιφασίστες-ριες και αναρχικές-οί της Χάγης.

Στις 11 Οκτωβρίου στην γειτονιά της εργατικής τάξης Via Mario De Maria στην Μπολόνια η αστυνομία και οι καραμπινιέροι περικύκλωσαν την τελευταία κατάληψη κατοικίας, που ζούσαν 100 άτομα, 34 παιδιά και εισέβαλαν στο κτίριο, χτυπώντας εκείνους που ήταν μέσα, και κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού.