Δελτίο αντιπληροφόρησης (05-09-2016)

Download here! - Downloads: 118 - Plays: 190

Εργατικά

 

Σε 4ωρη στάση εργασίας καλεί η ΠΟΕΔΗΝ, τα σωματεία των νοσοκομείων της Μακεδονίας, προκειμένου να συμμετέχουν στο “Καραβάνι Σωτηρίας του ΕΣΥ”. Η πορεία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη και θα ξεκινήσει στις 7πμ έξω από το Ιπποκράτειο, θα περάσει από τα νοσοκομεία Θεαγένειο, ΑΧΕΠΑ, Γεννηματάς και Αγ.Δημήτριος για να καταλήξει στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου και συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Σε τρίωρες στάσεις εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι της οινοποιείας Μπουτάρης στη Νάουσα, διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους. Σε γενική συνέλευση των εργαζομένων στις 25/8, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση στάσεων εργασίας την Τρίτη 30/8, την Τετάρτη 31/8 και την Πέμπτη 1/9. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, η εργοδοσία τους χρωστάει δεδουλευμένα από τον φετινό Γενάρη έως και τον Ιούλιο.

 

Την τελευταία της πνοή άφησε στις 26 Αυγούστου η Δήμητρα Σκουρογιαννάκη 48 ετών και μητέρα 4 παιδιών,εργαζόμενη στην καθαριότητα του δήμου Ηρακλείου.Είχε παρασυρθεί απο το απορριμματοφόρο στο οποίο αποτελούσε πλήρωμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στις 20 Ιούνη εν ώρα εργασίας. Νοσηλεύονταν στην Μονάδα Εντατικής θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

 

Καταστολή

 

Το ISIS παραδίδει την πόλη Al-Rai στον τουρκικό στρατό και στις συνδεδεμένες με αυτόν παραστρατιωτικές ομάδες. Δώδεκα τανκς και μια σειρά από τεθωρακισμένα οχήματα συμμετείχαν στην σταδιακή στρατιωτική επίθεση που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου. Επίγειες δυνάμεις του τουρκικού στρατού διέσχισαν τα σύνορα στην περιοχή Elbeyli της επαρχίας Kilis στο Βόρειο Κουρδιστάν.
Τοπικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπήρξαν μάχες στην πόλη στην αρχή της στρατιωτικής επιχείρησης, και επίσης ότι ομάδες μαχητών συνδεδεμένες με την Αλ-Κάιντα εισήλθαν στην πόλη. Καθώς ο τουρκικός στρατός προσποιείται οτι έχει εμπλακεί σε συγκρούσεις με το ISIS, πύραυλοι εξοκτεύτηκαν από την περιοχή με στόχο την επαρχία Kilis. Η επίθεση με πυραύλους φένεται να τραυμάτισε αμάχους στην πόλη.

 

Καλέσματα

Αντιφασιστική κινητοποίηση, τη Δευτέρα, στις 08.30, στο Εφετείο Λουκάρεως, από Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή (Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.) και Αντιφασιστικό Συντονισμό Αθήνας-Περαιά.