Δελτίο αντιπληροφόρησης (18-06-2016)

Download here! - Downloads: 149 - Plays: 281

Εργατικά

  1. Παρέμβαση στα γραφεία της ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ στην Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι του Ξενώνα Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων Άσυλο της ΑΡΣΙΣ στο Ωραιόκαστρο που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 7 μήνες. Οι εργαζόμενοι έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας από την 1 Ιουνίου και θα συνεχίσουν έως ότου εξοφληθεί το ποσό που τους χρωστάει η εργοδοσία.

  2. Συνεχίζουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην Γαλλία αντιδρώντας στον νόμο της κυβέρνησης που έρχεται να συντρίψει τα εργασιακά δικαιώματα. Πιο συγκεκριμένα περισσότεροι από 1 εκατομμύριο εργαζόμενοι σε όλη τη Γαλλία υπολογίζετε ότι συμμετείχαν στην απεργιακή πορεία της Τρίτης αψηφώντας τις απειλές της κυβέρνησης για απαγόρευση των διαδηλώσεων. Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, με αποτέλεσμα 15 διαδηλωτές να συλληφθούν, ενώ υπήρξαν και δεκάδες τραυματισμοί.

 

Καταστολή

  1. Στις 14 Ιουνίου, η νέα κατάληψη Κλέους 96 δέχτηκε επιδρομή από μπάτσους, συνελήφθησαν τρεις καταληψίες και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ. Αργότερα μέσα στη μέρα, το κτήριο ανακαταλήφθηκε.

  2. Επίθεση έκαναν οι μπάτσοι στη συγκέντρωση που είχε καλέσει η ΑΠΟ έξω από την Γαλλική Πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας, σε ένδειξη αλληλεγγύης με όσους αγωνίζονται ενάντια στο νέο εργασιακό νόμο και την επιβολή του καθεστώτος εκτακτης αναγκης στη Γαλλία.

  3. Την Πέμπτη το πρωί η Women*squat, μια φεμινιστική-κουίρ κατάληψη, που ξεκίνησε στις 28/05/2016 σε ιδιόκτητο κτήριο στην οδό Ανεξαρτησίας 13 (λόφος του Στρέφη, Εξάρχεια) εκκενώθηκε από τους μπάτσους και συνελήφθησαν έξι άτομα (3 ενήλικες και 3 παιδιά). Σκοπός της κατάληψης ήταν να αποτελέσει ένα καταφύγιο για γυναίκες με και χωρίς χαρτιά και έναν χώρο όπου θα οργανωνόμαστε όλες μας μαζί.

 

Καλέσματα

  1. Μηχανοκίνητη παρέμβαση στα κέντρα μετεγκατάστασης/κράτησης μεταναστών και μεταναστριών στα πλαίσια του No Border Camp, το Σάββατο, στις 10.30, στο Αγαλμα Βενιζέλου, από No Border 2016, συντρόφισσες/ους και Φάμπρικα Υφανετ.