Δελτίο Αντιπληροφόρησης (01/06/2016)

Download here! - Downloads: 138 - Plays: 116

Εργατικά

1)Στην απόλυση 150 εργαζομένων που εργάζονταν στους οδικούς άξονες της Ιόνιας Οδού και της Αμβρακίας – Ακτίου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Ελλάδας προχωρά η εργοδοσία, με την αιτιολογία ότι. τελείωσαν τα χρήματα του ΕΣΠΑ.     

2)Σε μειώσεις μισθών προχωρά η εργοδοσία της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Γουντσίδης» στην Δράμα. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για σχεδιασμένη επίθεση της εργοδοσίας μετά την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.

3)Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Athens Ledra» κατέβηκαν σε απεργία την εβδομάδα που μας πέρασε διεκδικώντας τα δεδουλευμένα και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου διεκδικούν να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται από τα μέσα Μάρτη, καθώς και το Δώρο Πάσχα. Επίσης, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας ενάντια στα όποια πιθανά σχέδια της εργοδοσίας για το μέλλον του ξενοδοχείου.

 

Καταστολή

1)Το κατειλημμένο κτήριο Γκίνη  ενημερώθηκε με έμμεσο -πλην όμως σαφέστατο τρόπο, ότι την Τετάρτη 1 ιουνίου προετοιμάζεται το έδαφος για την εκκένωσή του, γεγονός που συνεπάγεται το κλείσιμο μεταναστ(ρι)ών-καταληψιών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Με πρόσχημα κάποιες απαραίτητες εργασίες συντήρησης και απολύμανσης, ώστε να ''διεξαχθούν οι προγραμματισμένες εξετάσεις των σχολών του ιδρύματος από τις 6/6». Αυτή η κεκαλυμμένη απειλή των πρυτανικών αρχών, που με θρασύδειλο τρόπο ανακοινώθηκε, στοχοποιεί άμεσα την κατάληψη. Το Αιγαίο έχει γίνει νεκροταφείο και όλη η χώρα έχει γίνει ένα μεγάλο hot spot διαχείρισης ζωών από τα κράτη, για την συντήρηση και αναπαραγωγή του κεφαλαίου. Αυτή τη φορά μάλιστα και με την συνεργεία της ακαδημαϊκής κοινότητας, η οποία έχει ενταχθεί στην πολιτική που ακολουθείται, συμμετέχοντας στα ερευνητικά προγράμματα ανάπτυξης τεχνολογιών για την φύλαξη των συνόρων και στις επεμβάσεις διατήρησης και διαχείρισης των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

 

Κοινωνικά

1)Τις τελευταίες μέρες κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εγκλωβισμένων στη Λέσβο μεταναστών, που διεκδικούν ελευθερία μετακίνησης και συγκεκριμένα τη δυνατότητα να φύγουν με πλοία για την Αθήνα. Από τις 3 Μαΐου, η αστυνομία δίνει σε όσους και όσες συμπληρώσουν 25 μέρες κράτησης στη Μόρια, ένα χαρτί που τους επιτρέπει να μπαινοβγαίνουν στο κέντρο αλλά όχι να φύγουν εκτός Λέσβου. Την Πέμπτη 26 Μαΐου, πάνω από 300 άνθρωποι όλων των εθνικοτήτων ξεκίνησαν από την Μόρια, έφτασαν στη Μυτιλήνη μπλοκάροντας δρόμους και φωνάζοντας  «we want freedom» και προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε πλοίο για τον Πειραιά. Η αστυνομία κινήθηκε άμεσα και τους απώθησε από το λιμάνι, η πορεία όμως συνεχίστηκε στους δρόμους της πόλης κι έληξε γύρω στις 8 το απόγευμα σε δυναμικό κλίμα και με έντονη την διάθεση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.

2) Την 9η  Ιουνίου ξεκινά, στο Τριμελές Εφετείο στη Θεσσαλονίκη, η δίκη 21 συναγωνιστών, για την υπόθεση εμπρησμού στο εργοτάξιο των Σκουριών την 17η Φεβρουαρίου 2013. Ο εμπρησμός μηχανημάτων στις Σκουριές αποτέλεσε την αρχή μιας επιχείρησης διώξεων ενάντια σε μια ολόκληρη κοινωνία. Χωρίς προσχήματα ο διωκτικός μηχανισμός στράφηκε αδιακρίτως ενάντια σε κάθε πολίτη που συμμετείχε ενεργά στο κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Προσαγωγές, ανακρίσεις, πολύωρες εξαφανίσεις στα υπόγεια της Ασφάλειας, παράνομη λήψη γενετικού υλικού και δημιουργία τράπεζας γενετικών δεδομένων, προφυλακίσεις.   Την Τσικνοπέμπτη του 2013, ένας ολόκληρος στρατός πάνοπλων αντρών της ΕΛ.ΑΣ εισέβαλε στην Ιερισσό, προς αναζήτηση υπόπτων για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο των Σκουριών. Το μέγεθος και η βιαιότητα της αστυνομικής επιχείρησης έκαναν ξεκάθαρο ότι ο στόχος ήταν ολόκληρη η κοινωνία. Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική δεν αγωνίζεται μόνο ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και τη ληστρική εκμετάλλευση των κοινών πόρων. Αγωνίζεται ενάντια σε όλα εκείνα που βάζουν το κέρδος των λίγων πάνω απ΄τη ζωή των πολλών. Και σ΄αυτόν τον αγώνα δε θα είναι κανένας μόνος του. Την 9η  Ιουνίου δεν δικάζονται μόνο 21 αγωνιστές, δικαζόμαστε όλοι. Δικάζεται ολόκληρη η κοινωνία που αγωνίζεται για την ύπαρξή της. Η στήριξη αυτών των ανθρώπων, όπως και η νίκη, είναι μονόδρομος. Να συνεχίσουμε μέχρι την τελική δικαίωση αυτού του αγώνα.

3) Η «Συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία-φυλακή» ην προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποίησε παρέμβασεις με σπρέυ, πανό και τρικάκια στο προξενείο της Χιλής στην μνήμη του αναρχικού συντρόφου Mauricio Morales (που έπεσε νεκρός τον Μάιο του 2009 εν μέσω έντονης καταστολής ενάντια στους αναρχικούς συντρόφους στη Χιλή) και στο προξενείο του Βελγίου (δείχνοντας αλληλεγγύη στους συντρόφους από την αναρχική κατάληψη-βιβλιοθήκη Acrata στις Βρυξέλλες που διώκονται από το 2013 για την αναρχική τους δράση).

4)Απεργία πείνας ξεκίνησαν το Σαββατο 80 μετανάστες που κρατούνται στα κρατητήρια στην Πετρου Ραλλη. Κύριο αίτημά τους η απελευθέρωσή τους. Οι μετανάστες επίσης καταγγέλλουν ότι δεν υπάρχει ιατρική περίθαλψη, καθώς και καμία ενημέρωση για το καθεστώς κράτησής τους, αφού πολλοί κρατούνται περισσότερο από 6 μήνες και άλλοι ακόμα και 18. Αλλά ακόμα και αυτοί που αφήνονται ελεύθεροι με υπηρεσιακά σημειώματα, ξανάσυλλαμβάνονται και οδηγούνται σε κέντρα κράτησης, στην Κόρινθο και αλλού. Αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταναστών. Κανένα κέντρο κράτησης ποτέ και πουθενά.

5)Η Sanaa αφέθηκε ελεύθερη μετά από 15 μήνες εγκλεισμού μέχρι να εξεταστεί το αίτημα ασύλου της. Σε όλο αυτό το διάστημα έχει κάνει αγώνες είτε με άλλες συγκρατούμενες είτε μόνη, με απεργίες πείνας και αποχές συσσιτίου, διεκδικώντας την ελευθερία της. Στις 31 Μαίου δικάζεται επειδή αντιστάθηκε στην προσπάθεια βίαιης απέλασης της. Στεκόμαστε στο πλευρό της Σανάα Ταλέμπ. Να σταθούμε η μία δίπλα στον άλλο απέναντι στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού, τον κοινωνικό κανιβαλισμό και την κρατική καταπίεση.

 

Καλέσματα

1)Δίκη ολικού αρνητή στρατευσης Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, την Πέμπτη στις 9 στο Στρατοδικείο Ρουφ, από  κατάληψη Αντιβίωση, Ξυπόλητο Τάγμα, Κατάληψη Θεμιστοκλέους 58, Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Ολικό Αρνητή Στράτευσης Δημήτρη, Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (Ιωαννίνων), Αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti Αντιεξουσιάστριες/ες Φοιτήτριες/τες.

2)Παρέμβαση – διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ Δάφνης, την Πέμπτη στις 10, από  Γενική συνέλευση σπουδαστών ΔΙΕΚ.

3)Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 12.30 στα Προπύλαια, από  Αυτόνομη Ταξική Συλλογικότητα ΕΚΠΑ.               

4)Αντιφασιστική σύσκεψη για την ακύρωση της φασιστική «εργατική» συνδιάσκεψη, την Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στο πολυτεχνείο (κτίριο γκίνη), από  ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού).