Δελτίο αντιπληροφόρησης (20-05-2016)

Download here! - Downloads: 130 - Plays: 76

Καταστολή

 

  1. Η δίκη των δύο αντιφασιστών από Καβάλα πήρε και την Τετάρτη 18/5 αναβολή λόγω της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων. Η επόμενη ημερομηνία της δίκης θα οριστεί από το Συμβούλιο Εισαγγελέων Πλημμελειοδικών Ξάνθης.
  2. Το κοινωνικό τσουνάμι κατά της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης Ολάντ ξεσπάει σε διάφορες πόλεις τής Γαλλίας. Στην Ρεν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου στο κέντρο. Η γαλλική κυβέρνηση καταστέλλει με άγριο τρόπο τις συνεχιζόμενες δυναμικές διαδηλώσεις. Το βράδυ της Παρασκευής οι δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους αστυνομικούς και τους διαδηλωτές. Το Σάββατο (14/5) το απόγευμα είχε προγραμματιστεί νέα διαδήλωση, παρότι είχε απαγορευθεί από την αστυνομία. Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκαν καταλήψεις λυκείων, κατάληψη στην σχολή καλών τεχνών η οποία συνεχίζεται, μεγάλη πορεία, συγκέντρωση και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο και ολονυχτία. Διαδηλώσεις και σφοδρές συγκρούσεις έγιναν από την Παρασκευή και σε άλλες πόλεις, όπως η Νάντ, Τουλούζη και Χάβρη.
  3. Απεργία πείνας ξεκίνησαν στις 16/5 μετανάστες/πρόσφυγες στο στρατόπεδο του Σχιστού (σύνορα Περάματος-Κερατσινίου) με αιτήματα το άνοιγμα των συνόρων και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης (το φαγητό είναι άθλιο, η διαμονή στις σκηνές ανυπόφορη, τα φίδια να αλωνίζουν και πολλά άλλα) αναφέρουν οτι το στρατόπεδο είναι χειρότερο απο φυλακή.
  4. Συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και προσφύγων στην Ειδωμένη μετα απο απόπειρα εκ μέρους της Ελ.Ασ.να ανοίξει την σιδηροδρομική γραμμή η οποία παραμένει κλειστή πάνω απο 60 μέρες.Οι πρόσφυγες δεχτήκαν δακρυγόνα και καταστολή όταν αντέδρασαν μαζικά.
  5. Σε απεργία πείνας έχουν προχωρήσει από το πρωί της Τρίτης 45 πρόσφυγες, 20 άντρες και 25 γυναίκες στο Κέντρο φιλοξενίας στη Σούδα του Κάστρου της Χίου.Αρνούντε για δεύτερη μέρα να σιτιστούν και ζητάνε μία υπεύθυνη απάντηση για το μέλλον τους.«Δεν χρειαζόμαστε φαγητό, χρειαζόμαστε ένα μέλλον», γράφουν σε ένα από τα ταμπλό όπου κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους.

 

 

Κοινωνικά

 

  1. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση και κατάληψη της πλατείας στη συμβολή Λαγκαδά & Αγ. Δημητρίου όπου είχε καλεστεί συγκέντρωση από φασίστες. Η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πορεία όπου 400 αντιφασίστες/στριες πορεύθηκαν από την Αγ. Δημητρίου ως την Εγνατία (όπου έγινε και στάση 30 λεπτών για να μη μείνει ανοιχτή δίοδος για το κέντρο για τους φασίστες) και διαλύθηκαν στην Βενιζέλου. Οι 60 όλοι κι όλοι που πήγαν τελικά στη συγκέντρωσή τους κρύφτηκαν πίσω από τις κλούβες απέναντι από την κατειλλημένη πλατεία, ενώ μετά από 100 μέτρα διαλύθηκαν στον σταθμό των τρένων. ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
  2. Μία νέα κατάληψη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Βόλου με το όνομα Α.Κ.Ρή.Δ.Α. (Αντιεξουσιαστική Κατάληψη Ρήξης για την Διάχυση της Ανομίας.) Όπως αναφέρει το κείμενο της αυτοπαρουσίασής της: "Προτάσσουμε την πολύμορφη δράση εκτός των τειχών που θέτει το πανεπιστήμιο, δίνοντας χώρο σε κάθε άτομο να διατηρεί την αυτοδιάθεση του και δομούμε έναν ασφαλή χώρο για τις έμφυλες ταυτότητες μας σε πείσμα των καταπιεστών μας. Το στέκι θα βασίζεται στις αρχές της αυτοοργάνωσης, της ελευθερίας, της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης ενώ σκοπός μας είναι να διεξάγεται και συνεχής πόλεμος με κάθε φασιστική και εξουσιαστική λογική, αρχηγούς και κομματικές γραμμές."

 

Καλέσματα

 

  1. Συγκέντρωση αποκλεισμός, την Παρασκευή, στις 9.00 έξω απο την εφορία Νάξου.
  2. Μικροφωνική αλληλεγγύης με τους μετανάστες, την Παρασκευή, στις 18.00 στην πλατεία Καραισκάκη (απέναντι από τον σταθμό) Θεσσαλονίκη από αντιεξουσιαστικό στέκι κάμενικ.
  3. Προσυγκέντρωση για την πορεία προς το κέντρο κράτησης στην Ξάνθη, την Κυριακή, στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 10.00.