Δελτίο αντιπληροφόρησης (16-05-2016)

Download here! - Downloads: 114 - Plays: 17

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 
 
Στα πλαίσια των 29ων γενεθλίων της κατάληψης στέκι στο βιολογικό (Θεσ/νικη) θα πραγματοποιηθεί διήμερο (Τρίτη 17 μαιου και Τετάρτη 18 μαιου) με εκδηλώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές, κουζίνα, μουσική.
 
Παρέμβαση στο Δημαρχείο Αθήνας στην πλατεία Κοτζιά ενάντια στην βεβήλωση της ιστορίας από τον δήμαρχο Αθηνών Καμίνη, έγινε από οργανώσεις και συλλογικότητες που συμμετέχουν στην αντιφασιστική σύσκεψη για την αντιμετώπιση της γιορτής μίσους των φασιστών και την υπεράσπιση της ιστορικής μνήμης.Η Χρυσή Αυγή είχε ανακοινώσει για το Σάββατο 14 Μαΐου μία γιορτή νεολαίας στην ουσία μία εκδήλωση μίσους,στο παλιό πάρκο της χωροφυλακής που είναι ένας ιστορικός χώρος όπου το μετεμφυλιακό ακροδεξιό κράτος εκτέλεσε τον Μπελογιάννη και άλλους 3 κομμουνιστές αγωνιστές το 1952. Το πάρκο με  το μνημείο είναι ένας χώρος που κάθεται βαριά στο στομάχι των ναζιστών μιας και βρίσκεται στα 100 μέτρα από τα γραφεία τους και ήδη από πέρυσι προσπάθησαν να το μαγαρίσουν με σβάστικες.

Το Σάββατο 14/05, στο στέκι Άνω Πόλης της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-συζήτηση, εκ μέρους της πρωτοβουλίας για την ολική άρνηση στράτευσης, για τους μισθοφορικούς στρατούς στη σύγχρονη πολεμική διαδικασία. Η εισήγηση επικεντρώνεται σε διεθνές και πλανητικό επίπεδο αλλά αναφέρεται επίσης και στην προβολή του ζητήματος στην καθημερινότητα της ελλαδικής επικράτειας.

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Νεκρός, βρέθηκε ένας ακόμα κρατούμενος στο «Νοσοκομείο» Κρατουμένων Κορυδαλλού, την Πέμπτη. Πρόκειται για τον έκτο νεκρό μέσα σε μόλις πέντε μήνες στο κολαστήριο που έχουν βαπτίσει «νοσοκομείο» κρατουμένων κορυδαλλού. Ο 62χρονος κρατούμενος έπασχε από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα. Πρόκειται για κρατικές δολοφονίες χωρίς ουδεμία αμφισβήτηση, αφού η «γραμμή» την οποία φαίνεται ότι υπηρετεί με μεγάλη αφοσίωση το συνάφι των δικαστών είναι να μην αποφυλακίζουν κρατούμενους με σοβαρά προβλήματα υγείας παρ’ ότι σύμφωνα με τον νόμο που υποτίθεται ότι οι ίδιοι υπηρετούν, συντρέχουν και με το παραπάνω οι προϋποθέσεις αποφυλάκισης.

 

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

Πορεία-διαμαρτυρία για τη διεξαγωγή του 2ου LGBTQI+ pride Κρήτης, την Τρίτη στις 18.00 στην Πλατεία Λιονταριών Ηρακλείου, από  2ο LGBTQI+ pride Κρήτης.

 

Σύσκεψη απάντηση στη φασιστική πρόκληση της «εργατικής συνδιάσκεψης» της ΧΑ, την τρίτη στις 20.30 στα γραφεία του συλλόγου, από  Συλλόγο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής.

 

Δίκη των 2 αντιφασιστών από Καβάλα, την Τετάρτη στις 09.00 στα δικαστήρια Ξάνθης από  Αυτόνομο Στέκι Καβάλας και κατάληψη Βύρωνος 3.

 

Συνέχεια αγώνα & διαμαρτυρία για τις κεραίες, την Τετάρτη στις 18.00 στην ΕΡΤ, από  Επιτροπή κατοίκων Κοντόπευκου Αγίας Παρασκευής.