Δελτίο Αντιπληροφόρησης (02/05/2016)

Download here! - Downloads: 112 - Plays: 82

Καταστολή

1)Για 9η ημέρα συνεχίζεται η απεργία πείνας πέντε προσφύγων στη Ριτσώνα. Προς το παρόν, ούτε μια επίσκεψη γιατρού δεν έχει γίνει για να εξετάσει τους απεργούς πείνας. Η παρουσία γιατρού και η εξέταση των απεργών πείνας είναι υποχρέωση βάσει του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας καθώς και της νομοθεσίας. Αλληλέγγυος κόσμος ρωτώντας τον υπεύθυνο του στρατοπέδου -από το σώμα της πολεμικής αεροπορίας- να μάθει γιατί δεν έχει προβεί στα πρέποντα πήρε την απάντηση ότι οι απεργοί πείνας δεν χρειάζονται γιατρό «αφού είναι όρθιοι, περπατάνε και μάλλον τρώνε κρυφά». Παρά τις δηλώσεις, η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι είναι σε πολύ κακή κατάσταση σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας τους.

 

Κοινωνικά

1)Απελευθερώθηκε στις 27 Απριλίου  η αγωνίστρια μετανάστρια Sanaa Taleb όπου κρατούνταν αιχμάλωτη εδώ και πάνω από 12 μήνες στα κρατητήρια του Ελληνικού. Εκκρεμεί η δίκη της που έχει αναβληθεί για 31 Μαΐου με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει επειδή αντιστάθηκε στην απέλασή της.

2)Επί καθημερινής βάσης τα άτομα της εταιρείας φύλαξης των καταστημάτων LIDL (μία από αυτές τις εταιρείες είναι η TARGET SECURITY) επιτίθενται ακόμα και σε μικρά παιδιά Ρομά εκτός καταστημάτων επειδή κάνουνε το σοβαρότερο έγκλημα του κόσμου(!): πουλάνε χαρτομάντιλα κι άλλα είδη για να εξασφαλίσουν ένα κρουασάν ή ζητιανεύουν. Πολλοί άστεγοι άνθρωποι με ψυχολογικά προβλήματα κάνουν το ίδιο και δέχονται τον φασισμό των ιδιωτικών μπάτσων.

 

Καλέσματα

1)Μικροφωνική αντιπληροφόρησης για τον Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, την Δευτέρα στις 12.00 στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον, από Ζώνη Ε´- αναρχική ομάδα από τα Άνω Λιόσια.  

 

Διεθνή

1)Το αυστριακό κράτος, μετά από υπερψήφιση στο κοινοβούλιο του, υιοθέτησε έναν από τους πιο σκληρούς νόμους για το άσυλο στην Ευρώπη, λίγες ημέρες μετά την επιτυχία της ακροδεξιάς στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Tο χυδαίο ρατσιστικό νομοσχέδιο έχει προκαλέσει αντιδράσεις γιατί -μεταξύ άλλων- επιτρέπει στην κυβέρνηση να κηρύξει «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη χώρα σε περίπτωση που αυξηθεί ξαφνικά ο αριθμός των μεταναστών, όπως και το να απορρίψει τις περισσότερες αιτήσεις ασύλου απευθείας από τα σύνορα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αυστρία έχει 150 αφίξεις μεταναστών την ημέρα.