Δελτίο Αντιπληροφόρησης (22/04/2016)

Download here! - Downloads: 111 - Plays: 15

Εργατικά

 1. Μια μικρή, αλλά ιδιαίτερα σημαντική νίκη σημειώθηκε στις 9 Απρίλη, νίκη της ταξικής αλληλεγγύης και δικαίωση για τον Σάκη Παπαδόπουλο. Με ομόφωνη απόφαση σε έκτακτη συνεδρίασή του στις 9 Απρίλη, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» αποφάσισε να επιστρέψει στη δουλειά του ο πρώην πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της «Θέμις Κατασκευαστική» κατά το 2011, Σάκης Παπαδόπουλος. Σημειώνεται ότι η απομάκρυνσή του από την εργασία θεωρήθηκε συνδικαλιστική δίωξη.
 2. Παρέμβαση στο κατάστημα Πλαίσιο στην οδό Βενιζέλου με μοίρασμα κειμένου και ανάρτηση πανό για την απόλυση εργαζόμενης πραγματοποιήθηκε στην ομώνυμη αλυσίδα στη Λάρισα. Οι αλληλέγγυοι αποτελούνταν από μέλη της ΕΣΕ Θεσσαλονίκης και του ΣΣΜ Θεσσαλονίκης. Στηρίζουμε τον αγώνα της απολυμένης συναδέλφου και του επιχειρησιακού σωματείου.

 

 

Καταστολή

 1. Στο αρχείο μπήκε το ναζιστικό πογκρόμ του 2011 με τους δράστες να χαρακτηρίζονται ως «Άγνωστοι». Μετά την υποβολή Υπομνήματος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την τύχη της μηνυτήριας αναφοράς για το ρατσιστικό πογκρόμ του Μάη του 2011, την ίδια μέρα (14/4/2016) ο αρμόδιος εισαγγελέας Τριανταφυλλόπουλος αποφάσισε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης. Τυχόν ανάσυρσή της μετά τις 12/5/2016 δεν θα έχει καμία πρακτική συνέπεια αφού τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, σωματικών βλαβών και φθοράς ξένης ιδιοκτησία, θα έχουν παραγραφεί.
 2. Tην Πέμπτη άφησε την τελευταία του πνοή ο 40χρόνος μετανάστης από τη Συρία, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, ο οποίος χτυπήθηκε από όχημα της ΕΛ.ΑΣ τη Δευτέρα στην Ειδομένη. Η ΕΛ.ΑΣ ισχυρίζεται ότι ήταν ατύχημα, όμως αυτόπτες μάρτυρες λένε πως όχι μόνο δεν ήταν ατύχημα, αλλά αστυνομικός που ήταν μέσα στο βαν προσπάθησε να παρουσιάσει τον μετανάστη ως αυτόχειρα.
 3. Όπως παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, το ελληνικό κράτος συνεχίζει να στοχοποιεί τις αλληλέγγυες δομές. Τελευταία περιστατικά αποτελούν  η εισβολή της ΕΛ.ΑΣ στον αλληλέγγυο χώρο του Soli-Cafe στη Χίο την Τρίτη και η εκκένωση του Nο Border Kitchen στη Λέσβο την Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα, η εισβολή στο Soli-Cafe έγινε στις 8 το πρωί με εντολή από εισαγγελέα αφού νωρίτερα κάποιος/α είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά. Μαζί με τα καμάρια της ΕΛ.ΑΣ ήταν και υπάλληλοι από το Υγειονομικό και την Πολεοδομία για να εξετάσουν το χώρο παρασκευής φαγητού αλλά  και την στατικότητα του κτηρίου.
 4. Την Τετάρτη περισσότεροι από 400 μετανάστες συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ στο κέντρο κράτησης μεταναστών στην Μόρια κατά την εκκένωση του No Border Kitchen. Η εκκένωση και οι συλλήψεις έγιναν παρουσία δικαστικής αρχής. Ένα μήνα πριν, η ΕΛ.ΑΣ είχε απειλήσει με εκκένωση του χώρου και τώρα δεν αφήνει να υπάρχουν δημοσιογράφοι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στο χώρο που η αλληλέγγυα δομή προσφέρει φαγητό στους μετανάστες.

 

 

Καλέσματα

 1. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 4 αντιφασίστες και αναρχικούς που δικάζονται για εισβολή στα γραφεία του τέως υφυπουργού ανάπτυξης του Πασοκ στις 22/2/12, την Παρασκευή στις 9.00 στα Δικαστήρια Αγρινίου, από αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Αγρινίου
 2. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο εργασίας, την Παρασκευή στις 12:00, από Ενεργούς-Άνεργους για μαζικό κίνημα κατά της ανεργίας.
 3. ANTIFA διαδήλωση ενάντια στην αντιμεταναστευτική πολιτική την Παρασκευή στις 18:30 στην Πλατεία Αμερικής, από την συνεργασία αντιφασιστικών ομάδων του antifa community.
 4. Μικροφωνική παρέμβαση αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες την Παρασκευή στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, από Συνέλευση αναρχικών στεκιού Καρδίτσας και Συνέλευση αναρχικών Λαμίας.
 5. Αντιπολεμική συγκέντρωση, Πορεία γειτονιάς και Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες, την Παρασκευή στις 19.00 στην Αγία Βαρβάρα, από Πρωτοβουλία κατοίκων Τούμπας, Αντιφασιστική Επιτροπή Τούμπας, Συντονισμός κατοίκων/συλλογικοτήτων της Τούμπας.
 6. Αντιφασιστική πορεία, το Σάββατο στις 12.00 στο σταθμό ΗΣΑΠ Πετραλώνων, από αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια, Vogliamo Tutto e per Tutti, Εργαζόμενοι Κάτοικοι Ταύρου και Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου.
 7. Αντιφασιστική διαδήλωση το Σάββατο στις 12:00 στην Πλατεία Δαβάκη Καλλιθέας, από Αντιφα Καλλιθέας και Αυτονομους Αντιφα.
 8. Αντιπολεμική – Αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία στο Ελληνικό, το Σάββατο στις 12:00 στην Πλατεία Σουρμένων στο Ελληνικό, από Πρωτοβουλία Αγώνα & Αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και μετανάστες στα νότια προάστια.
 9. Διαδήλωση γειτονιάς ενάντια σε πόλεμο, συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και κλειστά σύνορα, το Σάββατο στις 12:00 στην Πλατεία Σημηριώτη στη Νέα Ιωνία, από Σωματεία,  φορείς και συλλογικότητες Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου και αμαρουσίου.
 10. Πορεία ενάντια στην καταστολή των μαθητικών αγώνων, το Σάββατο στις 17:00 στην Αγία Παρασκευή, από Συνέλευση Μαθητών/τριών από Αναρχικό/Αντιεξουσιαστικό χώρο.
 11. Παρέμβαση στα πλαίσια της Κυριακάτικης Απεργίας, την Κυριακή στις 12:00 στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας,από Συντονισμό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και στα απελευθερωμένα ωράρια.