Δελτίο αντιπληροφόρησης (18-04-2016)

Download here! - Downloads: 107 - Plays: 12

Εργατικά

 1. Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Ζωγράφου, απαιτώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των 6 εργαζομένων αορίστου χρόνου που παραμένουν απλήρωτοι για 4 μήνες, πραγματοποίησαν την Τρίτη 5 Απρίλη οι εργαζόμενοι στον Δήμο και το συνδικάτο εργαζομένων στου Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 2. Παρέμβαση στο κατάστημα Πλαίσιο (στη οδό Βενιζέλου), πραγματοποίησαν αλληλέγγυοι με μοίρασμα κειμένου και ανάρτηση πανό για την απόλυση εργαζόμενης της ομώνυμης αλυσίδας στη Λάρισα. Οι αλληλέγγυοι αποτελούνταν από μέλη της ΕΣΕ Θεσσαλονίκης και του ΣΣΜ Θεσσαλονίκης.
 3. Δικαίωση για τους 42 απλήρωτους εργαζόμενους στην εφημερίδα «Επενδυτής». Με απόφαση δικαστηρίου δικαιώνονται οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της εφημερίδας, με την αγωγή τους διεκδικούσαν μισθούς υπερημερίας που αντιστοιχούσαν στην περίοδο της επίσχεσης μέχρι την κατάθεση της αγωγής.
 4. Συγκέντρωση ενάντια στον νόμο-λαιμητόμο για το ασφαλιστικό πραγματοποίησαν την Δευτέρα 4 Απρίλη οι εργαζόμενοι στον χρηματοπιστωτικό τομέα στον κόμβο Κηφισίας όπου έχουν έδρα πολλές εταιρείες του κλάδου.
 5. Την ίδια ημέρα συγκέντρωση στο «Δαχτυλίδι» της Κηφισίας πραγματοποίησαν για τον ίδιο λόγο και οι εργαζόμενοι στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική.

 

 

Καταστολή

 1. Η Σάναα Τάλεμπ, η μετανάστρια που αντιστάθηκε στη βίαιη απέλασή της, και προχώρησε σε απεργία πείνας μαζί με άλλες συγκρατούμενές της για τις συνθήκες που επικρατούν στο Ελληνικό, δικάζεται στις 31/5 για απείθεια και φθορά ξένης περιουσίας και η κράτησή της επεκτάθηκε ήδη στους 12 μήνες χωρίς ενδείξεις ότι θα ελευθερωθεί μετά. Οι μετανάστριες που αντιστέκονται απέναντι σε αυτές τις συνθήκες, έρχονται αντιμέτωπες με την βίαιη καταστολή και την εκδικητικότητα του κρατικού μηχανισμού.
 2. Προσαγωγές, μπατσοκρατία και στημένη φιέστα  στη Μυτιλήνη εν όψει της επίσκεψης Πάπα, Πατριάρχη και Τσίπρα. Συνολικά προσήχθησαν 9 άτομα και κρατήθηκαν για πάνω από 3 ώρες πριν αφεθούν ελεύθεροι. Η χυδαία υποκρισία της σημερινής επίσκεψης κορυφώθηκε μέσα στο κέντρο κράτησης της Μόριας όπου σε υποδομές για 1500 άτομα κρατούνται σε άθλιες συνθήκες πάνω από 3.000 άνθρωποι, χωρίς καμιά φροντίδα για τους αρρώστους, τα παιδιά και τις εγκύους. Για να μην έρθουν αντιμέτωποι με αυτό το θέαμα οι επίσημοι και οι κάμερες, οι αρχές είχαν φροντίσει να μεταφέρουν άρον άρον 1000 άτομα στο κέντρο υποδοχής του Καρατεπέ και να κλειδώσουν στο πίσω μέρος όλους τους υπόλοιπους κρατούμενους.
 3. Ο αγώνας των έγκλειστων μεταναστριών του κέντρου κράτησης ελληνικού για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια τους συνεχίζεται. 10 κρατούμενες μετανάστριες συνεχίζουν την απεργία πείνας που ξεκίνησαν στις 13/4, πάρα την τρομοκράτηση και την καταστολή που δέχονται – οι ανθρωποφύλακες τιμωρητικά τους απαγορεύσαν τον προαυλισμό.

 

Κοινωνικά

 1. Μετά από προετοιμασίες εβδομάδων, από κλιμάκια του στρατού, "εγκαινιάστηκε" το νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην περιοχή του Βόλου. Ένας χώρος στο πουθενά, με κτίριο που χρησιμοποιείται για την στέγαση των μεταναστών και προαύλιο με ψηλή περίφραξη γύρω-γύρω. Στο στρατόπεδο ισχύει απαγόρευση εισόδου σε "μη πιστοποιημένους/ες" αλληλέγγυους/ες και μένουν 203 μετανάστες/στριες, ανάμεσά τους 48 γυναίκες και 103 παιδιά, όλοι/ες από Συρία, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εκεί από την περιοχή των Ιωάννινων.

 

 

Καλέσματα

 1. Κινητοποίηση στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, τη Δευτέρα, στις 07.30, στα κεντρικά γραφεία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (Νέα Κηφισιά), από Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.
 2. Συγκέντρωση για εφετείο φυλακισμένων αναρχικών, τη Δευτέρα, στις 18.00, Ναυαρίνου με Τσιμισκή, από Κατάληψη Terra Incognita, Συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία φυλακή, Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά.
 3. Πορεία για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, την Τρίτη, στις 18.00, στην πλατεία Επταλόφου, από Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά, Συντονισμός ενάντια στο νέο ασφαλιστικό (θεσσαλονίκη).
 4. Πορεία ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, την Τρίτη, στις 18.00, στο Παράρτημα (Πάτρα), από Συνέλευση αναρχικών για την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, Ανοιχτή Συνέλευση για τη διοργάνωση δράσεων ενάντια στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
 5. Κάλεσμα για το εφετείο της Υπόθεσης Βελβεντού, την Τετάρτη, στις 9.00, στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού, από Συνέλευση αλληλεγγύης για την υπόθεση του Βελβεντού.