Δελτίο αντιπληροφόρησης (13-04-2016)

Download here! - Downloads: 111 - Plays: 11

Εργατικά

1)Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις έξω από το rolling burger bar στην Θεσσαλονίκη ως απάντηση στις εκδικητικές απολύσεις της εργοδοσίας. Η τελευταία παρέμβαση έγινε το βράδυ της Κυριακής από το Σωματείο Βάσης Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, τους τέσσερις απολυμένους του rolling burger bar και αλληλέγγυους-αλληλέγγυες. Οι απολυμένοι απαιτούν άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και επαναπρόσληψη των τριών από αυτούς.

 

Κοινωνικά

1)Μία ακόμα παρ’ ολίγον εργοδοτική δολοφονία συνέβη την εβδομάδα πους μας πέρασε. Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, οι δύο εργάτες που τραυματίστηκαν σοβαρά από ηλεκτρικό ρεύμα σε κολόνα της ΔΕΗ, στην πλατεία Χατζή το πρωί της Τρίτης 29 Μάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν εργάτη ελληνικής καταγωγής και έναν αλβανικής καταγωγής, που δούλευαν σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία για λογαριασμό της ΔΕΗ επιχείρησε να αντικαταστήσει μία παλιά ξύλινη κολόνα με τσιμεντένια.

2)Παρέμβαση στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποίησε η Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση. Κρεμάστηκε πανό με σύνθημα "Ενάντια στις απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης- Κοινωνική και ταξική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες.

3)Την Κυριακή 10/4 στον Πειραιά αντιφασιστικές οργανώσεις ΟΡ.Μ.Α και Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α απέτρεψαν για άλλη μια φορά τη φασιστοσύναξη που είχε ανακοινωθεί. Οι φασίστες κρύφτηκαν πίσω από τις κλούβες, έχοντας την προστασία της αστυνομίας.

 

Καταστολή

1)Την Τρίτη προσήχθησαν 16 αλληλέγγυοι στην Ειδομένη με αφορμή την εξακρίβωση στοιχείων. Οι αλληλέγγυοι που προσήχθησαν ήταν πέντε Γερμανοί, δυο Ελβετοί, ένας Ολλανδός, δυο Αυστριακοί, ένας Πορτογάλος, δυο Σουηδοί και δυο Τσέχοι. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, εκτός από τον έναν Γερμανό, ο οποίος κρατείται με την κατηγορία της οπλοκατοχής, λόγω μαχαιριού που σύμφωνα με «πληροφορίες», βρέθηκε στο αυτοκίνητό του.

2)Το Σάββατο παρουσιάστηκε ακόμη ένα περιστατικό φασιστικής συμπεριφοράς από οδηγό του ΟΑΣΘ. Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει εκφράσει και άλλες φορές τις φασιστικές του αντιλήψεις και δείγμα αυτών στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν η αποβίβαση από το λεωφορείο αλλοδαπού επιβάτη, με πρόσχημα ανεκδιήγητες δικαιολογίες. Η σιωπή δηλώνει συνενοχή, καμία ανοχή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

3)Σήμερα συμπλήρωσε τις 77 ημέρες απεργίας πείνας η Fadik Adıyaman, συνεχίζοντας τον αγώνα κατά της απομόνωσης και των αυθαίρετων συνθηκών κράτησης και έχοντας ως αίτημα την μεταφορά της σε άλλη φυλακή, όπου κρατούνται και οι συντρόφισσές της. Σημειώνουμε ότι η ίδια κρατείται σε ένα μικρό κελί, στην φυλακή, τύπου Τ, Tekirdağ, στην Τουρκία. Η Fadik Adıyaman έχει αγωνιστεί για πολλά θέματα όπως το νερό, το ρεύμα, το δικαίωμα στέγασης, τη δικαίωση των αιτημάτων των πολιτικών κρατουμένων και για τα δικαιώματα των λαών και των εργαζομένων.Να γίνει δεκτό το αίτημα της Fadik Adıyaman.