Δελτίο αντιπληροφόρησης (08-04-2016)

Download here! - Downloads: 100 - Plays: 25
ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ
 
1)Σε ερώτηση του προς τους Υπουργούς Εργασίας και Οικονομίας,  ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης,ζητάει τον λόγο για τον οποίο δεν εχει κοπεί το νερό και το ηλεκτρικό στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.
2)Απο την Δευτέρα τέθηκε σε εφαρμογή το αντι-μεταναστευτικό Νομοσχέδιο. Έτσι, απελάθηκαν ηδη στην Τουρκία 136 πρόσφυγες απο την Λέσβο και 66 απο την Χίο.
 
3) Φασιστοσυγκέντρωση ενάντια στους μετανάστες πραγματοποιήθηκε στη Χίο την Τετάρτη, η οποία ήταν καλεσμένη απο ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. καθώς είχε επίσης καλεστεί αντισυγκέντρωση απο μετανάστες και αλληλλέγγυους ενάντια στην μισαλλοδοξία, σημειώθηκαν συγγρούσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων. Επίθεση με πέτρες δέχτηκε απο τους φασίστες ο Αυτοοργανωμένος χώρος Soli Cafe ενώ τραυματίστηκε κι ενας δημοσιογράφος.
 
ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
 
1) Από το λιμάνι του Πειραιά,το βράδυ της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε πορεία απο περίπου 80 μετανάστες/στριες και αλληλέγγυους/ες με σκοπό να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα. Στα Προπύλαια, οι μπάτσοι πραγματοποίησαν προσαγωγές, σε μια ακόμη τραμπούκικη μορφή εξουσίας, με τους προσαχθέντες να υπολογίζονται γύρω στους 30 με 35. Τελικά, χάρη στην άμεση κινητοποίηση των αλληλέγγυων που συγκεντρώθηκαν έξω από τη Γ.Α.Δ.Α και την απαίτηση για την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.
 

2) Από την Τρίτη οι κρατούμενοι στις πτέρυγες Ε2, Γ2 και Α1 στις φυλακές Τρικάλων ξεκίνησαν μια σειρά κινητοποιήσεων. Στόχος τους είναι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους, που αφορούν θέματα υγείας, σίτισης, υγιεινής και καθαριότητας, άθλησης και ψυχαγωγίας. Τα αιτήματά τους αφορούν, επίσης, θέματα μόρφωσης, κατάρτισης, επικοινωνίας με το κοινωνικό περιβάλλον (επισκέψεις συγγενών ή μη, ανταλλαγή επιστολών, τηλεφωνική επικοινωνία, άδειες εξόδου), παροχής των αναγκαίων ειδών του εκάστοτε καταστήματος προς άπορους κρατούμενους, πρόσληψης κοινωνικού λειτουργού στο κατάστημα των Τρικάλων και παράδοσης σε χρονικό διάστημα 24 ωρών των χρημάτων που αποστέλλονται προς τους κρατούμενους. Ως πρώτο βήμα λοιπόν, οι κρατούμενοι αρνούνται να μπουν στα κελιά τους τις μεσημβρινές ώρες από τις 12 μέχρι τις 15 ενώ στην περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, θα κλιμακώσουν τις δράσεις τους.

3) Από τις 31 Μαρτίου οι κρατούμενοι στις φυλακές Γρεβενών αρνούνται την μεσημεριανή κατάκλιση στα πλαίσια κατάδειξης του φασιστικού χαρακτήρα διοίκησης του "Σωφρονιστηρίου", της αδιαφορίας του αρμόδιου Υπουργείου στα πλαίσια της "δεύτερης φοράς αριστερά" και διεκδικούν μέσω του αγώνα τους, την αξιοπρεπή -ποιοτικά και ποσοτικά- σίτιση για έναν ενήλικα, την δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την χορήγηση τακτικών αδειών σε όλους όσους τις δικαιούνται, την ενεργοποίηση της -κατά τα άλλα ανενεργής- κοινωνικής λειτουργού και την βοήθεια σε όλους τους άπορους κρατούμενους, όσον αφορά τα στοιχειώδη είδη. Απαιτούν επίσης την καθημερινή διανομή επιστολών και χρημάτων από τον ταχυδρόμο του "Σωφρονιστηρίου" όπως παντού είθισται να συμβαίνει, καθώς και την επίδοση νόμιμης φορολογικά αποδείξεως για κάθε αγορά από το "Σωφρονιστήριο", για ευνόητους λόγους.

ΔΙΕΘΝΗ
 
1) Πάνω απο ένα εκατομμύριο διαδήλωσε την Πέμπτη 31 Μαρτίου στην Γαλλία. Στην απεργιακή ημέρα δράσης ενάντια στο νέο νόμο για τα εργασιακά της Κυβέρνησης Ολάντ είχαν καλέσει Συνδικάτα και Φοιτητικοί Σύλλογοι.
 
ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ
 
1) Παρέμβαση με μοιρασμα κειμενων για την απόλυση της Σοφιας Πάτα απο το κατάστημα "ΠΛΑΙΣΙΟ" Λάρισας, την Παρασκευή στις 11.00 από ΕΣΕ Θεσσαλονίκης.

2) Συγκεντρωση-μικροφωνικη αλληλεγγυης στο lgbtq-pride Κρήτης, την Παρασκευή στις 18.00, από συλλογικότητα azadi

3) Αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό συλαλητηριο αλληλεγγύης, το Σάββατο στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά από πρωτοβουλία οργανώσεων συλλογικοτήτων.

4) μικροφωνικη συγκεντρωση ειδων πρωτης αναγκης για τους μετανάστες, το Σάββατο στις 12.00 στην πλατεία
Αγίου Βλάσιου Αθηνών, από ρωγμη στο κυριαρχο.

5) Προσφυγική διαδήλωση, το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι στην πλατεια Βικτωρίας από ροσινάντε.
6) Συγκέντρωση αλληλεγγυης στους προσφυγες, την Κυριακή στις 11.00 στο στρατοπεδο κουτσοχερου λάρισας, από "συντονισμός για το προσφυγικο-μεταναστευτικο"
7) Αιφασιστικη συγκεντρωση την Κυριακή στις 17.00 στο σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά, από Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α- Οργανωση μαχητικου αντιφασισμου.