Δελτίο Αντιπληροφόρησης (22/03/2016)

Download here! - Downloads: 125 - Plays: 76
Εργατικά

1)Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Σπάρτης καταγγέλλουν ότι δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας και μένουν εκτεθειμένοι στα διάχυτα απορρίμματα μετά από την εφαρμογή του νέου προγράμματος, αφού από τα σημεία που αφαιρέθηκαν οι κάδοι κοινής χρήσης η διαλογή γίνεται με τα χέρια.

2)Εντείνεται η εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας για το μήνα Φλεβάρη του 2016,καθώς αποτυπώνεται η επέκταση των ελαστικών, προσωρινών και κακοπληρωμένων θέσεων εργασίας έναντι της πλήρους απασχόλησης που σταδιακά χάνει έδαφος. Ένα επίσημο δηλαδή εργαλείο της κυβέρνησης και του κράτους, επιβεβαιώνει την επέκταση των ελαστικών, προσωρινών και κακοπληρωμένων θέσεων εργασίας έναντι της πλήρους απασχόλησης που σταδιακά χάνει έδαφος.

3)Καταγγελία του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στην "WIND"(ΠΑΣΕ-WIND), σχετικά με την διαχείριση της αλληλογραφίας από την εργοδοσία. Όπως καταγγέλλεται, συστημένος φάκελος ο οποίος περιείχε επιστολή του Υπουργείου Οικονομίας προς το Σωματείο, ανοίχτηκε από την διοίκηση της εταιρείας, κρατήθηκε και στο σωματείο στάλθηκε μία. φωτοτυπία. Από την πλευρά της η διοίκηση κάνει λόγο για ανθρώπινο λάθος. Το σωματείο καταρρίπτει αυτόν τον ισχυρισμό καθώς, όπως καταγγέλλεται, είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει το Σωματείο να λαμβάνει ανοιχτούς φακέλους που προορίζονται για το ίδιο.

 

κοινωνικά

1. Έγκυος κρατούμενη στο Κέντρο Κράτησης Ελληνικού, παρά τις εκκλήσεις της για ιατρική βοήθεια στους φύλακες, δεν μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο και απέβαλε την Τρίτη 15 Μάρτη. Ήδη τρεις μέρες πριν, ζήτησε να μιλήσει με αλληλέγγυους, τους οποίους ενημέρωσε ότι είναι έγκυος κι ότι αιμορραγεί. Οι διαμαρτυρίες των αλληλέγγυων  στους φύλακες για άμεση μεταφορά της στο νοσοκομείο αγνοήθηκαν παντελώς, αμφισβητώντας τόσο την εγκυμοσύνη όσο και την αιμορραγία της κρατούμενης.

2. Το πρωί του Σαββάτου, μαζί με την αστυνομία, στελέχη της Ύπατης ενημέρωναν τους πρόσφυγες που βρίσκονταν στη Μόρια της Λέσβου ότι πρέπει να φύγουν, καθώς σε 24 ώρες το Κέντρο θα μετατρέπονταν σε Κλειστό Κέντρο Κράτησης. Σύμφωνα με καταγγελίες εναντίον μελών- στελεχών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ το ίδιο βράδυ «έσερναν από τα πόδια Πακιστανούς για να φύγουν από το Κέντρο Ταυτοποίησης της Μόριας, να μπουν στα λεωφορεία και να μεταφερθούν στο λιμάνι». Μάλιστα, όπως αναφέρεται «γνωστά, μεγάλα στελέχη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ έβγαζαν τα διακριτικά από τις στολές τους και μετά βίας έσπρωχναν τους πρόσφυγες από το Κέντρο».

3. Ακόμη μία ολική άρνηση στράτευσης από τον αναρχικό Α. Δ, δημοσιοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2016.

 

καταστολή

1. Αποφυλακίστηκε την Παρασκευή ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου, που είναι το εκ του νόμου ανώτατο επιτρεπτό όριο προσωρινής κράτησης. Ο δολοφόνος θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό με 24ωρη αστυνομική φύλαξη και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα., ενώ θα μεταβαίνει με συνοδεία για τη συνέχιση της δίκης. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ.

2. Ξημερώματα Σαββάτου πραγματοποιήθηκε και δεύτερη απόπειρα εμπρησμού της κατάληψης Βανκούβερ Απαρτμάν στην Αθήνα, η οποία ήταν αποτυχημένη και δεν προκάλεσε ζημιές. Υπενθυμίζουμε ότι πριν μία εβδομάδα είχε ξαναγίνει αποτυχημένη εμπρηστική ενέργεια  εναντίον της κατάληψης  ενώ ανάληψη ευθύνης έκαναν οι «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές». Οι καταλήψεις θα μείνουν, οι φασίστες θα πάνε πίσω στις τρύπες τους.

 

Καλέσματα

1. Αντιομοφοβική παρέμβαση και πορεία, την Τρίτη στις 4.30 το απόγευμα, στο Θόλο Πανεπιστήμιο οδός Ιάσονος, στο Βόλο, από Αναρμονικές Έκφυλοι

2. Συγκέντρωση-παρέμβαση για τους πρόσφυγες, τη Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία στην Καρδίτσα, από  Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες Καρδίτσας          

 

Διεθνή/ International news

1. On Saturday 19th of March, many manifestations were held in cities across Europe in which people demanded opening of the borders, safe passage for all and the end of EU's policy of dehumanization and death. In Vienna, Austria 6000 people, among them hundreds in the block of left radicals demanded dismantling of Fortress Europe and expressed welcome to the migrants. In Ljubljana, Slovenia protest against fascism and racism brought 2000 people who loudly and defiantly rejected politics of intimidation and closure. 15 thousand people gathered also in London where some clashes with police happened. On Sunday a big demonstration is also expected in Berlin under banner "My right is your right".

2. A wave of social unrest has again hit Brazil where there were mobilizations on the streets in more than 400 cities across the country that expressed their outrage over the ongoing corruption. As in many similar outburst across the world, the protests are quite ambiguous with many contradictory political agendas, with many nationalist, capital-oriented and other problematic overtones.

3. In France thousands of students and high-school youth were on the streets on Friday 18th of March confronting the proposed new labour law. Many confrontations with the police happened. Many university assemblies were also held and at least one – in the Tolbiac University in Paris – was brutally attacked by the police that entered the building without authorization and under cover of state of emergency that is still in force in France.