Δελτίο Αντιπληροφόρησης (26/02/2016)

Download here! - Downloads: 116 - Plays: 148

Εργατικά:

 1. Απέργίες με την κατάθεση του ασφαλιστικού εξήγγειλε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.
 2. Παρέμβαση σε κεντρικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Courier πραγματοποιήθηκε από μέλη του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων Θεσσαλονίκης και της ΕΣΕ Θεσσαλονίκης.Η υπόθεση αφορά σε τραμπουκισμούς από το αφεντικό του υποκαταστήματος των Ιωαννίνων ο οποίος επιτέθηκε με βρισιές, φτυσίματα, προπηλακισμούς, απειλές και απόπειρες ξυλοδαρμού σε εργαζόμενο.
 3. Σε απόλυση εργαζόμενου την Παρασκευή 12 Φλεβάρη, προχώρησε η εργοδοσία της εταιρείας «ΚΑΛΛΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΗΣ ΑΒΕΕ» . Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση και το κλαδικό συνδικάτο κάνουν λόγο για εκδικητική και χωρίς επιχειρήματα απόλυση του εργαζόμενου στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης επειδή προφανώς ενοχλούσε την εργοδοσία με την συνδικαλιστική του δράση.
 4. Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι, οι οποίοι αποφάσισαν την συνέχιση της πανελλαδικής αποχής από τα καθήκοντα τους μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.
 5. Έως και 6 μήνες είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στα καταστήματα franchise «Goody’s» στα Γιάννενα και την Ηγουμενίτσα. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως ο όμιλος ενώ γνωρίζει μήνες τώρα την κατάσταση τους, αρνείται να πάρει ξεκάθαρη θέση, ώστε να λυθεί το ζήτημα.
 6. Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις διαμαρτυρίας στο καφέ Γέφυρα στην Θεσσαλονίκη για την δικαίωση του αγώνα των 3 απολυμένων. Νέες παρεμβάσεις την Παρασκευή και την Κυριακή στις 9μιση το βράδυ.

 

Κοινωνικά:

 1. Πέντε ακόμη νέα κέντρα κράτησης προσφύγων πρόκειται να δημιουργηθούν στην Βόρεια Ελλάδα. Πλήρη εφαρμογή της απόφασης των υπουργών 'Αμυνας του ΝΑΤΟ για την "αποστολή" του ΝΑΤΟ σε ολόκληρο το Αιγαίο, ιδιαίτερα στις περιοχές που έχει προτείνει η ελληνική πλευρά, από τη Λέσβο μέχρι το Καστελόριζο, προβλέπει η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες στο Συμβούλιο των Μονίμων Αντιπροσώπων της Συμμαχίας σε επίπεδο πρέσβεων. Ο Καμμένος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι εγκαταστάσεις θα είναι έτοιμες έως τις 6 Μαρτίου, παραμονή της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας.
 2. Χρησιμοποιώντας τις μπλούζες τους και ένα κασκόλ, 2 μετανάστες προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους στην πλατεία Βικτωρίας.. Σώθηκαν την τελευταία στιγμή από συμπατριώτες τους οι οποίοι παρατήρησαν εγκαίρως πως προσπαθούσαν να κρεμαστούν από ένα δένδρο.

 

Καταστολή:

 1. Ένας κρατούμενος 64 ετών βρέθηκε νεκρός στο κολαστήριο του κορυδαλλού. Ο νεκρός κρατούμενος αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά και το αναπνευστικό του. Αν και το ποσοστό αναπηρίας του ήταν 80% η δικαστική αρχή Πειραιά είχε απορρίψει την αίτηση για αποφυλάκισή του με δικαιολόγηση ότι δεν υπήρχαν σοβαροί λόγοι υγείας.

 

Καλέσματα:

 1. Παρέμβαση για τις απολυμένες στο καφέ Γέφυρα, την Παρασκευή στις 21.30 και την Κυριακή στις 22.00 στο στέκι στη Μόδη, από Σ.Σ.Μ. Θεσσαλονίκης.
 2. Συγκέντρωση και μοτοπορεία αλληλεγγύης για τη Sanaa Taleb και όλες τις έγκλειστες μετανάστριες στο κέντρο κράτησης Ελληνικού, την Παρασκευή στις 17:00 στο μετρό Δάφνης, από Συντονισμό Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας.
 3. Συγκέντρωση για το άνοιγμα του σταδίου Αργυρούπολης, την Παρασκευή στις 19:00, στο Ά Στάδιο Αργυρούπολης, από Συνέλευση για το άνοιγμα του Σταδίου Αργυρούπολης.
 4. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και στη λεηλασία της φύσης, το Σάββατο στις 11:00 στον κόμβο της Μεγάλης Παναγίας στην Χαλκιδική, από Επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγίας.
 5. Διαδήλωση ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, το Σάββατο στις 12:00 στο Παράρτημα στην Πάτρα.
 6. Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την υπόθεση του Huseyin Fevzi Tekin, την Τρίτη στις 9:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών.
 7. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Sanaa Taleb και σε όλες τις έγκλειστες μετανάστριες στο κέντρο κράτησης Ελληνικού, την Τρίτη στις 9:00 στα Δικαστήρια Ευελπίδων, από Συντονισμό Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας και Αναρχική Συλλογικότητα Parekura.