Δελτίο Αντιπληροφόρησης (23/02/2016)

Download here! - Downloads: 79 - Plays: 28

εργατικά

  1. Τις απολύσεις στην επιχείρηση «ΕΞΑΛΚΟ» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και το κλαδικό συνδικάτο. Ειδικότερα οι εργαζόμενοι και το κλαδικό συνδικάτο καταγγέλλουντην προκλητική στάση της εργοδοσίας «ΕΞΑΛΚΟ», η οποία τη Δευτέρα 8 Φλεβάρη προχώρησε σε εκδικητικές απολύσεις μεταλλεργατών στο εργοστάσιο της Γυρτώνης στη Λάρισα με το πρόσχημα της μη καλής λειτουργίας της επιχείρησης. Επίσης την Πέμπτη 11 Φλεβάρη, οι εργαζόμενοι και το κλαδικό συνδικάτο έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσιο.
  2. Την διεύθυνση της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας για την προκλητική απόφαση της να απαγορεύσει την είσοδο συνδικαλιστών στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας,καταγγέλλουν εργαζόμενοι και το κλαδικό σωματείο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία, ο διευθυντής της εφημερίδας, απαγόρευσε την είσοδο συνδικαλιστών,παρά το γεγονός ότι ήταν ώρα διαλείμματος.
  3. Τα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι. Όπως καταγγέλλεται η εργοδοσία αναμένεται να παραδώσει τις επόμενες ημέρες εγγράφως συγκεκριμένα μέτρα «βιωσιμότητας» της εταιρείας, με βάσιμο κίνδυνο τα μέτρα αυτά να μεταφράζονται σε απολύσεις ή σε μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων.

 

καταστολή

H βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Feleknas Uca καταγγέλλει πως Τούρκοι στρατιώτες «έκαψαν ζωντανούς» 150 ανθρώπους που είχαν παγιδευθεί σε υπόγεια. Η επίσημη θέση του τουρκικών αρχών είναι ότι πρόκειται για τρομοκράτες του ΡΚΚ. Ωστόσο το ίδιο υποστήριξαν οι τουρκικές αρχές και όταν δημοσιοποιήθηκε βίντεο όπου σκοτώνονται από πυρά των αρχών ασφάλειας, άμαχοι πολίτες που έτυχε να βρεθούν σε εμπόλεμη ζώνη, μέσα στη πόλη.Η βουλευτής του HDP προειδοποιεί ότι 200 άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι σε υπόγεια του Ντιγιανμπακίρ, της μεγαλύτερης πόλης των Κούρδων και οι μονάδες του τουρκικού στρατού δεν σκοπεύουν να τους απεγκλωβίσουν.
 
 
κοινωνικά
​Ελεύθερος θα αφεθεί στις 18 Μαρτίου ο Ρουπακιάς, ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης.
 
 

καλέσματα

Συγκέντρωση για το στρατοδικείο του ολικού αρνητή στράτευσης Μ.Τόλη, την Πέμπτη στις 9.00, Καυτατζόγλου 1, Θεσσαλονίκη.