Δελτίο Αντιπληροφόρησης (12/02/2016)

Download here! - Downloads: 91 - Plays: 98

Εργατικά

 1. Το σωματείο εργατοϋπαλλήλων και οι εργαζόμενοι στην ΒΙΟ.ΜΕ., στο πλαίσιο του εορτασμού των τρίτων γενέθλιων λειτουργίας κάτω από κοινωνικό και εργατικό έλεγχο της παραγωγής, καλεί τους αλληλέγγυους υποστηρικτές και όλη την κοινωνία που στέκεται όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στην ΒΙΟΜΕ σε ανοιχτή πανελλαδική συνέλευση για να καθορήσουμε όλοι μαζί την περεταίρω πορεία του αγώνα, μα και της λειτουργίας του εργοστάσιου. Σάββατο 13/02 και ώρα 18:00 στην ΕΔΟΘ , κάνουμε πράξη τον κοινωνικό έλεγχο της παραγωγής.
 2. Τρομοκρατία και αυταρχισμός βασιλεύουν στο Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» στην Κηφισιά. Σύμφωνα με καταγγελία των εργαζομένων στο νοσοκομείο, ο προσωρινός διοικητής του νοσοκομείου προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις. Δεν δίστασε δε να καλέσει σε απολογία δύο νοσοκόμους που συμμετείχαν στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 15 Γενάρη.
 3. Σε τρίμηνη διαθεσιμότητα έθεσε οκτώ εργαζόμενους η διεύθυνση της εφημερίδας «Ελευθερία» στην Λάρισα. Ανάμεσα τους δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι. Όπως καταγγέλλεται, η διαθεσιμότητα τους μεταφράζεται σε μείωση κατά 50% του μισθού τους γι’ αυτό το 3μηνο. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως η διεύθυνση της εφημερίδας επικαλούμενη μείωση κερδών, βάζει για 4η φορά τα τελευταία 2 χρόνια σε διαθεσιμότητα πολλούς εργαζόμενους, ενώ έχει κάνει επανειλημμένα απολύσεις, επειδή δεν αποδέχτηκαν μειώσεις στους μισθούς τους με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων.
 4. Μία ακόμα εργοδοτική δολοφονία σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Θύμα ένας 48χρονος μετανάστης-εργάτης ο οποίος έπαθε ηλεκτροπληξία ενώ δούλευε σε εργοτάξιο του προαστιακού στο Ζεφύρι. Ο 48χρονος εργαζόταν για την εταιρεία «ERECTA» που έκανε έργα για λογαριασμό της «ΑΚΤΩΡ». Όπως έγινε γνωστό ο εργάτης ανέβηκε σε μια σκάλα για να κάνει εργασίες συγκόλλησης στην πλατφόρμα που είναι υπό κατασκευή. Η σκάλα γλίστρησε, με αποτέλεσμα να ακουμπήσει ο εργάτης σε ηλεκτροφόρο καλώδιο και να χτυπηθεί από το ηλεκτρικό ρεύμα. Εννοείται πως υπήρχε παντελής έλλειψη μέτρων ασφάλειας.
 5. Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους εργαζόμενοι στο εργοστάσιο «Ζούρα», απαιτώντας να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα αλλά και να υπάρξουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Υπενθυμίζουμε πως η εργοδοσία της επιχείρησης έχει καθυστερήσει την καταβολή δεδουλευμένων για πάνω από τέσσερις μήνες.

Κοινωνικά

 1. Πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Βανκούβερ Απάρτμαν (Μαυροματαίων και Δεριγνύ 1, Αθήνα) πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Η συγκεκριμένη κατάληψη υπάρχει ως στεγαστικό εγχείρημα από το 2005 ενώ από τον Ιανουάριο του 2015 δρα πολιτικά και ανοιχτά, αποτελώντας κομμάτι του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου. Αφορμή της πορείας, στάθηκε το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο πρύτανης Εμμανουήλ Γιακουμάκης προκήρυξαν ανοιχτή δημοπρασία με σκοπό την 'ανακατασκευή' του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται η κατάληψη, με προϋπολογισμό που ανέρχεται στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

 

Καταστολή

 1. Άλλο ένα περιστατικό βίαιης λήψης DNA έλαβε χώρα το Σάββατο 6 Φλεβάρη. Συγκεκριμένα, ο αναρχικός Νίκος Ασπιώτης, ο οποίος έχει συλληφθεί για παράβαση του νόμου περί όπλων, επρόκειτο να μεταφερθεί από τις φυλακές Ναυπλίου στις φυλακές Κορυδαλλού για να περάσει την Δευτέρα από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Νικόπουλο. Παρόλα αυτά μεταφέρθηκε στο μεταγωγών, όπου αφού απομονώθηκε από τους υπόλοιπους κρατούμενους και οδηγήθηκε σε χώρο όπου δεν υπήρχαν κάμερες, δέχτηκε επίθεση από κουκουλοφόρους της αντιτρομοκρατικής, με σκοπό να του αποσπάσουν βίαια δείγμα DNA. Ο Ασπιώτης αντιστάθηκε με αποτέλεσμα να δεχτεί πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα αλλά μετά από αρκετή ώρα βασανιστηρίων κατάφεραν να πάρουν το DNA του.
 2. Την Τρίτη, τρεις πτέρυγες στις φυλακές Κορυδαλλού (Α, Γ , και Δ) κράτησαν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα ανοιχτά τα προαύλια σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαγωγή του συγκρατούμενού τους Φάμπιο Ντούσκο και την κράτησή του στην απομόνωση του μεταγωγών. Η κινητοποίηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της συνολικότερης κινητοποίησης, για την απομάκρυνση της αυταρχικής διευθύντριας Χαραλαμπίας Κουτσομιχάλη και της επισκευής των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων στις φυλακές που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα να πέφτει το ρεύμα για πολλές ώρες.
 3. Την Τετάρτη δικάστηκαν οι δύο αντιφασίστες από την Καβάλα στο μικτό ορκωτό δικαστήριο της Ξάνθης. Υπενθυμίζουμε ότι κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος για τα γεγονότα των Ιμίων που συνέβησαν τον Ιανουάριο του 2014 στην Καβάλα, μετά από μήνυση των φασιστών. Η δίκη αναβλήθηκε λόγω αποχής/απεργίας των δικηγόρων.

 

Καλέσματα

 1. Συγκέντρωση στα ΕΛΤΑ Courier Ιωαννίνων, την Παρασκευή, στις 8.30, στην Επιθεώρηση Εργασίας Ιωαννίνων, από Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων (Σ.Β.Ε.Δ.Ι.).
 2. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο, την Παρασκευή, στις 10.00, στο Εφετείο Λουκάρεως, από Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου, Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο.
 3. Πορεία ενάντια στο ασφαλιστικό, την Παρασκευή, στις 17.00, στο Υπουργείο Εργασίας, από Συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
 4. Πορεία αλληλεγγύης στον κουρδικό λαό, την Παρασκευή, στις 18.00, στην πλατεία Λιονταριών, από Αναρχικούς/ές Ηρακλείου Κρήτης.
 5. Μικροφωνική αλληλεγγύης στους Κούρδους και Τούρκους μαχητές/τριες, την Παρασκευή, στις 18.00, στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, από Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Καρδίτσας .
 6. Παρέμβαση για τις απολυμένες της Γεφυρας, την Παρασκευή, στις 21.00, στο Στέκι στη Μόδη, από Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων (και λοιπών εργαζομένων στον κλάδου του επισιτισμού) Θεσσαλονίκης (ΣΣΜΘ).
 7. Συγκέντρωση ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, το Σάββατο, στις 11.00, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου (Μενίδι), από Εργατικός κοινωνικός χώρος στο Μενίδι.
 8. Συγκέντρωση ενάντια στο ασφαλιστικό, το Σάββατο, στις 11.00, στην Πλατεία Συντάγματος, από Συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
 9. Πορεία αλληλεγγύης στην αντίσταση και αυτοοργάνωση των Κουρδικών περιοχών, το Σάββατο, στις 12.00, στο Σταθμό ΗΣΑΠ Μοναστηράκι, από Ελευθεριακές/Αναρχικές Συνελεύσεις/Πρωτοβουλίες Αλληλεγγύης από Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλο, Μυτιλήνη, Καλαμάτα, Τρίπολη, Χαλκίδα.
 10. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των τούρκων και κούρδων μαχητών/τριων, το Σάββατο, στις 12.00, στην πλατεία Όλγας (Πάτρα), από Αναρχική Ομοσπονδία (Πάτρα).
 11. Συγκέντρωση-διαδήλωση ενάντια στην "λευκή νύχτα", το Σάββατο, στις 18.00, στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης, από Vogliamo Tutto e per Tutti, Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.