Δελτίο αντιπληροφόρησης (25-01-2016)

Download here! - Downloads: 87 - Plays: 24

εργατικά

1) Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων της προχωρά η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) με νέα 48ωρη απεργία, Τετάρτη και Πέμπτη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αδιάλλακτη και ανυποχώρητη στάση στο ασφαλιστικό.

2) Ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστημονικοί κλάδοι, εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ, δάσκαλοι και εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις και πορεία στο κέντρο της Αθήνας το πρωί της Πέμπτης ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Σχετικές αποφάσεις έχουν λάβει οι ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ οι οποίοι πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία. Για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην κινητοποίηση, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κήρυξαν δίωρες στάσεις εργασίας.

κοινωνικά

1) Έξι παιδιά και δυο γυναίκες ανασύρθηκαν νεκροί το πρωί της Παρασκευής, μετά από ναυάγιο στο Φαρμακονήσι. Συνολικά 35 νεκροί – 11 παιδιά, 16 γυναίκες, 7 άνδρες- ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου μετά τη βύθιση ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών και προσφύγων. 26 οι διασωθέντες, άγνωστος ο αριθμός των αγνοουμένων.

2) Δεκάδες είναι οι εργάτες της νοτιοκορεάτικης Samsung που έχουν προσβληθεί και πεθάνει από λευχαιμία και άλλες μορφές καρκίνου ή υποφέρουν από σοβαρές ασθένειες, που προκλήθηκαν από χρόνια έκθεση στα χημικά που χρησιμοποιούνται στα εργοστάσια της εταιρίας για την επεξεργασία των κυκλωμάτων των ηλεκτρονικών συσκευών που παράγει. Οι ηλικίες των νεκρών εργατών και εργατριών κυμαίνονται μεταξύ 20 και 30 χρόνων, ενώ η εταιρία αρνείται ακόμα και σήμερα να αποκαλύψει τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της παραγωγής, έχοντας φυσικά την υποστήριξη ολόκληρου του μιντιακού συστήματος της χώρας. Αντ' αυτού, προτείνει στα θύματα και στους συγγενείς τους χρηματικές αποζημιώσεις, με τη δέσμευση από τη μεριά τους ότι δε θα κινηθούν εναντίον της νομικά.
 

καταστολή

1)  Ολοκληρώθηκε η διήμερη κινητοποίηση στον Έβρο ενάντια στον φράχτη. Το Σάββατο, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν αρχικά συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια προχώρησαν σε πορεία. 

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε πορεία προς το φράχτη Ν. Βύσσα-Καστανιές και στους Κήπους του Έβρου, ενώ οι διαδηλωτές προχώρησαν και σε συγκέντρωση στο Τελωνείο.  Αργότερα δημιουργήθηκε σύγχυση καθώς οι Τούρκικες αρχές απαγόρευσαν να περάσει στην Τουρκία λεωφορείο με αντιπροσωπεία 50 Ελλήνων μελών εργατικών σωματείων.  Η αντιπροσωπεία σκόπευε να περάσει τα σύνορα και να πραγματοποιήσει κοινή συνέντευξη τύπου με κινήσεις από Τουρκία στην Κεσσάνη. 
 
καλέσματα

1) Καθημερινή συλλογή ειδών για τους μετανάστες πραγματοποιείται στην Κατάληψη Στέγης Μεταναστών/στριων – παλιό Ορφανοτροφείο, στη Θεσσαλονίκη και  Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών σε Νοταρά 26 και Κατάληψη Θεμιστοκλέους 58 στην Αθήνα.

2)  Μικροφωνική αλληλεγγύης στη Σάναα Τάλεμπ, τη Δευτέρα στις 12.00 Τσιμισκή με Αγίας Σοφίας, από Συνέλευση No Lager Θεσσαλονίκης.

3) Συγκέντρωση για το άνοιγμα του σταδίου Αργυρούπολης και ενάντια στην κάρτα εισόδου στο γήπεδο, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στις 7 το απόγευμα, από Συνέλευση για το άνοιγμα του σταδίου.

4) Συγκέντρωση για τη δίκη της Σάναα Τάλεμπ, την Τρίτη στις 9.00 στα Δικαστήρια Ευελπίδων, από Αναρχική συλλογικότητα parekura, Ατροπίνες, Αλληλέγγυους/ες στο πλευρό της Σάναα Τάλεμπ και των έγκλειστων μεταναστριών.

5) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Σάναα Τάλεμπ & τους μετανάστες/τριες, την Τρίτη στις 10.00 στην Πλατεία Ελευθερίας (Βόλου), από Τροχήλατο.

6) Προσυγκέντρωση για Aντιφασιστική πορεία, την τρίτη στις 17.30 από πλατεία Αγίου Λαζάρου, από Λαμπηδόνα – Πολιτιστικό-κοινωνικό κέντρο Βύρωνα.

7) Αντιφασιστική πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, την Τρίτη στις 6 το απόγευμα στο   Άλσος Παγκρατίου, από Ελευθεριακό Στέκι Πικροδάφνη, Συνέλευση κατοίκων Βύρωνα-Καισαριανής-Παγκρατίου, Ναμούς – αναρχική συλλογικότητα από Ελληνικό Αργυρούπολη Άνω Γλυφάδα, K* BOΧ, Λαμπηδόνα και  Κατάληψη Ανάληψη.