Δελτίο αντιπληροφόρησης (22-01-2016)

Download here! - Downloads: 89 - Plays: 35

εργατικά

1) Τη δυναμική συνέχιση των κινητοποιήσεών, όσον αφορά το ασφαλιστικό, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι  ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει τις επίμαχες διατάξεις , και συμμετέχοντας την Πέμπτη στην κοινή πορεία προς το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και τη Βουλή.

2) Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης στην Κομοτηνή με τους αγρότες οι οποίοι εξαγριώθηκαν από την άρνηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου, να συναντήσει όλους τους συγκεντρωμένους. Οι αγρότες προσπάθησαν να μπουν μέσα ενώ οι μπάτσοι έκαναν χρήση χημικών. Ακολούθησαν συμπλοκές με αγρότες και ΜΑΤ, ενώ οι συγκεντρωμένοι έριξαν αβγά και καφέδες. Σημαντικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, την Ξάνθη.

κοινωνικά

1) Άλλο ένα ναυάγιο στο Αιγαίο, όπου έξι παιδιά και μία γυναίκα ανασύρθηκαν νεκροί, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν περίπου 48 άτομα, προσέκρουσε τα μεσάνυχτα στα βράχια στα ανατολικά των ακτών του Φαρμοκονησίου και βυθίστηκε.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι έρευνες  στη θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου μετά τη βύθιση ιστιοφόρου σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών. Δεκατέσσερις σοροί έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τη θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου.

καταστολή

1)  Βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών Κορίνθου και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ξύλο και χημικά. Παράλληλα, η κυβέρνηση πριν λίγο καιρό αποφάσισε να παρατείνει την λειτουργία αυτών των απάνθρωπων χώρων κράτησης μεταναστών έως το 2018. Φυσικά οι μόνοι που θα ωφεληθούν από όλο αυτό, είναι οι εργολάβοι που αναλαμβάνουν τις υποδομές καταστολής, καθώς και η κυβέρνηση μαζί με κάθε είδους εμπλεκόμενο αφεντικό που θα χρηματοδοτούνται για τη συντήρηση τέτοιων στρατοπέδων – κολαστηρίων.

2) O τουρκικός στρατός αφού πέρασε τα σύνορα της Συρίας την Τρίτη και εισήλθε στην πόλη Τζαραμπλούς, στη συνέχεια επιτέθηκε χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό, στις αποθήκες σιταριού της πόλης Τζιρέ Σπι-Τελ Αμπυάντ στη Ροζάβα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής. Ο τουρκικός στρατός επιτίθεται από διαφορετικές θέσεις στη Ροζάβα από τις 24 Οκτωβρίου του περασμένου έτους αλλά αυτή η επίθεση καταγράφεται ως η πιο μαζική.

3) Δέκα μέλη αντιπροσωπείας στελεχών του φιλοκουρδικού HDP, μεταξύ τους και βουλευτές του κόμματος, τραυματίστηκαν στο Τζιζρέ, στη νοτιοανατολική Τουρκία, από πυρά που δέχτηκαν, ενώ προσπαθούσαν να διασώσουν τραυματισμένους πολίτες στη διάρκεια συγκρούσεων. Οι τραυματίες είχαν βρει καταφύγιο σε σπίτι στην πόλη, η οποία τελεί υπό 24ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας.

4) Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Today's Zaman, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε, συνεχίζοντας την φασιστική πολιτική του, πως θα πρέπει να αρθεί η βουλευτική ασυλία στα ηγετικά στελέχη του HDP για «εγκλήματα εναντίον της συνταγματικής τάξης» διότι ζητούν αυτονομία για την κουρδική μειονότητα. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, κατόπιν κυβερνητικών εντολών η τουρκική δικαιοσύνη άρχισε έρευνες εναντίον πολλών Κούρδων πολιτικών, συμπεριλαμβανομένων των δύο ηγετών του HDP, του Σελαχατίν Ντεμίρτας και της Φιγκέν Γιουκσεκντάγ.

καλέσματα

1) Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες/μετανάστριες, την Παρασκευή στις 17.00 στην Πλατεία Ειρήνης στο Κιλκίς, από Συνέλευση Αναρχικών από Έδεσσα, Κιλκίς, Ξάνθη και Σέρρες και Αναρχική Ομοσπονδία – Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

2) Μικροφωνική ενημέρωσης για την Σάναα Τάλεμπ και τις έγκλειστες μετανάστριες, την Παρασκευή στις 19.00 στην Πλατεία μοναστηρακίου, από Αλληλέγγυες/οι στο πλευρό της Σάναα Τάλεμπ και των έγκλειστων μεταναστών/μεταναστριών.

3)Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια καταστροφής του πάρκου του Ρουφ, το Σάββατο στις 11.00 στο Ρουφ, από Ένωση Γονέων Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας & Πρωτοβουλία Κατοίκων Γ' Δημοτικής Κοινότητας

4) Πορεία αλληλεγγύης & υπεράσπισης καταλήψεων και αυτοδιαχειριζόμενων χώρων, το Σάββατο στις 12.00 στην καμάρα, από Κατάληψη Terra Incognita, Συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία-φυλακή, Κατάληψη 111, Κατάληψη Στέγης Μεταναστριών/στών Ορφανοτροφείο και κατάληψη libertatia.

5) Πορεία αλληλεγγύης για την Σάναα Τάλεμπ και τις έγκλειστες μετανάστριες, το Σάββατο στις 12.00 στην Πλατεία βικτωρίας, από Αλληλέγγυες-ους Κρατούμενων στα Νότια, Αναρχική συλλογικότητα parekura, Συνέλευση Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες και Μετανάστες και Αλληλέγγυες/οι στο πλευρό της Σάναα Τάλεμπ & των έγκλειστων μεταναστριών.

6) Διαδήλωση ενάντια στο φράχτη του Έβρου , το Σάββατο στις 15.00 , από Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή.