Δελτίο Αντιπληροφόρησης (20/01/2016)

Download here! - Downloads: 67 - Plays: 22

Κοινωνικά

Πρόσφατα είχε γίνει μεγάλος ντόρος στο διαδίκτυο και τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης λόγω της κυκλοφορίας φωτογραφιών που υποτίθεται ότι δείχνουν γυναίκες οι οποίες έχουν κακοποιηθεί και βιαστεί από μετανάστες. Αποδείχθηκε ότι όλο αυτό ήταν μία προσπάθεια παραπληροφόρησης και πρόκλησης μίσους κατά των μεταναστών, αφού οι «φωτογραφίες-σοκ» γυναικών που δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση από πρόσφυγες αποδείχθηκαν πλαστές, με την έννοια ότι κυκλοφορούν στο ίντερνετ κάποια χρόνια τώρα και αναφέρονται σε εντελώς άσχετα-με-βιασμό περιστατικά.

Μέλη των αυτόνομων εθνικιστών Θεσσαλονίκης απέσπασαν πανό από την κατάληψη στέγης μεταναστών-παλιό Ορφανοτροφείο καθώς και από την κατάληψη 111. Μάλιστα, υπερηφανεύτηκαν το σπουδαίο τους αυτό κατόρθωμα ανεβάζοντας φωτογραφίες με υψωμένα χέρια στο facebook και απείλησαν πως επόμενος στόχος τους είναι η κατάληψη στα ανατολικά. ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.

Μια ακόμη σημαντική νίκη κατέγραψε το κίνημα των φαντάρων, αποδεικνύοντας τη δυνατότητα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των φαντάρων και της βελτίωσης των συνθηκών μέσα από την συλλογική αμφισβήτηση και τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών. Μετά από περιστατικό στο 625ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού των Ιωαννίνων όπου φαντάρος αφέθηκε χωρίς μπουφάν να δίνει υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να φτάσει να έχει 39 πυρετό και να μεταφερθεί για νοσηλεία στο νοσοκομείο, μεσολάβησε η επιστολή καταγγελίας χάρη στην οποία επιτεύχθηκε η κινητοποίηση του Επιτελείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

 

Καταστολή

Την Τετάρτη και Πέμπτη, στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής συζητήθηκε το νομοσχέδιο για το στρατό με τίτλο: «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις». Έχει σαν στόχο να εντείνει την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων – πολιτών με στολή- και να αυξήσει την μιλιταριστική καταπίεση της νεολαίας, με στόχο την ένταση της ιμπεριαλιστικής δράσης του ελληνικού καπιταλισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, στα πλαίσια του ανταγωνισμού του με το τούρκικο κεφάλαιο.

Απειλή για εκκένωση της κατάληψης 111 στις 14 Ιανουαρίου πληροφορήθηκαν τα άτομα της συνέλευσης. Στις 13 Ιανουαρίου καλέστηκε ανοιχτή συνέλευση στο χώρο της κατάληψης ώστε να αποφασιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η υπεράσπιση του κτηρίου. Τελικά η νύχτα πέρασε χωρίς οι μπάτσοι να προχωρήσουν στην εκκένωση του χώρου. Παρόλα αυτά στις 15 Ιανουαρίου τρεις συντρόφισσες που βρίσκονταν μπροστά από την κατάληψη τραμπουκίστηκαν και στη συνέχεια προσήχθησαν χωρίς κανένα λόγο από ασφαλίτες, ενώ τελικά αφέθηκαν ελεύθερες αργότερα.

 

Καλέσματα

Καθημερινή συλλογή ειδών για τους μετανάστες, σε  Κατάληψη Στέγης Προσφύγων/Μεταναστών Νοταρά 26, Κατάληψη Θεμιστοκλέους 58 και  Κατάληψη Στέγης Μεταναστών/στριων – παλιό Ορφανοτροφείο.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο του Χουσεΐν Φεφτζί Τεκίν, την Πέμπτη στις 9.00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους αγωνιστές και πρόσφυγες απο την Τουρκία και το Κουρδιστάν.

Μικροφωνική ενάντια στην καταστολή που δέχονται οι καταλήψεις, την Παρασκευή στις 12.000 έξω από την καταληψη 111, από Κατάληψη 111.

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες/μετανάστριες, την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στην Πλατεία Ειρήνης Κιλκις, από Συνέλευση Αναρχικών απο Έδεσσα, Κιλκίς, Ξάνθη και Σέρρες

Μικροφωνικη ενημέρωσης για την Σάναα Τάλεμπ και τις έγκλειστες μετανάστριες, την Παρασκευή στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία μοναστηρακίου, από Αλληλέγγυες/οι στο πλευρό της Σάναα Τάλεμπ και των έγκλειστων μεταναστ-ρι-ων.