Δελτίο Αντιπληροφόρησης (15/01/2016)

Download here! - Downloads: 78 - Plays: 71

Κοινωνικά

1. Συλλήφθησαν καταληψίες σπιτιού στη Χίο οι οποίοι  έστησαν κουζίνα για να μαγειρέψουν για μετανάστες. Οι μπάτσοι εισέβαλλαν στο σπίτι και δήλωσαν ότι τους συλλαμβάνουν όλους-ες με την υποψία σωματεμπορίας και λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ενώ απείλησαν ότι θα τους χτυπήσουν και βιάσουν. Όλα ξεκίνησαν όταν ένας από αυτούς, εντοπίσθηκε από στελέχη του Λιμενικού να φωτογραφίζει ολλανδικό σκάφος της Frontex και συλλήφθηκε για κατασκοπεία. Ακολούθησε έρευνα από λιμενικούς παρουσία εισαγγελέα στο σπίτι που διέμενε με άλλους δύο, όπου και βρέθηκε μικροποσότητα χασίς και σπρέι πιπεριού. Φυλάκιση οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, καθώς και πρόστιμο 700 ευρώ, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου στους δύο Ελβετούς εθελοντές, οι οποίοι άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

 

Καταστολή

1. Οριστικά αθώοι κρίθηκαν οι τέσσερις ειδικοί φρουροί (Πανελάς, Βαϊτσούδης, Παπαναστασίου και Μουστέλη) που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του 24χρονου Νίκου Σακελλίων, παρά την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος διαβεβαίωσε ότι είδε τους αστυνομικούς να τον χτυπούν με γροθιές στο κεφάλι ενώ δεν λήφθηκε υπόψη βίντεο που είχε τραβήξει περίοικος. Υπενθυμίζουμε ότι στις 11 Μαΐου 2008, ο Σακελλίων στη διάρκεια αστυνομικού «ελέγχου» πέφτει σε κώμα και λίγο αργότερα πεθαίνει. Οι κατηγορούμενοι μπάτσοι ισχυρίστηκαν σε πρώτη φάση πως βρήκαν τον 24χρονο σε κατάσταση κώματος, και στη συνέχεια ισχυρίστηκαν πως ο νεαρός όταν τους είδε κατάπιε ένα σακουλάκι με ποσότητα ηρωίνης, με αποτέλεσμα να επέλθει απόφραξη του φάρυγγα και θάνατος. Παρόλα αυτά η εν λόγω συσκευασία δεν εντοπίστηκε στη διάρκεια της ενδοτραχειακής διασωλήνωσης, όπως κατέθεσε η διασώστης του ΕΚΑΒ. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη δικηγόρο που είχε αναλάβει την υπόθεση προέκυψε ότι κατά την ακινητοποίηση του Σακελλίωνα εφαρμόστηκε λαβή κεφαλοκλειδώματος, σύρσιμο στο δρόμο, αλλά και χρήση συσκευής ηλεκτροσόκ. Για μία ακόμα φορά, θεατές σε ένα σόου ατιμωρησίας των μπάτσων.

2. Την Παρασκευή η μαροκινή Σάναα Τάλεμπ "καταδικάστηκε" από τους μπάτσους σε ακόμα 3 μήνες φυλάκιση. Το χαρτί της απόφασης λέει ότι η φυλάκισή της παρατείνεται επειδή εκκρεμεί η απέλασή της, ένας ισχυρισμός που αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι  η αίτησή της για άσυλο δεν έχει εξεταστεί ακόμα. Φαίνεται ξεκάθαρα πια ότι υπάρχει και πρόθεση και μεθόδευση των μπάτσων να απελάσουν την Τάλεμπ, για να στείλουν ένα μήνυμα σε όσες μετανάστριες και μετανάστες αγωνίζονται.

3. Λόγω της απεργίας των δικηγόρων η κατάθεση της εισαγγελέος για τη 2η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου δεν πραγματοποιήθηκε.

 

Καλέσματα

1. Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες πραγματοποιείται καθημερινά στην κατάληψη στέγης μεταναστών – παλιό ορφανοτροφείο.

2. Μικροφωνική για την κατάληψη στέγης μεταναστών Ορφανοτροφείο, την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα, από Ανοιχτή συνέλευση Στέκι στο βιολογικό.

3. Διαδήλωση στη μνήμη του εργάτη-μετανάστη Σαχτζάτ Λουκμάν, το Σάββατο στις 12.00, στην πλατεία Μερκούρη στα Άνω Πετράλωνα.

4. Εκδήλωση-συζήτηση για το μεταναστευτικό, το Σάββατο στις 5μιση το απόγευμα, στη σχολή κινηματογράφου στη Σταυρούπολη.

5. Αντιπολεμική διαμαρτυρία το Σάββατο  στις 6 το απόγευμα, στο Λευκό Πύργο από αυτοοργανωμένες συλλογικότητες αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.

6. Συγκέντρωση-διαδήλωση ενάντια στην κυριακάτικη εργασία, την Κυριακή  στις 12.00, Τσιμισκή και Αριστοτέλους, από Συντονισμό δράσης ενάντια στην κυριακάτικη εργασία.