Δελτίο Αντιπληροφόρησης (12/12/2015)

Download here! - Downloads: 62 - Plays: 13
εργατικά 

1) Πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
2) Αναστολή της επίσχεσης εργασίας που είχαν ξεκινήσει στις 9 Δεκεμβρίου αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), δίνοντας «πίστωση χρόνου» στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, όπως αναφέρουν, για την υλοποίηση δεσμεύσεων που έλαβαν μετά τη συνάντηση που είχαν μαζί του.

κοινωνικά
1) Πορεία αλληλεγγύης στους πέντε φοιτητές που διώκονται για τη συμμετοχή τους στην πορεία ενάντια στην expo στο Μιλάνο, πραγματοποίησαν την Παρασκευή στο κέντρο του Βόλου μέλη της κατάληψης της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το αίτημα της πορείας ήταν η μη έκδοση των 5 αγωνιστών φοιτητών στο Ιταλικό κράτος.
Πορεία πραγματοποιήθηκε με το ίδιο αίτημα και στην Αθήνα.
2) Ένα ακόμη ακραίο περιστατικό βίας κατά γυναικών συνέβη στα Ιωάννινα όταν τρεις άντρες πέταξαν με τη βία μία νεαρή έγκυο γυναίκα στην παγωμένη λίμνη των Ιωαννίνων, προκειμένου να αποβάλλει.
3) Την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης καταγγέλλουν σύλλογοι χρόνιων πασχόντων και σημειώνουν πως θα περάσουν σε πιο διεκδικητικές δράσεις.
4) Με μια γελοία ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος ζητείται ο τερματισμός της  κατάληψης του Ορφανοτροφείου που έχει ως στόχο την παροχή στέγης, τροφής, νομικής και ιατρικής αρωγής στους μετανάστες, στους οποίους απαγορεύεται η συνέχιση του ταξιδιού τους από τις κρατικές αρχές ευρωπαϊκών κρατών. Επίσης κάλεσε το "ποίμνιό" του σε διαμαρτυρία έξω από την κατάληψη.
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του ακροδεξιού ρατσιστή Μητροπολίτη Άνθιμου, όλως τυχαίως έκανε την εμφάνισή του κείμενο από «αγανακτισμένους» κατοίκους που ζητούν εκκένωση της κατάληψης.

καταστολή
1) Η Frontex αποδέχτηκε το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για ενεργοποίηση των Ομάδων Άμεσης Παρέμβασης (RABIT) για το προσφυγικό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Frontex, οι ομάδες που θα μεταβούν στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου «θα βοηθήσουν τη χώρα στην αντιμετώπιση του αριθμού ρεκόρ των προσφύγων που φθάνουν στις ακτές της». Ο ευρωπαϊκός στρατός συνόρων πλέον, θα συνδράμει με την αστυνομία και το λιμενικό συνεχίζοντας και εντείνοντας τον έλεγχο και την καταστολή των μεταναστευτικών ροών.

2) Την έναρξη των εργασιών για την ανέγερση του φράχτη, απέναντι από το τελωνείο της Νίκης, επιβεβαιώνει, με δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος. Αν και οι αρχές της Μακεδονίας δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα την ύψωση ενός ακόμη φράκτη για να αποτραπεί η μετανάστευση στη χώρα, οι εργασίες φαίνεται να έχουν ξεκινήσει. Θα πρόκειται για τον δεύτερο φράχτη αυτού του είδους που ανυψώνει η χώρα, ύστερα από αυτόν στην ουδέτερη ζώνη στο ύψος της Γευγελής με την Ειδομένη.
3)  Από το πρωί της Παρασκευής  ο λογαριασμός twitter μέσα από τον οποίο οι ασθενείς-κρατούμενοι του Κολαστηρίου-Νοσοκομείου Φυλακών Κορυδαλλού ενημέρωναν για τον αγώνα τους τέθηκε εκτός λειτουργίας.
 Πιθανόν οι λογοκριτές να βρίσκονται στις τάξεις του ελληνικού κράτους, μιας και είχε ασκηθεί  και παλαιότερα πειθαρχική δίωξη κατά των κρατουμένων που δημοσιοποίησαν τις απάνθρωπες συνθήκες στις οποίες νοσηλεύονταν το Μάρτιο του 2014. 
Οι κρατούμενοι έχουν προχωρήσει  σε απεργία πείνας από τις 7 Δεκέμβρη ενώ απείχαν ήδη από φαρμακευτική αγωγή, από τις 16 Νοεμβρίου, καταγγέλλοντας τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον χώρο κράτησής τους. 
Στο κολαστήριο υποφέρουν σχεδόν 220 άνθρωποι ενώ η δυναμική νοσηλείας του κατ' επίφαση νοσοκομείου είναι για 60 ασθενείς.
Οι 50 οροθετικοί ασθενείς δεν έχουν καμία είδους ιατρική/νοσηλευτική περίθαλψη και κρατούνται σε κελιά – τουαλέτα, με το κράτος φυσικά να μην δίνει καμία σημασία. 
4) Την Παρασκευή 11 Δεκέμβρη αλληλέγγυοι, άστεγοι και μετανάστες προχώρησαν σε κατάληψη στέγης σε  κτίριο της Φρανκφούρτης. Το κτίριο αμέσως περικυκλώθηκε από μπάτσους κάθε είδους και προχώρησαν στην εκκένωση του με αποτέλεσμα το τραυματισμό 25 ατόμων. Από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυος κόσμος βρέθηκε έξω από το κτίριο της κατάληψης.
5) Ο Φίλιπ Κόλμαν, κρατούμενος σε φυλακή της Αμερική δολοφονήθηκε από 6 μπάτσους οι οποίοι εισέβαλαν στο κελί του ενώ κοιμόταν και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, ενώ οι 2 έκαναν χρήση τέιζερ. Από το βίντεο που δημοσιεύτηκε φαίνεται,  μετά το βασανισμό να τον σέρνουν αναίσθητο στους διαδρόμους της φυλακής. Ο κρατούμενος ξεψύχησε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.  Η νεκροψία έδειξε πως είχε υποστεί βαριά τραύματα, συγκεκριμένα η ιατροδικαστική έρευνα βρήκε 50 μελανιές, ενώ έδειξε ότι χτυπήθηκε 13 φορές με τέιζερ και γκλομπ. Η αστυνομική βία συνεχίζεται και θα συνεχίζεται ανεξέλεγκτη με τις ευλογίες του κάθε κράτους.
 
καλέσματα
1) Φεστιβάλ Προσβασιμότητας την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 2 το μεσημέρι στο Νέο Κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. από την Ομάδα Προσβασιμότητας.
2) Μηχανοκίνητη πορεία ενάντια στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, το Σάββατο στις 12.00 με συγκέντρωση στο ΙΚΑ Μυτιλήνης από την ομάδα Musaferat.
3) Αντιφασιστική συγκέντρωση την Κυριακή στις 11.00 στο δημοτικό κινηματογράφο ΣΙΝΕΑΚ στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά από την  Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και στη Φασιστική Απειλή και την ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού).
4) Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας την Κυριακή στις 12.00 στην Πλατεία Αγ. Σοφίας από την  Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, την  Κατάληψη libertatia, το Συντονισμό δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας (Θεσσαλονίκη) και την  Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά. Απεργιακή διαδήλωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και στην Αθήνα στη μία, με συγκέντρωση στα Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου) από το  Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια.
5) Μοτοπορεία αλληλεγγύης στους 5 υπο εκδοσιν  φοιτητές , την Δευτέρα στις 18.00 με προσυγκέντρωση Στουρνάρη στα Εξάρχεια από τη  Συνέλευση αλληλεγγύης στους πέντε αγωνιστές φοιτητές.